Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prepoved komentarjev


Irina
16.04.2009, 00:33
Na Siol-ovem portalu je bilo do danes možno komentirati objavljene članke. A, očitno je naša kultura, ne na tleh, ampak še nižje in komentarje so ukinili. Nekako se mi ta poteza ne zdi primerna.

Siol ima možnost neprimerne ali zlonamerne komentarje, žalitve...ipd, enostavno izbrisati, kakor to postorijo na forumu. Imajo tudi možnost preprečiti komentiranje tistim osebam, ki to zlorabljajo.

Navsezadnje so bili mnogi prispevki zelo zanimivi in poučni. Zaradi nekaterih neuravnovešenih osebkov smo vsi prikrajšani in na nek način kaznovani.

frajgajst
16.04.2009, 03:56
hmmm..kar se je dogajalo na siolovih straneh pod komentiranjem je res že presegalo vse meje dobrega okusa..etike in morale...in nekateri so očitno načrtno počeli stvari z namenom, da bi onemogočili komentiranje in s tem izražanje lastnega mnenja, kar naj bi bila tudi ena izmed vrednot demokracije.. res smo se nekateri žalili in pritoževali(jaz sicer kar v komentarjih..), da so nekateri komentatortji preveč žaljivi, brez etike in morale in apelirali na siol, da nej nekaj ukrene glede tega..vsekakor pa nam(vsaj meni..) ni bilo do tega, kar je siol nerdil, da se kometiranje preprosto enemogoči.. to se mi zdi prav ponesrečena poteza moderatorjev siolovih strani in meče mal vprašljivo luč na te ljudi in na njihovo pojmovanje demokracije, kajti obstajajo tudi drugi načini, veliko bolj demokratični, ki lahko onemogočijo ekscesno delovanje posamenznih komentarorjev na tem portalu...nekaj jih je že naštel predhodnik..jaz jih ne bom..se pa pridružujem njegovi ugotovitvi, da je nedemokratično in nefer, da zaradi nekaj posameznikov večina izgubi možnost izražanja svojega mnenja.. zato apeliram na moderatorje siola, da zadevo ponovno preučijo in omogočijo konstruktivne komentarje pod njihove članke.. ..pač pod določenimi pogoji, ki veljajo v vseh demokratičnih medijih....

Trillian
16.04.2009, 06:36
hja, tisto sploh niso več bili "komentarji" ampak nek ventil za, oprostite vendar je res, par bolanih osebkov. Tako tisti ki so res le komentirali na bolj ali (večkrat) manj konstruktiven način,pa so se izgubili v polavi s.r.a.n.j.a. Ampak ali se jih res ne da kako drugače "prefiltrirati"? Kajti se strinjam, svoboda govor in izražanja pač velja za vse in vsakogar, in se ne sme dopustit da na račun par omenjenih osebkov izgubijo možnost komentiranja vsi.

iri
16.04.2009, 09:00
džizs krajst ... nihče ni bil kaznovan z ukinitvijo možnosti komentiranja, samo odpravljala se je neka tehnična težava. :rolleyes:

Goody
16.04.2009, 09:45
in komentarji so danes spet vključeni, ni nobene hude zarote zadaj ((((:

Trillian
16.04.2009, 13:48
eh, saj ne govorimo o zaroti ;)... ampak glede na to kakšni so komentarji in kaj se je dogajalo zadnje dva dneva (več kot 1000 enakih postov), se mi ni zdelo nič čudnega in nemogočega da bi komentarje ukinili :blush:

iri
16.04.2009, 19:14
no, sej to je bila ta tehnična težava :d

Irina
16.04.2009, 20:37
Oh, vrnili ste nam naš peskovnik in upam, da ste "bad boyse" pregnali iz raja.

Vsemogočni
17.04.2009, 18:07
Če se sprehajate tudi po drugih portali, npr. časopisnih, je zadeva enaka, precej zapisov ne omogoča komentiranja. Drugače pav določeni temi lahko vsak odpre svoj zapis, tako, da ni nobene panike zaradi kakega neomogočene komentiranja. Greš pač na forum in tam iuzvedeš tisto, kar ti na osnovni spletni strani ni omogočeno. Ali je potrebno biti vedno v prvi vrsti s svojimi kometarji :dontknow: