Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Patton Smart-DTA vmesnik


Alesi
19.12.2008, 07:34
Ker sem še uporabnik ISDN telefonije z centralo Gigaset 3070, me zanima ali sta vmesnik Patton in centrala združljiva oz. ali ima kdo kakršne koli izkušnje z omenjeno konfiguracijo. Prav tako bi rad prenesel obe telefonski številki. Prosim za pomoč pred nakupom....

080 Tehnična pomoč
19.12.2008, 08:03
Patton in ISDN centrala sta združljiva, saj je Patton namenjen prav za to. Konfiguracijo za številke na Pattonu naredimo mi.

denis4
28.12.2008, 10:23
Trenutno sem lastnik Siol ISDN 1GB internetnega priključka.

Do sedaj smo za telefoniranje uporabljali centralni telefon Siemens gigaset 4110 isdn, kateri pa je brezžično povezan z dodatno slušalko Siemens gigaset 4000 confort.

Sedaj pa se odločamo za izbiro Siol trio paketa (TV, internet in telefonija). Ker pa bi radi obdržali trenutna telefonska aparata, me zanima, ali lahko uporabimo Patton Smart DTA adapter?

Predvsem me zanima, ali bo delalo, če na ta adapter priključimo siemens gigaset 4110, ter na ta aparat brezžično priključimo siemens gigaset 4000, oz. isto kot do sedaj, le da med internetno linijo in telefonijo montiramo ta adapter.

Hvala za odgovor in LP

P.S. Aja, kje pa se ta adapter lahko kupi in kakšna je cena, če kdo ve.

Hvala še enkrat.

denis4
30.12.2008, 07:20
Našel sem ceno za Patton. V mobitelovih centrih je cena 199€ ali 24 obrokov po 10€, isto kot je tukaj http://www.siol.net/storitve/paketi/trio/dodatna_oprema.aspx

Sem pa našel tudi SLO navodila.
http://itm.siol.net/doc/2008/12/patton_navodila.pdf

Še vedno pa me zanima zgoraj navedeno vprašanje
Predvsem me zanima, ali bo delalo, če na ta adapter priključimo siemens gigaset 4110, ter na ta aparat brezžično priključimo siemens gigaset 4000, oz. isto kot do sedaj, le da med internetno linijo in telefonijo montiramo ta adapter. Več oz. vse pa si preberite v zgornji objavi.

Hvala in Srečno 2009!

denis4
09.02.2009, 18:28
Evo, sem postal lastnik patona in na njem prek bazne postaje gigaset 3070 furam dodatne 3 slušalke gigaset 4000

DELA ODOLIČNO !!!!!!!!!!!

Dravlje
06.06.2009, 13:34
Evo, sem postal lastnik patona in na njem prek bazne postaje gigaset 3070 furam dodatne 3 slušalke gigaset 4000

DELA ODOLIČNO !!!!!!!!!!!

Tudi jaz sem danes dobil Pattona, pa bi te prosil za celoten postopek konfiguracije: imam 3 brezžične ročke Siemens, 1 navaden žični analogen aparat, Siemens Gigaset 3070 ISDN centralo in modem Sinope 386 +R2. Zanima me kako si izvedel prijavo in povezavo: kam si instaliral Pattona na ethernet za internet ali drug ethernet priključek, kako si konfiguriral MSN-je, kako si konfiguriral Pattona - daljinsko ali preko osebne tehnične pomoči na domu,......Ročke sta dve Siemens Gigaset 4000 Confort in ena Siemens Gigaset C380.

Dravlje
21.06.2009, 17:32
Tudi jaz sem danes dobil Pattona, pa bi te prosil za celoten postopek konfiguracije: imam 3 brezžične ročke Siemens, 1 navaden žični analogen aparat, Siemens Gigaset 3070 ISDN centralo in modem Sinope 386 +R2. Zanima me kako si izvedel prijavo in povezavo: kam si instaliral Pattona na ethernet za internet ali drug ethernet priključek, kako si konfiguriral MSN-je, kako si konfiguriral Pattona - daljinsko ali preko osebne tehnične pomoči na domu,......Ročke sta dve Siemens Gigaset 4000 Confort in ena Siemens Gigaset C380.

Še enkrat bi vprašal kam montirati Patton ISDN vmesnik - na isti ethernet port kot je internet ali na tiste zraven in katerega - imam modem Sinope 568 + R2.

080 Tehnična pomoč
22.06.2009, 05:21
Še enkrat bi vprašal kam montirati Patton ISDN vmesnik - na isti ethernet port kot je internet ali na tiste zraven in katerega - imam modem Sinope 568 + R2.

Na drug ethernet port ga je treba dati - na tistega, ki ga skonfiguriraš ali skofiguriramo kot VOICE.

Dravlje
24.06.2009, 08:15
Potreboval bi original gonilnike iz CD-ja za Gigaset 3070 Talk & Surf, ker mi zadnja verzija (6.0.28) ne deluje. Napaka se mi pojavi ob zagonu programa: seshel21, drugače se mi program instalira brez težav, tudi gonilniki.

Dravlje
23.12.2010, 06:59
Imam Gigaset 3070, Patton Smart DTA vmesnik in Siemens 568 +2 modem ter paket Trio 10M. Zanima me ali lahko prestavim povezavo s Pattonom na tretji port (ETH 3) oziroma kako vidim (postopek) kako imam konfigurirane porte. Trenutno imam zasedene porte takole: na ETH 1 imam povezavo na namizni računalnik, na ETH 2 povezavo na Patton in ETH 3 na notebook (občasno). Zaenkrat zadeve delujejo v redu, me pa zanima, če je zgoraj navedeno mogoče izvesti.

080 Tehnična pomoč
23.12.2010, 10:47
Imam Gigaset 3070, Patton Smart DTA vmesnik in Siemens 568 +2 modem ter paket Trio 10M. Zanima me ali lahko prestavim povezavo s Pattonom na tretji port (ETH 3) oziroma kako vidim (postopek) kako imam konfigurirane porte. Trenutno imam zasedene porte takole: na ETH 1 imam povezavo na namizni računalnik, na ETH 2 povezavo na Patton in ETH 3 na notebook (občasno). Zaenkrat zadeve delujejo v redu, me pa zanima, če je zgoraj navedeno mogoče izvesti.

Pattona se lahko prestavi na katerikoli izhod na modemu če je le ta nastavljen na prenos Voice signala - kar lahko preverite (in spreminjate) v aplikaciji modema, lahko pa vam jih nastavijo tudi agenti na tehnični pomoči.

sprosen5
23.02.2011, 19:50
Mogoče kdo pozna koga, ki prodaja Patton vmesnik. Zdi se mi blazno predrago 200€ za eno napravo. Produkt je že kar nekaj časa star, cena pa se viša in viša.
Za ta denar ga raje sam naredim :)

cungalunga
27.02.2011, 14:56
Ali ni morda ceneje nabait Siemens Gigaset A580IP, kjer lahko uporabiš Siemensove slušalke ? Verjetno je zadeva funkcionalno enaka ISDN 3070 oz 4110.

sprosen5
27.02.2011, 22:30
Že že, samo če imaš celo serijo eurit-ov, si zaželiš tako zadevico :)

sprosen5
02.03.2011, 09:54
V glavnem, sem izbrskal/raziskal in zadevo lahko kupim brand new za 127€. Bolje kot telekomu 199 takoj, ali pa v dveh letih 240.