Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : VoiP in PATTON vmesnik in ISDN telefoni + ..?


js1234
23.05.2009, 15:44
Pozdravljeni
Nameravam kupiti patton vmesnik, ki omogoča priključitev ISDN telefonov, zanima pa me dodatno še nekaj! Ali obstaja kakšna naprava, ki je podobna PATTON vmesniku vendar ima dodatno še možnost priključitve mobilne SIM kartice (številke).
namen:
V primeru klica na mobitel preko ISDN telefonov bi se klic avtomatsko izvedel preko GSM omrežja.....

hvala za nasvete!

js1234
23.05.2009, 20:31
dodatno vprašanje:
Ali se tale patton vmesnik priključi na ethernet priključke ali se lahko kar na tel1 oz. tel2 ?

080 Tehnična pomoč
25.05.2009, 07:15
Glede prvega vprašanja - žal ne vem. Pattona priklopiš na ethernet port.

madmitch
25.05.2009, 11:43
Pozdravljeni
Nameravam kupiti patton vmesnik, ki omogoča priključitev ISDN telefonov, zanima pa me dodatno še nekaj! Ali obstaja kakšna naprava, ki je podobna PATTON vmesniku vendar ima dodatno še možnost priključitve mobilne SIM kartice (številke).
namen:
V primeru klica na mobitel preko ISDN telefonov bi se klic avtomatsko izvedel preko GSM omrežja.....

hvala za nasvete!

Obstajajo, samo so drage - predrage. Tukaj (http://www.gsmsave.co.uk/) jih je nekaj. Drugače bo pa FritzBox v kratkem to podpiral, za enkrat dela le UMTS podatkovno preko SIM ja USB ključku, vendar vse kaže, da bo kmalu tudi voice začel delat.

Dravlje
27.05.2009, 16:49
Da ne odpiram novega posta bom kar tukaj opisal moje vprašanje v zvezi s Pattonom. Imam Trio paket z Voip telefonijo, Sinope 568+ R2 modem, 2 analogni telefonski številki. Po hiši imam 4 telefone in sicer: 1 analogen vrvični in 2 brezžična Siemensa 4000 Confort na eni številki ter 1 brezžičen Siemens na drugi tel.številki. 1. tel.številko imam razdeljeno z Repar analogno centralo na vrvični telefon in centralco za brezžična Siemensa (zaradi prevezovanja). Glede na to, da sem obdržal še iz ISDN časov Gigaset 3070 centralo me zanima ali bi z uporabo Pattona lahko videl kdo me kliče oziroma kdo me je klica na telefonu - brezžičnem, kako se zadeva priklopi, kakšne imate izkušnje uporabniki s to zadevo (Patton), kako se zadeva priklopi na modem, Gigaset 3070 centralo.........

Dravlje
01.06.2009, 10:53
Da ne odpiram novega posta bom kar tukaj opisal moje vprašanje v zvezi s Pattonom. Imam Trio paket z Voip telefonijo, Sinope 568+ R2 modem, 2 analogni telefonski številki. Po hiši imam 4 telefone in sicer: 1 analogen vrvični in 2 brezžična Siemensa 4000 Confort na eni številki ter 1 brezžičen Siemens na drugi tel.številki. 1. tel.številko imam razdeljeno z Repar analogno centralo na vrvični telefon in centralco za brezžična Siemensa (zaradi prevezovanja). Glede na to, da sem obdržal še iz ISDN časov Gigaset 3070 centralo me zanima ali bi z uporabo Pattona lahko videl kdo me kliče oziroma kdo me je klica na telefonu - brezžičnem, kako se zadeva priklopi, kakšne imate izkušnje uporabniki s to zadevo (Patton), kako se zadeva priklopi na modem, Gigaset 3070 centralo.........

Ima kdo kakšen odgovor.............ozir. idejo ali izkušnjo......

080 Tehnična pomoč
01.06.2009, 13:24
Po hiši imam 4 telefone in sicer: 1 analogen vrvični in 2 brezžična Siemensa 4000 Confort na eni številki ter 1 brezžičen Siemens na drugi tel.številki. 1. tel.številko imam razdeljeno z Repar analogno centralo na vrvični telefon in centralco za brezžična Siemensa (zaradi prevezovanja). Glede na to, da sem obdržal še iz ISDN časov Gigaset 3070 centralo me zanima ali bi z uporabo Pattona lahko videl kdo me kliče oziroma kdo me je klica na telefonu - brezžičnem, kako se zadeva priklopi, kakšne imate izkušnje uporabniki s to zadevo (Patton), kako se zadeva priklopi na modem, Gigaset 3070 centralo.........

Preko Pattona zadeva deluje takole : patton -> gigaset 3070 (v tvojem primeru) -> isdn + analogni aparati. Da zadeva dela, je treba ali pobrisati msn nastavitve na 3070 oziroma vedeti, kako so vpisani msnji na 3070, da se enako nastavi na pattona. Analogni aparati so priklopljeni na analogni izhod isdn centrale - na srečo 3070 to podpira. Če je tako priklopljeno, dela prikaz številk na vseh aparatih.

Dravlje
04.06.2009, 06:21
Preko Pattona zadeva deluje takole : patton -> gigaset 3070 (v tvojem primeru) -> isdn + analogni aparati. Da zadeva dela, je treba ali pobrisati msn nastavitve na 3070 oziroma vedeti, kako so vpisani msnji na 3070, da se enako nastavi na pattona. Analogni aparati so priklopljeni na analogni izhod isdn centrale - na srečo 3070 to podpira. Če je tako priklopljeno, dela prikaz številk na vseh aparatih.

Ni mi čisto jasno kako poteka povezava, če je Patton povezan na ethernet priključek modema, kam potem priključim PC (internet) na modem, zanima pa me tudi ali je potrebno Pattona pred prvo uporabo kaj konfigurirati in kako se to naredi daljinsko prek pomoči ali to konfigurira osebno tehnik Telekoma.

080 Tehnična pomoč
04.06.2009, 06:49
Ni mi čisto jasno kako poteka povezava, če je Patton povezan na ethernet priključek modema, kam potem priključim PC (internet) na modem, zanima pa me tudi ali je potrebno Pattona pred prvo uporabo kaj konfigurirati in kako se to naredi daljinsko prek pomoči ali to konfigurira osebno tehnik Telekoma.

Modem, ki ga boš dobil, ima 4 ethernet vhode, ki se lahko uporabljajo za data, video ali voice promet - nastavi se v grafičnem vmesniku za modem. Pattona skonfiguriramo mi, lahko pa to narediš tudi sam, če to znaš.

Dravlje
26.06.2009, 07:45
S pomočjo SIOL-a sem zadevo uspešno instaliral in deluje b.p. Zanima me pa samo še, če je normalno, da predno vzpostavim linijo slišim v slušalki neprekinjen zvok namesto prekinjajočega - ali je to normalno ali se mora še kaj nastaviti na Gigasetu 3070.

Dravlje
09.07.2009, 21:43
Pri kombinaciji Patton - Gigaset 3070 - in 2x ročki Gigaset Comfort 4000 sem zasledil še nekaj: zmeraj ko se mi spraznita ročki in jih dam ponovno polnit moram nastaviti tudi uro in sicer za eno naprej. Ali moram narediti popravek na Gigaset 3070 ali na Pattonu. Res je, da mi je Gigaset 3070 kar nekaj časa ležal v omari.