Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nezaželeni VOIP klici


schnapsi
25.02.2009, 11:29
Lepo pozdravljeni!

Tema se sicer nanaša na Siol komunikator, ampak ker je splošno vprašanje o internetni telefoniji, sem mislil, da bi jo postavil tukaj in bi morda kdo od strokovnjakov za VOIP na Siolu vedel odgovor.

Zadeva je takšna: računa za komunikator imam nastavljen na Grandstream ATA 488 telefonskem vmesniku, ki je za ruterjem in ima lokalen IP naslov. Na routerju imam nastavljeno preusmeritev VOIP portov na ta IP, SIP 5060 UDP, RTF 4006 UDP. Za STUN se nisem odločil zato, ker sem v tem primeru dobil veliko slabše rezultate v kakovosti klica, zaostajanje, prekinitve, itd. Sistem je lepo deloval zadnji dve leti brez problema.

Od prejšnje nedelje pa sem opazil kar nekaj grešenih klicev, ki so se na telefonu pojavili kot MEUCCI SOLUTIO (številke ni bilo). Malo sem pobrskal po internetu, kjer sem ugotovil, da je Meucci res komunikacijsko podjetje www.meucci-solutions.com/ . Pogledal sem tudi spletni pregled klicev na Siolu, kjer sem videl, da nobeden od teh klicev ni bil opravljen preko voip.siol.net, ampak torej neposredno na IP naslov.

Sam Grandstream VOIP vmesnik se od takrat obnaša malo čudno. Spletni vmesnik je počasen, včeraj zvečer pa ko sem se oglasil na tak klic, je naprava popolnoma odpovedala. Iz same naprave se je slišal glasen šum, čeprav nima vgrajenih nobenih zvočnikov.

Očitno se pri MEUCCI grejo nekaj hecnega, ali pa je to kak DOS napad na VOIP aparate. Res je moteče, če te nekdo kar naprej kliče sredi noči. Ali ima kak nasvet, kako se obraniti napada? Požarni zidovi na domačih ruterjih najbrž niso dovolj zapleteni, da bi prepoznali take napade. Ali je res edina rešitev, da postavim ATA vmesnik nazaj za NAT in uporabim STUN?

Aha, poglej tole: Meuci ponuja "sim box detection service", kjer za mobilne operaterje odkrivajo GSM-VOIP prehode: http://www.meucci-solutions.com/solutions.asp?id=22&content=SIM%20Box%20Detection A zdej nam bodo pa vsem zaradi tega scvrli vse ATA vmesnike???

S

schnapsi
25.02.2009, 12:08
Zaenkrat sem poskuil naslednjo rešitev: pri preusmeritvi obeh vrat sem na ruterju določil, da naj upošteva samo pakete iz voip.siol.net, torej 193.77.14.245. Zaenkrat dela.