Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : remote desktop connection


xxx_XeNoN_xxx
21.12.2008, 00:14
živjo!

zanima me kako naštimat tale remote desktop ki je privzeten na windowsih. načeloma lahko tut real vnc al pa kej druzga. uglavnm če mi zna kdo to razložit kako se nardi bi bil zlo vesel.
ali moram imet statični ip? trenutno imam dinamičnega in mi to čist ustreza:p

rad bi se povezal na svoj računalnik preko weba z drugega. se pravi da vse kar morm vedt je moj dinamični ip in ga vnest notr v remote?
kot sem zvedel ni tako enostavno. moram naštimat port skozi katerga me bo router spustu not. kje to nastavim?ali se ta port spreminja glede na aplikacije?ali rabim ip routerja ali public ip?
nekak nism najdu nastavitev za moj router. imam namreč
IskraTEL Sinope568+ Home Gateway
X5568 Annex B / Solos 461x CSP v1.0.
gledal sem po forumu in mi tisto pod "Odpiranje Portov za Iskratelove modeme" bolj malo pomaga, saj imam popolnoma drugače. :S :dontknow: tut na strani z routerji in navodili ni mojega.

če ima kdo toliko časa da mi vsaj na grobo razloži kako naštimat da bo remote delal preko weba bom ful hvaležen :).



hvala

MIKO
21.12.2008, 10:50
Uporabi LogMeIn. Se ne rabis ***at z IP-ji, pa se varna povezava je(https)
Registriraj se, pol pa se prijavi not, in samo kliknes dodaj ta računalnik, se ti zažene program, instaliras neko malenkost in woila...
Malo si še preberi nastavitve pa boš zadovoljen. Aja, pa ne pozabi izbrat "free". Za to kaj ti rabis je čist dovolj...ne rabis plačevat.

Še link: LogMeIn (https://secure.logmein.com/home.asp?lang=en)

xxx_XeNoN_xxx
21.12.2008, 11:52
miko ful hvala. mislim da za to kar jst rabm je cist ok. končno nekdo k je dojel kaj hočm:rolling:

uglavnm tnx!

matto87
08.08.2009, 12:51
A ta LogMeln se inštalira na oba računalnika. Torej server in host. Ker na host računalniku ne morem nič inštalirati in potem to ne bi prišlo v poštev.

No pa da še jaz opišem moj problem... Poizkusal sem se povezati oddajljeno na računalnik preko Remote Destkop Connectiona, ki je privzeto inštaliran na win xp.

Odprl sem port 3389 na ruteru. Tudi firewall na računalniku na katerega se povezujem imam nastavaljen tako da dopušča oddaljeno povezovanje na tisti računalnik. Tudi na nastavitvah za oddaljeno povezovanje imam omogočeno da se ostali povezujejo na tisti računalnik. Če se znotraj mojega wireless omrežja povežem preko imena računalnika, deluje.

Če pa vpišem ip računalnika na katerega se želim povezati pa mi javi tole:
http://www.shrani.si/f/2V/2p/4TwB38aE/eror.jpg

Kaj bi mi še lahko preprečevalo da se ne morem povezati na tisti računalnik? Hvala za odgovore.

EDIT: Sem že uredil.