Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Slaba oskrba živali v trgovinah


apancur
29.01.2009, 17:01
Pred dnevi sem malo pogledala, kako se kaj godi živalim v nekaterih ljubljanskih trgovinah.

V trgovini Zoo To-bi je stanje obupno. Živali so v nekakšnih steklenih vitrinah, tako motnih, da sploh nisem videla, če so noter miške, hrčki ali kaj tretjega, ena od teh vitrin je na vhodu, da so živali ja lahko na prepihu, ki jim zagotovo koristi ...
Dve skobčevki, ki morda nista za prodajo, sta povsem apatični. V kletki imata le malo vode in hrane, drugega ni. Kakšne igrače itd., vse to je odveč.
Vse živali so v temi, saj imajo kletke tako razporejene, da so v senci. Trgovinica je majhna, dnevne svetlobe skoraj ni, umetna pa je šibka.
Trgovine, kot denimo Taček na Fužinah, živali ne prodajajo, a si ne morejo kaj, da ne bi imeli zlatih ribic kar tako malo za okras. Pa kaj potem, če so v premajhnem akvariju, brez rastlinja.
Isto Zoo Ameba. Ta živali prodaja. A nič hudega, če damo zlato ribico v bučko, če nimamo nobenega znanja o živalih ...

Porazno. Tisti, ki bi morali biti vzor kvalitetne oskrbe živali, so vzor slabega ravnanja z živalmi.

Vurs noče ukrepati, preverjeno. Pred meseci so mi nametali malo peska v oči, da bo o bučkah in drugih neustreznih namestitvah zlatih ribic razpravljal Strokovni svet za zaščito živali. Kljub temu, da sem jih po nekaj mesecih ponovno prosila za odgovor, se ni zgodilo nič. Tudi na prijavo odgovora nisem dobila, čeprav sem ga zahtevala.
Tako je to pri nas. Tuhtam, kaj storiti, da bo bolje.

Babi2
29.01.2009, 17:24
Žal, nič novega. Tako stanje traja že odkar imamo te trgovine - oziroma, pred nekaj leti je bilo še slabše, ker je bilo mogoče skoraj v vseh videvati še mladiče mačk in psov, pogosto v slabem stanju. In kot takrat, tudi zdaj "vsi veterinarski in drugi papirji so v redu", živali pa še naprej trpijo :dontknow:.

Nisem seznanjena z delom oz. akcijami DPMŽ-jev in sorodnih društev, morda bi kaj pomagalo pri splošnem osveščanju, ko bi se le-ti angažirali in izpeljali kakšno dolgotrajnejšo akcijo z rednim osebnim opozarjanjem v samih trgovinah, z letaki in na številne druge načine.

Snif
09.04.2009, 17:55
Jst sem gledu v Zootic-u (http://www.zootic.si) in bi jih pohvaliu, ker imajo res dobro poskrbljeno za njihove živali. :):2thumbs:

Irina
09.04.2009, 22:02
Gospa Čadonič-Špelič ima toliko dela sama s seboj, da od nje res ni pričakovati, da bi kaj ukrepala, vsaj v doglednem času ne.

Verjetno bi prijava na evropski ravni kaj zalegla. Tudi kratka vest na kateri od komercialnih TV, bi verjetno gospo spravila vsaj v začasni pogon.

Babi2
10.04.2009, 09:35
Gospa Čadonič-Špelič ima toliko dela sama s seboj, da od nje res ni pričakovati, da bi kaj ukrepala, vsaj v doglednem času ne.


Žal sem se sama že velikokrat prepričala, da tudi na nižjih ravneh ni pričakovati, da bi inšpekcija kaj ukrepala. Veterinarsko inšpekcijo (vsaj občasno) zanimajo le "gospodarsko koristne živali", za dobrobit malih živali jim ni mar.