Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Napa


Tecka
08.02.2009, 12:33
Zivjo!

Mesec dni nazaj sem zamenjala zarnico za napo pa je danes spet sla. Prej so bile notri po 2leti. A je mozno da je v napi kaj narobe da prihaja do kaksnega kratkega stika, al je vecja verjetnost da je bilo ze z novo zarnico nekaj narobe. Sla je pa ko sem prizgala ventilator od nape in nato se luc.

lp

pecnikr
08.02.2009, 18:11
ja vse je možno...po moje je fasnga mal poškodovana od temparature zoglenela kajti ponavadi ljudje dajajo bolj močne žarnice not kot pa pripisuje prroizvajalec nape...al pa kaj drugega ...

Vsemogočni
08.02.2009, 23:30
Verjetno ni nič narobe, razen s kvaliteto žarnic. Sam kupujem tiste kao svečka, pa crkujejo, recimo 1 mesec ni nobena v napi, že jo je potrebno zamenajti. Poizkusi zamenjati znamko, pa boš videla, če bo aktera svetila kaj dalj.

Slaba kvaliteta žarnic in vročina s štedilnika ali grelne plošče pač naredita svoje, na žalost na naš strošek.

Če bi prihajalo do kratkega stika, bi ti šle sigurno tudi varovalke. Ampak pozor, včasih ko pregori žarnica, lahko prav zaradi kratkega stika v žarnici pregori tudi varovalka. Če pa bi bil stik nekje znotraj nape, pa bi šla k vragu le varovalka. Torej nič se bat. 25 W, saj ne rabiš reflektorjev,

pecnikr
09.02.2009, 09:38
kak lahk veš da če je kratek stik da je varovalka...sej ni res...kaj pa če je fasnga tolk poškodovana da jeziček ki da stik na žarnico se ne stika dobro z kovino žarnice pa sam enkrat zasveti pa crkne...ker kolko sem js post od Tečke razumel varovalka ne crkuje...torej je vzrok nekje drugje...če pa že kupujeta žarnice pa kopujte OSRAM firmo...najbolša in tud drži....

Vsemogočni
09.02.2009, 11:12
A si hotel v prvem in drugem delu stavka, kaj konkretnega povedati???

Moja razlaga je v prvem in drugem stavku, v tretjem pa so navedene moje izkušnje, ne samo z napo, ampak tudi z drugimi žarnicami po stanovanju.

Lep dan ti želim.

Tecki pa ponavljam, da ni z napo nič narobe! Narobe pa je s slabo kvaliteto žarnic!

Da pregori žarnica po enem mesecu, bi bilo pa tudi čudež, da je ravno 1x mesečno nekaj narobe z napo :2thumbs: (čeprav je res, da je napa ženskega spola, nima pa s tem nobene veze :2thumbs: )

V glavnem, v dobro vseh ostalih in namenu foruma, se distanciram od kakršnih koli kreganj, vsekakor pa ne odstopam od priporočil iz svoje dolgoletne prakse na svojem in sorodnem področju.

Šmek
09.02.2009, 13:45
Se mi zdi, da sem nekoč nekje zasledil, da je te žarnice pametno menjati pod določenimi pogoji, ker drugače tudi novo žarnico hitro skuriš.. Nekaj v zvezi s statično elektriko, nekimi kontakti in podobno... Upam, da se spomnim še kaj več, vem samo to, da je potrebno biti pozoren pri vstavljanju nove žarnice.

tom777
09.02.2009, 14:04
Ko kupiš žarnico je to podobno kot loto; nikoli ne veš ali si zadel ali ne, v tem primeru pa tudi ne veš kako kvaliteto žarnice dobiš. Žarnice najpogosteje pregorijo ob vklopu, ko steče največji tok in je žarnica še hladna. Tista izjava s statično elektriko je pa po moje bosa.

Vsemogočni
10.02.2009, 01:35
Šmek imaš deloma prav. Pri vstavljanju žarnice, kamorkoli, je potrebno biti previden, da ne narediš tokokroga skozi telo, kar lahko v določenih primerih pomeni težak električni udar in s tem tudi primerne poškodbe, lahko te pa samo strese. Zato naj se vedno žarnice menja pri izklopljenem stikalu. Ko žarnico do kraja priviješ, šele vklopiš stikalo.

Sam sicer ne verjamem, da so žarnice občutljive na statično elektriko in zato prej pregorijo, pa tudi, če je napa pravilno priključena, ni te bojazni. Če pa ni, potem igra vlogo elektrika, ne statika, to pa je lahko že življensko nevarno.

Se pridružujem mnenju tom777.