Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : POS terminal na Siol Duo Fon-TV


Rocky__
05.02.2009, 14:49
Kratko in jedrnato. Punca ima mali s.p.
Seli se v nove prostore. Sedaj ima ISDN in gor priklopljen telefon ter POS terminal.
Ali bi to delovalo tudi preko paketa FON-TV?
Ali bi potreboval dve stevilki?
Koliko to stane?
Koliksna je zanesljivost?
Ali je potrebno ISDN prikljucek najprej prenesti na novi naslov?
Hvala za hitri odgovor....

srus012
06.02.2009, 09:42
Ali bi to delovalo tudi preko paketa FON-TV?
Če preideš na Siol Duo Fon TV lahko vso ISDN opremo arhiviraš v skladišču. Siol podpira le staro dobro analogno opremo.

Koliksna je zanesljivost?

Jaz imam na Siol telefonijo priključen analogni fax in vse dela bp. Ker je tehnologija POS terminalov podobna bi verjetno tudi analogni POS deloval brez težav.

Ali je potrebno ISDN prikljucek najprej prenesti na novi naslov?
Če hočeš ISDN opremo še vedno uporabljati na novi lokacijo mora biti tudi na tej lokaciji opremljen ISDN priključek - v tem primeru verjetno ni racionalno naročiti Siol Fon.

Moj nasvet bi bil - na novi lokaciji pozabi na klasični telefonski priključek (analogni ali ISDN). Zahtevaj polno razvezani dostop in uporabi le Siol pakete.

Če je za firmo pomembna ohranitev stare številke se pozanimaj pri Telekomu kakšen postopek je potreben, da iz obstoječega stanja prideš na zgoraj omenjeno stanje. (prenos priključka in številke na novo lokacijo ?, prenos številke na novi lokaciji na Siol paket ?)

LP

080 Tehnična pomoč
06.02.2009, 09:59
Za ISDN opremo je možno dokupiti Pattona.

POS terminal bo verjetno delal, vendar delovanja na IP liniji ne zagotavljamo. Če samo po sebi ne bo delalo zanesljivo, se da za POS/faks vklopiti "prilagoditev linije" na servisnih straneh. Ne rabiš dveh številk, če bo uporabljala samo POS. Dodatna (druga) številka se obračuna 1,25 EUR/mesec.

Zanesljivost- lahko se zgodi, da tudi če IP storitve ne delajo (internet, itd.), stacionarni telefon (PSTN, ISDN) še vedno dela. Predlagam, da se začasno vzame ISDN + VoIP, potem pa imaš priklopljeno na VoIP in če slučajno kaj ne dela, prestaviš na ISDN. Če izpadov ni, potem ISDN odpoveš, če pa se izkaže, da je delovanje nezanesljivo (npr. zaradi nekompatibilnosti voip linije in POSa), odpoveš voip ali pa ga uporabljaš samo za klicanje.

Rocky__
07.02.2009, 09:06
Kaj je to patton?

Naroceno biti na oboje je mal brez veze strosek. Nimate nobenih izkusenj, da bi kdo imel telefon in POS preko siol telefonije (preko dveh stevilk)in da mu deluje?
Ce sem prav razumel bi morala imeti dve stevilki in potem bi eno prilagodila za POS in bi zadeva zagotovo delovala?

Hvala za odgovore...

artagnan
07.02.2009, 09:59
Patton je ISDN vmesnik za VoIP. Torej lahko nanj prikljucis ISDN telefonski aparat.

Glede POS terminala je pa tako.

V splosnih pogojih pise tole:

nekatere naprave (fax, alarmi in POS terminali) morda ne bodo delovali (splošni pogoji za uporabo telefonskih storitev).

Ako zelis zanesljivo storitev, potem naj ostane ISDN.

Se res splaca tvegati zanesljivost za nekaj €, in potem izgubljati zivce ob morebitnih izpadih VoIPa?

080 Tehnična pomoč
09.02.2009, 06:39
Naroceno biti na oboje je mal brez veze strosek. Nimate nobenih izkusenj, da bi kdo imel telefon in POS preko siol telefonije (preko dveh stevilk)in da mu deluje?
Ce sem prav razumel bi morala imeti dve stevilki in potem bi eno prilagodila za POS in bi zadeva zagotovo delovala?

Popolnega zagotovila ne moremo dati. Veliko strankam deluje b.p., nekateri pa imajo težave. Verjetno se določene vrste aparatov in voip linije ne razumejo najbolje. Od modemov se s faksi bolje razume sinope kot pa sagem.

Naročiti dvojno je sicer res dodaten strošek (2 eur/mesec za voip, če že imaš internet), vendar pa je večkrat to bolje, kot pa da ostaneš brez npr. 1 dan in imaš potem izpad dohodka npr. 100 eur.

Sicer pa ja, vzameš 2 številki, eno uporabljaš za faks/pos, drugo pa za pogovor, saj se pri prilagoditvi poslabša kakovost pogovora preko tiste številke. Kljub vključitvi prilagoditve pa se še vedno lahko zgodi, da komu ne dela.

Rocky__
10.02.2009, 09:06
Nic zaenkrat bomo ostali na ISDN. Hvala za odgovore...