Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Eu želi vedeti, transport živali, potrebnih 1 miljon podpisov.


55
14.01.2009, 18:44
Spostovani.

Pred kratkim je danski poslanec v Evropskem parlamentu Dan JØRGENSEN sprozil kampanjo zbiranja 1 milijona podpisov za podporo pobudi, da bi se zivali za zakol znotraj EU smele prevazati maksimalno 8 ur.

Slovenska poslanka v Evropskem parlamentu Mojca Drcar Murko (ALDE, LDS), ki je clanica odbora za okolje, javno zdravje in varnost hrane ter podpredsednica pododbora za dobrobit zivali v Evropskem parlamentu se je pridruzila akciji in vas prosi, da postanete podpisniki pobude "8hours".

Poslanka podpira sleherno pobudo, ki ima za cilj izboljsanje razmer zivali med dolgim prevozom. Kot tranzitna drzava se namrec Slovenija sooca s tem problemom, saj prek njenega ozemlja prevazajo zivali za zakol zlasti iz smeri vzhodne Evrope proti Italiji. V Sloveniji deluje inspekcijska mobilna enota, katere naloga je nadzorovanje razmer med prevozom zivali na celotnem drzavnem ozemlju. Pregledov tovornjakov, ki prevazajo zivali, pa je sorazmerno malo (leta 2007 jih je bilo 209), zato iz stevila inspekcij ne dobimo prave podobe polozaja. Evropa potrebuje boljso zakonodajo od sedanje, se zlasti zdaj, ko je zaradi odprave notranjih meja poti tovornjakov s tovori zivali teze nadzorovati.

Vec o kampanji si lahko preberete na spletnih straneh http://www.8hours.eu/ , tudi v slovenscini in podpisete peticijo.

Hvala za podporo akciji, za vas podpis ter za sirjenje pobude med vasimi prijatelji in kolegi.

Lep pozdrav

apancur
12.02.2009, 16:15
Smo podpisali. Zadeva bi bila idealna, če teh prevozov sploh ne bi bilo, a za zdaj je tudi to pomemben korak naprej.
Ostali so zgleda ravnodušni do tega ... Ali jim je lepo gledati to živino na tovornjakih?