Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siol komunikator in številke


Blond
09.12.2008, 22:05
Pozdravljeni mojstri.

Tudi sam sem se odločil za uporabo komunikatorja. Sem pa na tem področju še čisto svež.
Sem naročnik TRIO paketa na optiki.
Zaenkrat sem se registriral in preko SIOL komunikatorja že tečejo klici.

Ne znam pa si nastaviti X-lite programčka. A mi lahko kdo prosim pomaga.

Še drugo vprašanje: Ali moram na komunikatorju in/ali X-lite uporabljati samo številko, ki sem jo pridobil ob registraciji ali lahko uporabljam tudi številko siol telefonije.
Če se ne motim gre v obeh primerih za IP telefonijo. Ali se morda motim ???

Hvala in lep pozdrav,

Blond

Blond
16.12.2008, 10:41
evo X-lite sem uspel nastaviti, sedaj uspešno telefoniram.

Kako pa je sedaj s to telefonsko številko.
Kaj moram narediti, da bom lahko uporabljal domačo telefonsko številko tudi na komunikatorju ??

LP
Blond

080 Tehnična pomoč
17.12.2008, 07:09
"Domače" številke ne moreš uporabljati v komunikatorju, "komunikatorjeve" številke ne moreš registrirati na modem.

Blond
17.12.2008, 16:16
A ne gre v obeh primerih za enako stvar ???

madmitch
17.12.2008, 20:16
A ne gre v obeh primerih za enako stvar ???

Ne, SiOL telefonija deluje v, recimo temu, zaprtem sistemu, kot nekakšen VPN, medtem ko je Komunikator povsem odprt (no ja, ne čisto) sistem. Tko na hitro in enostavno.

Blond
18.12.2008, 05:17
Ampak v obeh primerih gre za klasično IP telefonijo. In če SIOL ne bi skrival tega "VPN"ja in nastavitev modema bi bila stvar resnično uporabna.
Sedaj pa je samo na pol....kot vse ostalo pri SIOLu.

No ja.. z internetom sem popolnoma zadovoljen, to pa je vse.

Blond

080 Tehnična pomoč
18.12.2008, 15:20
še tole: VoIP številka lahko dela samo preko sip klienta na modemu (tel1 oz. tel2) oziroma če imaš priklopljen IP telefon na voice port na modemu, medtem ko rabiš za komunikatorjevo številko samo klienta in dostop do interneta (kjerkoli na Zemlji) oziroma data port na modemu, če je modem nastavljen kot router.

madmitch
19.12.2008, 06:16
Še nekaj je tudi važno, Komunikatorjevo številko lahko uporabljaš tudi izven SiOLovega omrežja, kjer je povezava do neta. Recimo kje v hotelu v tujini. Preverjeno dela na Nokiji E71 in Wlan.

Blond
19.12.2008, 06:18
Za komunikatorjevo številko mi je to jasno. Ni pa mi jasno zakaj SIOL tako skriva podatke za "domačo" številko, ko pa je to ena in ista zadeva.

080 Tehnična pomoč
19.12.2008, 06:50
Sej se ne skriva podatkov, brez težav lahko nastaviš podatke na svoj IP telefon, samo sporočiti moraš MAC naslov, da ga vpišemo. Nazaj dobiš geslo od voip številke in ostale nastavitve. Po vpisu telefon nastaviš s podatki, ki jih pošljemo, vklopiš telefon v voice port na modemu in to je to. Sicer pa ni mogoče, da bi ta številka delala na komunikatorju, ker obstaja v drugem omrežju.

M.T.
20.01.2009, 14:09
Za komunikatorjevo številko mi je to jasno. Ni pa mi jasno zakaj SIOL tako skriva podatke za "domačo" številko, ko pa je to ena in ista zadeva.
Mogoče zato ker to ni ena_in_ista_zadeva ;)

Blond
20.01.2009, 17:54
ampak je to ???

madmitch
21.01.2009, 05:46
Komunikator je odprt SIP protokol. SiOL telefonija deluje v zaprtem sistemu.
Sploh pa ne skriva tako zelo. Če imaš potrebno opremo, pokličeš na 0801000, dobiš potrebne podatke.

Blond
21.01.2009, 06:02
torej eno in isto...
imam potrebno opremo, prenosni računalnik z X-lite clientom, ki ga uporabljam na 20 različnih mrežah na katerem pa ne morem koristiti svoje "domače" številke.
Pa saj ni hudega pač naročnino in pogovore plačujem drugemu operaterju, SIOLovo številko pa imam samo za hec....