Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : slow connection & ports


xxx_XeNoN_xxx
19.12.2008, 23:00
vem da je bila ta tema že enkrat odprta pri obeh stvareh vendar tam nisem našel odgovora :(.

uglavnem.... imam problemček.
1. hotel sem nastaviti port za remote desktop vendar mi to ni uspelo. res je da imam dinamični ip, vendar če mi ga nekdo pove ki je takrat doma to nebi smelo delati težav. vsaj tako sem izvedel. zdaj pa me zanima kako se to naštima?

2. od takrat naprej se mi net počasi odziva. zakaj? če je možno da mi to preveri kdo na siolu?

3. že lep cajt uporabljam torrente in vedno je vse lepo delovalo do predkratkim. upload mam ok.... download pa zelo slab. pičlih 0.5 -3.0Kb/s čeprav je veliko seed-ov. mislim da je vzrok v prehodu povezav na kar me tudi program opozarja. kako naj to uredim da bo delovalo kot prej?


router imam pa tale:
IskraTEL

Product Sinope568+ Home Gateway
Hardware type X5568 Annex B / Solos 461x CSP v1.0
Chipset Version No E.25.41.44 B

hvala za odgovore.

Dunja
20.12.2008, 08:12
1. če imaš dinamični ip in želiš dostopati do pc-ja ti zna pomagati tale aplikacija (http://www.no-ip.com/services/managed_dns/free_dynamic_dns.html)
si porte pravilno nastavil?-kako se to dela lahko pogledaš na forumu v sklopu tehnične pomoči pod vroče.

2. si poskusil resetirati modem?

3. imaš modem nastavljen kot router?se pravi da se povezuje modem in ne ti ročno?
če ja potem si odpri port za torrent(kater port je to najdeš v nastavitvah programa za torrente)

xxx_XeNoN_xxx
20.12.2008, 23:04
recimo da se je glede torrenta vse poklapalo :). no vsaj ne opozarja me več da ni prehodnih vrat :).

mam pa eno drugo vpr. mislm da imam povzavo 1M ot 1024Kb/s. vendar mi dol vleče samo z 5-10Kb/s. downloada se recimo 6 torrentov od tega povprečno 10 seedov na torrent. ponavadi je šlo to hitreje. mogoče kkšna ideja?


drugače sem pa tudi pogledal za aplikacijo No-Ip vendar mi ni čist jasn kako s tem opravljat. ali se ne da preko remote desktop connection? hmmm:dontknow:

moraš nujno nastavit port po katerem boš dostopal do kompa?

heh, sej vem. mal sm še noobie glede tega. :d sej se bom nauču.