Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : a bo delal fax ?


bejba020
27.01.2009, 12:44
Doma imamo paket trio razvezan dostop pa me zanima če bo deloval fax na tem telefonu HP 4355?

http://www.nakupovanje.net/HP-OfficeJet-4355-multifunkcijska-naprava-pr-1104858

080 Tehnična pomoč
27.01.2009, 13:09
Faksi v osnovi delajo. Problem je predvsem v temle: Modem 33.6 kbps - treba ga je nastaviti, da se poveže s čim nižjo hitrostjo. Prav tako je treba izključiti ali zmanjšati kompresijo in enkripcijo, če se le da. Obstaja tudi nastavitev linije na servisnih straneh, ki poslabša zvok, vendar potem faks deluje bolj stabilno.

bejba020
27.01.2009, 14:03
Ja to ravno ne znam, a če pokličem siol majstra pride na dom, in to uredi?

080 Tehnična pomoč
27.01.2009, 14:22
Naši tehniki ne delajo teh nastavitev faksa, edinole prilagoditev linije za faks ti lahko vklopimo jaz ali katerikoli drugi 080 agent, če imamo tvoje uporabniško ime. Še enkrat opozarjam, da se pri tej nastavitvi poslabša kakovost pogovora preko te številke. Prilagoditev se da vklopiti za eno ali obe številki (če uporabljaš dve številki na modemu). Glede ostalih nastavitev je pa najbolje, da se obrneš na tistega, ki ti proda to napravo, ali pa na uradni servis, ki je napisan na garancijskem listu.

bejba020
27.01.2009, 14:38
ja doma imamo 2 tel številki siol , eno skoraj nič ne uporabljamo kar pomeni da bi bila lahko za fax?

tines
27.01.2009, 16:53
Na siolovih straneh najdem seznam faksov (multifunkcijskih naprav), ki delajo prek VOIP (http://www.siol.net/pomoc/nastavitve/telefonija/siol_telefonija.aspx).

Vendar je problem, da jih preprosto ni možno dobiti, ker je prišla nova generacija multifunkcijskih naprav.

Iščem relativno poceni multifunkcijsko napravo, ki bo delovala na VOIP (po možnosti "out-of-the-box") in jo je možno kupiti v trgovini.


Če ima kdorkoli kakšno priporočilo bom hvaležen.

madmitch
27.01.2009, 17:40
Naši tehniki ne delajo teh nastavitev faksa, edinole prilagoditev linije za faks ti lahko vklopimo jaz ali katerikoli drugi 080 agent, če imamo tvoje uporabniško ime. Še enkrat opozarjam, da se pri tej nastavitvi poslabša kakovost pogovora preko te številke. Prilagoditev se da vklopiti za eno ali obe številki (če uporabljaš dve številki na modemu). Glede ostalih nastavitev je pa najbolje, da se obrneš na tistega, ki ti proda to napravo, ali pa na uradni servis, ki je napisan na garancijskem listu.

Vklopite T.38 protokol al kakšen drug hec? Zakaj se kvaliteta pogovorov poslabša?

srus012
02.02.2009, 17:17
Meni na Siol telefoniji dela HP Office Jet J6410 fax brez težav s spodobno hitrostjo prenosa. Tudi s telefonijo ni bilo do sedaj nobenih problemov, tehnične podpore mi ni bilo potrebno aktivirati.

Verjetno res ni razlogov, da bi Siol prilagajal parametre vsakemu uporabniku posebej na njegovo zahtevo. To naj opravi tehnika avtomatsko, ko zazna prenos faxa.

debi
03.02.2009, 13:06
Pozdravljen!

Jaz sem do konca novembra imela polni razvezan dostop internet+telefon (2 številki). Na eno št. je do julija bil vezan Canonov fax, s katerim so bili dobri 2 leti sami križi in težave (znak zasedenosti, ni šlo pošiljati, ni šlo prejemati, ko si poklical z gsm-a, ti je zvonilo, pri pošiljanju faxa pa je pošiljatelju na drugi strani dajalo znak zasedenosti,...:mad:). Ker se mi je pokvaril takratni tiskalnik (multifunkcijski), sem šla v napad za novim in kupila HP 7280. Fax normalno deluje od prvega dne priklopa. Vmes smo šli na optiko (trio) in še vedno vse špila, kot se šika:2thumbs:, tako da po moje s HP napravami ne bi smelo biti nekih težav.

Lep pozdrav!

Rudibr
03.02.2009, 17:15
S HP ali Panasonic aparati zanesljivo ne bo težav!

Apla
15.03.2009, 11:08
S HP ali Panasonic aparati zanesljivo ne bo težav!
Ali ima kdo izkušnje s faxi v Canonih? Gledam Canon Pixma MX310 in si ga ne upam kupiti, dokler mi kdo ne potrdi, da mu na Siol telefoniji fax dela v redu.

roses
20.04.2009, 08:20
S HP ali Panasonic aparati zanesljivo ne bo težav!


ali imaš ti zanesljive informacije, ali veš kar tako, da s panasonic faxi ne bo problema? ker jaz imam panasonic KX-F50 (fax) in bi zdaj šla na trio pa me zanima če bo to res delovalo!!!!

Andrei
24.04.2009, 17:45
Delajo vsi faksi, če se jih pravilno nastavi.

Razmisli o testni telefoniji, se pravi brez vezave. Dali ti bojo eno 599 številko in na njej stestiraj če dela.

Blond
30.04.2009, 20:01
sam sem priklapljal telefone in faxe na SIOL, AMIS in podobne solate od telefonije.
98% vseh FAX naprav poznanih blagovnih znamk deluje, če se jih pravilno nastavi.
99% vseh starejših fax naprav prav tako deluje.

Problemi so s kakšnimi čungalunga kitajskimi wannabe FAXi, ki sploh nimajo nastavitev, ki bi jih za FAX potreboval.

LP
Blond

bosoturk
11.03.2010, 15:26
kje pa se nahajajo nastavitve o katerih govorite? Kupil sem HP office jet 6500 W in ne morem usposobiti faksa :/