Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kako oprati svileno posteljnino?


cavalli
11.03.2009, 20:15
Za darilo sem prejel štiri modre svilene prevleke za vzglavnike in me zanima, kako jih oprati. Menda se svile ne sme prati v pralnem stroju, nekdo mi je celo rekel, da tudi na roke ne, in da se jo samo obriše. Ne vem, kako je s tem? pranje je potrebno, ker se je seveda malce umazala...

Mi lahko pomagate?

Vsemogočni
11.03.2009, 21:21
Zelo malo nasvetov na spletu, ampak nekaj je, tale dečva, k je dala prat in zapisala, da bo poročala po pranju kaj je ratalo, ni napisala nič več. Mogoče bo treba vprašati moža, zakaj ni uspela nič napisati:

http://med.over.net/forum5/read.php?222,4801461

Še nekaj z neta:
PRALNI STROJ (tip sem izbrisal, da ne bo kdo rekel, da delam reklamo, za njo pa tko al tko ne bi dobil nobene provizije)
Sprednje polnjenje perila Elektronsko upravljanje Zmogljivost pranja 6 kg Ožemanje 1200 vrt/min Nastavitev ožemanja Izklop ožemanja Fuzzy logic - prilagajanje pranja glede na vrsto in količino perila Velika vrata Številčni zaslon Prikaz poteka programa Nastavitev zamika vklopa Zaznavanje pene Dodatno izpiranje Program za ročno pranje Program za pranje svile...

http://www.lunasveti.com/nasveti/zakaj-lahko-svojo-najdrazjo-svileno-obleko-ze-po-p/

pa še ena malce bolj konkretna:
http://www.vitapur.si/vzdrzevanje-svile

Jz se ne grem več, napiš ampak v strica Googla: Pranje svile in hop po tipki Enter

pinky
11.03.2009, 21:23
a misliš da ženske svilene bluze samo obrišejo?
jaz svilo perem na programu za zavese

a na posteljnini pa ni kakega listka z navodili za pranje?

Lencka
12.03.2009, 09:31
a misliš da ženske svilene bluze samo obrišejo?
jaz svilo perem na programu za zavese

a na posteljnini pa ni kakega listka z navodili za pranje?

ženska logika :2thumbs::rolling: :rolling: :rolling: :angel:

sicer pa najobčutljivejše kose (na primer kake tanke svilene šale ipd.) lahko samo namočiš v mehčalcu in še mokre polikaš, če pa je prevleka z vzglavnik svilena, pa je prav gotovo tudi bolj kompaktna svila. izbereš pač program za najobčutljivejše perilo :dontknow: pa morda za vsak primer daš v kako vrečo iz blaga, da se kam ne zatakne v pralnem stroju.