Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL Komunikator in Siemens Gigaset A580IP


bartmatej
11.12.2008, 14:26
A kdo uporablja tale telefonček s Siol komunikator številko?
Meni ga nikakor ne uspe nastavit, javlja mi "Registration Failed".
Telefon je za routerjem, vendar v DMZ zoni.
Imam naslednje nastavitve:
Imam v data portu in izpolnjene naslednje podatke:

Authentication Name: 599xxxxx
Authentication password: moje geslo za Siol Komunikator
Username: 0599xxxxx@siol.net
Display name:
General Provider Data
Domain: voip.siol.net
Proxy server address:
Proxy server port: 5060
Registrar server: voip.siol.net
Registrar server port: 5060
Registration refresh time: 180
A imam kaj narobe vnešeno ali mi še kaj manjka - Proxy?

LP Matej

080 Edvard
11.12.2008, 21:34
uporabniško ime ja samo 599 številka.
proxy ne rabiš

če bo še kak problem kar piši na ZS

lp

bartmatej
12.12.2008, 08:50
Sem rešil s spodnjimi nastavitvami (brez proxyja mi ne dela):

Authentication Name: 599xxxxx
Authentication password: moje geslo za Siol Komunikator
Username: 0599xxxxx
Display name: 0599xxxxx
General Provider Data
Domain: voip.siol.net
Proxy server address: voip.siol.net
Proxy server port: 5060
Registrar server: voip.siol.net
Registrar server port: 5060
Registration refresh time: 180

Edini problem je še ta, da ko se z mobitelom pokličem na Siolovo številko in prekinem, Siolov telefon še kar zvoni.

LP Matej

Hubi
12.05.2009, 08:03
Ojla! Kje si nastavljal navedene nastavitve v routerju ali na telefonu? Meni telefon dovoli vnašati le uporabniško ime, prijavno ima in geslo. Routerja nimam, ker imam Sinopeja nastavljenega kot router. Kaj lahko storim?

080 Tehnična pomoč
12.05.2009, 08:29
Zadeve se nastavlja na telefonu preko spletnega vmesnika. Preko slušalke pa je res velikokrat možno vnesti samo uporabniško ime, prijavno ime in geslo.

Hubi
17.05.2009, 22:23
Ali moram v Sionpeju tudi kaj nastaviti? Moram sprostiti kak port?

080 Tehnična pomoč
18.05.2009, 06:27
Na sinopeju je treba nastaviti samo port na voice, če uporabljaš siol IP številko (npr. prenešeno) oziroma na data, če spreminjaš kakšne nastavitve preko računalnika ali uporabljaš komunikatorjevo številko.

še to: Nastavitve telefona lahko spreminjamo preko voice porta na tehnični pomoči, če omogočiš dostop v vmesniku telefona: daš "yes" pri "allow access from other networks" (settings).

Hubi
18.05.2009, 08:05
Super, že dela, najlepša HVALA!