Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : POP-TV v 16:9


Vsemogočni
20.12.2008, 00:55
Hojla Siol, me zanima, kako to, da TV programa POP-TV, kot sami obljubljajo, da je, v TV ekranu pa ni možno gledati v formatu 16:9, medtem, ko se precej drugih programov avtomatsko vključi v ta format. Recimo ORF2, ZDF, 3SAT, RTL II, DSF, SAT1 itd....
Je ta format potrebno vključiti za prikazovanje pri vas, ker slika 4:3 kaže, da se predvaja v formatu 16:9???

Vsemogočni
21.12.2008, 21:50
Danes sem večkrat med oddajo ob 20 uri opazil, dase slika raztegne po višini. Kar pomeni, dase mogoče nekdo matra, da bi uredil pravilno nastavitev. Po višini je videti bi šlo, le še po širini in bo zadetek v polno.Reklame so že pravilno nastavljene po višini, od zgornjega do spodnjega robu ekrana. Je pa še na vsaki strani črn rob, kar pa ne bi smelo biti. Mislim, da počasi bo! :2thumbs:

hellomania1
22.12.2008, 10:35
To sem tudi vidil jaz na sobni anteni, da se je slika raztegovala....

janezpesec1
22.12.2008, 18:14
Pri konkurenci tole ze lepo deluje.

bobi
22.12.2008, 18:24
Res je, pri T2 že delujeta kanala POPtv in A kanal, tako da vse zadeve ki so posnete v 16/9 se tako tudi predvajajo.
Oprema od siola je že na pop-u, samo še namestit jo bo potrebno!

Vsemogočni
26.12.2008, 23:52
Pri konkurenci je lepo da deluje, ampak zaradi tega ne mislim menjati ponudnika, ker sem z mojim zadovoljen. To pa še pride, saj se vsaka zadeva enkrat poštima, ni pa tako moteča, da ne bi mogel zaradi tega gledat programa.
Samo vidim, da je razlika občutno boljša, če je v polno predvajana v tem formatu in če je ta možnost, zakaj se ne bi izkoristila.

Hvala za informacijo.

Vsemogočni
29.12.2008, 00:08
Pisal sem tudi na POP-TV, pa da vidimo koliko so ažurni. Saj njihov program gleda veliko gledalcev. Jim mora biti mačji kašel montirati opremo, če jo že imajo. Vsekakor tega ne pričakujem, da to naredijo še letos, v začetku leta 2009 se bodo pa ja potrudli za svoje gledalce.

Vsemogočni
20.01.2009, 11:14
Da ne odpiram nove teme. Kaj se je zgodilo, da noben, ampak prav noben program ne kaže sliko v formatu 16:9 :dontknow:

Resetiral sem amino, v nastavitvah TV nisem spreminjal nič, kot v posmeh pa v shemi TV PLUS avtomatsko nastavi program Melody Zen na 16:9
Ste kaj načarali v Siolu, a kdo tako sovraži ta format, ker lahko gleda le format 4:3 :dontknow: da se je skenslal. Zakaj?

rok1
21.01.2009, 20:30
IMHO siol še nima namena vklopit te storitve. Slišal sem, da je to v planu v naslednjem stoletju - če bo vse po sreči, drugače pa malo kasneje. (malo za šalo veliko zares :-))

Mislim, da je težava v softverju v sagemih. Na TV+ je možno nastavit format televizije. 4:3 ali 16:9. Nastavitev pa seveda nima nobenega vpliva na prikazano sliko ne na LCD ne na CRT televiziji (tudi na tistih nekaj dojče programov, ki bi po logiki morali delati (vsaj na lastovki, ko sem jo še imel, je delovalo)). Tako, da sem jaz že kar malo obušal nad tem in vrgel koruzo v puško in moram stalno tipkat po dalincu, da menjam formate. Zelo tečno mi je to!

miro74
21.01.2009, 22:16
Vsemogočni vabim te k nam na konkurenco, kjer te stvari odlično delujejo. In ne samo te, še mnogo drugih. Na Siolu boš dobil samo obljube, da nekoč to bo. Jaz sem pred leti že dobival te odgovore, pa večina stvari še danes ni porihtanih. Tko, da če maš možnost vabljen :) .

rock
21.01.2009, 22:25
Glede tegale pa imam občutek, da je v precejšnji meri krivec POP in niso v stanju svojih zadev uskladit z distributerjem prej kot v kakega pol leta. Cca. pol leta se je tema vrtela na T2 forumu sedaj se bo pol leta še tule. Nekje je bilo napisano, da je vse potrebno s telekoma že na POP TV. Podobno je bilo brati ob odprtju teme na T2...

Vsemogočni
23.01.2009, 16:17
Vsemogočni vabim te k nam na konkurenco, kjer te stvari odlično delujejo. In ne samo te, še mnogo drugih. Na Siolu boš dobil samo obljube, da nekoč to bo. Jaz sem pred leti že dobival te odgovore, pa večina stvari še danes ni porihtanih. Tko, da če maš možnost vabljen :) .

Kera pa je vaša konkurenca? Če misliš T2 se ti lepo zahvaljujem za povabilo, imamo njihovo optiko v hiši, vendar raje ostanem pri Telekomu. Je pač tako, da včasih pride al pri vas al pri nas do kake napake, pa zaradi tega še ne mislim kar vsake pol leta menjati ponudnika. Stvari se bodo že uredile, čeprav računam, da je to ena brezpotrebnih napak, ki pa se lahko zgodi tudi pri vašemu ponudniku.

Vsemogočni
24.01.2009, 11:24
Ekole, konkurenca kateri vse dela. Danes dobil informacijo da tudi na T2 (optika) v Ljubljani od nedavnega (verjetno isti čas kot pri Siolu, nimam pa pojma, kako bi bilo lahko to povezano) pogrešajo format 16:9. Enako kot pri Siolu na POP-TV programu občasno razteguje sliko POP-TV programa po vertikali, ostalo vse je šlus.
Je mogoče krivec za to POP-TV in njegovo vključevanje formata 16:9 :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Kdo kej povedal :dontknow::nonono::censored::angel:

DINAMIK
24.01.2009, 21:26
Ekole, konkurenca kateri vse dela. Danes dobil informacijo da tudi na T2 (optika) v Ljubljani od nedavnega (verjetno isti čas kot pri Siolu, nimam pa pojma, kako bi bilo lahko to povezano) pogrešajo format 16:9. Enako kot pri Siolu na POP-TV programu občasno razteguje sliko POP-TV programa po vertikali, ostalo vse je šlus.
Je mogoče krivec za to POP-TV in njegovo vključevanje formata 16:9 :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Kdo kej povedal :dontknow::nonono::censored::angel:
Jst bom nekaj povedal,če imaš star TV nimaš problemov...16:9 gor al dol,pa še slika je lepša kakor na LCdjih in plazmah...,hehe:rolling:

Rudibr
25.01.2009, 09:46
Jst bom nekaj povedal,če imaš star TV nimaš problemov...16:9 gor al dol,pa še slika je lepša kakor na LCdjih in plazmah...,hehe:rolling:
... na starih je lepša kot na LCD ali plazmah zato, ker je v osnovi za en k*** slika, ki jo pošilja Siol. Nisem prepričan, da je vedno kriva primarna kvaliteta oddajanja programa.

Vsemogočni
25.01.2009, 17:37
Jst bom nekaj povedal,če imaš star TV nimaš problemov...16:9 gor al dol,pa še slika je lepša kakor na LCdjih in plazmah...,hehe:rolling:


Nimam ne LCD, ne plazma TV, ampak navaden, kot se reče temu CRT televizor :2thumbs: Sony KV-32CS76,

krepki
08.02.2009, 19:40
Mislim da bi morali tehniki od siola se malo sprehodit do POPtv in tam naštimat na svoji opremi da bi dejansko oddaje ki jih oddajta Akanal in POP v 16/9 to tudi bile.

geekman
26.03.2009, 18:41
Evo neuraden odgovor iz POP-a, preklopi formata delajo na POP-u b.p., ker isti signal kot ga dobi t-2 dobiva tudi UPC(kabelska analog in DVB-C) in na UPC-ju ni nobenih težav oz. so bile vse odpravljene. Testov smo dali skozi dovolj, da lahko 100% trdim, da na strani TV hiš(e) ni takih težav. Npr. nemški programi so zadnje čase velik problem glede tega.
Zadeva se ustavi nekje med transcodiranjem in STB odkar je MPEG-4 WSS in branje 23. vrstice kjer se tej podatki nahajajo ne deluje pravilno, STB je nerazpoznaven za STB oz. je problem že pri samih modulih encoderjev za MPEG-4, ker so pomanjkljivi. Torej kar se tega tiče ima Siol tehnične težave zaradi dobavljene opreme(ki na testiranju ni pokazala takih težav)in rešitev pride kmalu, to je vse kar vem o tem.
Tako, da lahko napake pri TV hišah odpišete, Siol pa tudi dela s polno paro na tem.

LP