Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ogrevanje z inverter klimo


aalagic
11.06.2009, 18:57
Vem da ni ravno pravi cas za tako temo ampak rabim mnenje ali se kdo ogreva samo s klimo cez celo zimo.Imam 2 sobno stanovanje tako da bi moral ogrevati cca.42 m* stropi pa so standardni 250cm.odlocam pa se med beha konvektorskimi radiatorji in klimo mitsubishi MUZ-GE35VA(H).

Slowhand
11.06.2009, 20:35
šilce žganega pa v klet po drva - bolš kt oba tvoja predloga za ogrevanje

klima je uporabna samo za prehodno ogrevanje in ni sploh primerna za ogrevanje ob zelo nizkih zunanjih temperaturah

odločitev je pa vsekakor tvoja

Vsemogočni
11.06.2009, 23:03
Z eno klima napravo je nemogoče ogrevati dvosobno stanovanje na taki površini. Še ohladiti ne, kaj šele ogrevati. In ko je napisal Slowhand, klima oz. ogrevanje s klimo pride v upoštev le v tistem obdobju, ko ni tako zelo mraz, da bi že zakuril v peči zaradi ogrevanja, nikakor pa z enojno klimo ne boš mogel ogreti dveh sob in po vsej verjetnosti še kopalnice. Ni šans :nonono: Eno sobo še, vendar ko boš izklopil klimo se bo soba hitro ohladila.

Vsekakor pa ti za kakršno koli uporabo klime zelo priporočam invertesko klimo, ki se zelo dobro obnese in je tudi varčna. Kajti ta klima ne laufa do fula, da doseže tisto nastavljeno temperaturo, ampak bolj se bliža temperatura v sobi na nastavljeno v klimi, z manjšo močjo dela, kar pomeni, da je poraba manjša, manj je vklopov in izklopov, kar ji podaljša življensko dobo in manjša je razlika temperature zraka med izlopom in ponovnim vklopom.

Vzdrževanje je sila enostavno in razen preverjanja količine plina, lahko opraviš vse sam (čiščenje filtrov).

aalagic
12.06.2009, 17:53
no saj sem napisal v naslovu -inverterska klima.Sprasujem pa zato ker je bil mojster iz podjetja kjer prodajajo in montirajo klime in je rekel da bi lahko ogreval stanovanje z eno notranjo enoto z to klimo katero sem napisal-mitsubishi

Slowhand
12.06.2009, 19:26
sej ni problem v tem - klima je sicer dovolj zmogljiva (pretok zraka in kvadratura,ki jo pokrije 56m2) - problem je v tem,da na ta način stanovanje ni kvalitetno ogreto kot npr. z navadnim šporgetom na drva
(un štamprle,ko greš v klet po drva,lohk tud preskočš,če ti ne paše :approve:)

v času nizkih temperatur (-20 al kej podobnga) boš vsekakor potreboval še dodaten vir ogrevanja

mam panasonicovo klimo,pa jo za ogrevanje ne uporabljam oz. le za prehodno obdobje in za občasne extreme,ko temperatura po celotedenskem obdonju +35 pade na 0 al pa malenkost več

ker mam pa stanovanje na sončni strani,je pa za ohlajanje da best :2thumbs:

veseljak
23.06.2009, 01:55
Pozdrav

Jaz imam klimo mitsubishi MUZ-GE35VA(H) Zunanjo enoto montiraj na balkon in ne bo problema z ogrevanjem. Gretje jaz osebno ne potrebujem sem pa sprobal in deluje OK ! Več kot -25 C na balkonu ne bo nikoli, če nisi ravno na Kredarici.
Jaz se bolj kot ne hladim in izkoristek je res dober imam samo par € večjo položnico za elektriko kot pred montažo klime. (zamenjal tudi par žarnic z varčnimi, če to kaj šteje! ) Moraš kupiti model H , ki ima dodaten grelec za zelo hladne noči. Dela do -25 C !

Lep dan

veseljak
23.06.2009, 02:09
Se posipam s pepelom imam namreč klimo MSZ-FD35 deluje do -20 C !

rešilko
02.07.2009, 01:41
klima toshiba daisekai je to zimo grela pri -20 stopinjah brez težav.
notranja temperatura je bila od 22-25 stopinj podnevi in ponoči 19.res da laufa 24/7 čez celo zimo ampak dvojček moči 7.2Kw ogreje stanovanje veliko 100m2 v cca 2 urah na prijetno temperaturo.res da imam sicer 3 notranje enote.enojna je nekje 3.5Kw moči.olja letos tudi potreboval nisem.še vedno ga je 500 litrov v cisterni kot lani.poračun elektrike pa je bil 210€ kar pomeni da sem porabil nekje dobrih 250€ za ogrevanje od decembra do aprila.največja poraba je bila januarja in februarja in sicer dnevno od 2-3€ kar pomeni da je bilo pokurejnih 20-30kw/h

larisa
08.07.2009, 21:45
no saj sem napisal v naslovu -inverterska klima.Sprasujem pa zato ker je bil mojster iz podjetja kjer prodajajo in montirajo klime in je rekel da bi lahko ogreval stanovanje z eno notranjo enoto z to klimo katero sem napisal-mitsubishi

Mi imamo to klimo in je fantastična. Meni je boljša od centralne, predvsem pa cenejša. Nam ni žal niti evra za to klimo, ker dobro ogreva, hladi, pa še ionizator ima, tako da se nakup splača. Sploh glede na druge načine ogrevanja z elektriko, kot so marmorni, električni radiatorji, je klima vsaj stokrat bolj učinkovita in resnično do neke meje edina nadomesti centralno ogrevanje.

dj_deep
09.07.2009, 16:31
daš toplotno črpalko in talne konvektorje pa si 100% zmagal...poznam te zadeve ker jih vgrajujem:)

Vsemogočni
11.07.2009, 22:11
Mi imamo to klimo in je fantastična. Meni je boljša od centralne, predvsem pa cenejša. Nam ni žal niti evra za to klimo, ker dobro ogreva, hladi, pa še ionizator ima, tako da se nakup splača. Sploh glede na druge načine ogrevanja z elektriko, kot so marmorni, električni radiatorji, je klima vsaj stokrat bolj učinkovita in resnično do neke meje edina nadomesti centralno ogrevanje.

Vse verjamem, le zakaj hudiča ste šli kupovat klimo z ionizatorjem :dontknow: Počakaj leto ali dve delovanja, pa potem poglej strop ali stene. Se boš zasikirala da bo joj. Ionizator, kolikor naj bi bil dober, naj bi bil, ti tako zasvinja stene, ker vse delce odlaga na njih, da ne moreš verjeti, dokler tega ne doživiš. Pri nas smo ga imeli v službi, so morali menjati strop in beliti stene (umaže v krogu cca 1 do 1,5m okoli ionizatorja). Sestra je imela inonizator, tud slišat noče več zanj, ker ima v sobi tako steno, kot bi jo kdo s sajami namazal. In ko je šla prati to z gobo in vodo, je šele naredila pi...
Me prav zanima, kako se bo obnesla v klima napravi, kajti sam take klime nisem hotel kupiti. Upam, da boš po dobrem letu dni obratovanja klime, že lahko napisala, ali sem klamfal ali je to res :2thumbs:

mafko
31.08.2009, 10:12
Laičen odgovor z malo razmišljanja =) :

če uporabljate klimo pozimi ko so extremne temperature, je priporočljivo dodati kakšen "grelec" sami zunanji enoti, saj ko se nabira kondenz posledično lahko ta sproti zmrzuje, in potem ko se naredi led v spodnjem delu ("banjci") zunanje enote, lahko ta led uniči propeler saj drgne ob led, skuri motor,...

Tko da nevem razmišljajte v tej smeri =)

Lako pa da sem čist falil mimo, bodo klimatizerji to povedal.

Lp, sašo

rešilko
05.09.2009, 09:18
falil si.inverterji se sami odtajajo ko začnejo zmrzovati.ko se nabere določena količina ledu se gretje ustavi za cca 5 minut in se zunanja enota odtali.
nekateri top modeli pa imajo narejeno tako da se tudi gretje ne ustvai med tem ko se zunanja enota taja

mafko
07.09.2009, 23:38
pazi: napisal sem v extremnih temperaturah. :) To sem mislil recimo tako: inverter je recimo "uporabna" do -15 stopinj (odvisno od modela), in če bi se kdo želel še vedno ogrevati nad oz. okoli te temperature, je priporočljiva vgradnja dodatnega grelca.


_________________
www.simb.si (http://www.simb.si)

__________________________________________________ _
Selitveni servis (http://selitve.simb.si)

rešilko
09.09.2009, 10:08
pri minus 21 stopinj se ravno tako sama odtali.delala rez problemov celo zimo:2thumbs:

marcpazz
03.10.2011, 19:39
V našem kletnem stanovanju v Ljubljani (60m2) nismo mogli montirati plinske peči, ker smo prenizko (problem zunanjega odvoda), dimniki pa so zamašeni in bi bil strošek vrtanja zelo velik. Zato smo pred leti montirali 2 inverterski napravi Mitsubishi MSZ-GA35VA/MUZ-GA35VAH inv. Poleg tega sem montiral še električno talno ogrevanje za dneve, ko je bolj hladno. Klimi lahko ogrevata skoraj vedno, saj naj bi ogrevali do -20 oC zunanje temperature, vendar začneta pri -15 ogrevati že slabše. Ampak zadnja čase v Ljubljani tako nizke temp. skoraj ni bilo. Kljub temu moram povedati, da nas v stanovanju pogosto zebe, če ni nič vključeno talno gretje. Problem je v tem, da je stanovanje kletno in od tal in sten seva hlad. Samo topel zrak ne daje občutka toplote. Čeprav je v stanovanju 23 oC in se že malo znojiš, imaš neprijeten občutek hladu, ker od sten, ki se samo s toplim zrakom ne segrejejo, seva hlad. Torej, če si v bloku in ne na tleh, so klime najbrž OK, a moraš imeti še nek vir, ki seva toploto. Pri nas npr. se zjutraj pred 6 uro za kako uro vključi el. talno gretje, s klimami pa samo dogrevamo. To pa je potem bistveno bolje. Tudi toplo vodo imamo na elektriko, na mesec pa plačamo za vso elektriko vključno z ogrevanjem cca. 80 do 85 €. Na leto kakih 800€.
___________________

Vsemogočni
08.10.2011, 09:07
Ja, je velika razlika v blokih, ker v mednadstropjih nimaš tako hladne cone z nobene strani in so stene kolikor toliko ogrete od sosednjih stanovanj. Tako, da je velika razlika z vašim kletnim stanovanjem. Verjetno ste pa v poletni vročini precej na boljšem.

Sunbeam
07.04.2012, 21:45
Pri nas imamo 3 klime in predvsem za gretje. Coolwex, Panasonic in Mitsubishi. Coolwex naj bi delal do -15, Mitsubishi do -25 (VABH kompresor), Panasonic pa nekje do -10. 70 kv.m. Funkcionira, ni pa optimalno ker so klime pod stropom, vroč zrak gre gor, pri tleh pa je temperatura za nekaj stopinj nižja in ni prijetno ker so tla pač mrzla. Je rešitev, vseeno pa je centralna kurjava zakon :)

mrki62
21.10.2012, 11:02
V našem kletnem stanovanju v Ljubljani (60m2) nismo mogli montirati plinske peči, ker smo prenizko (problem zunanjega odvoda), dimniki pa so zamašeni in bi bil strošek vrtanja zelo velik. Zato smo pred leti montirali 2 inverterski napravi Mitsubishi MSZ-GA35VA/MUZ-GA35VAH inv. Poleg tega sem montiral še električno talno ogrevanje za dneve, ko je bolj hladno. Klimi lahko ogrevata skoraj vedno, saj naj bi ogrevali do -20 oC zunanje temperature, vendar začneta pri -15 ogrevati že slabše. Ampak zadnja čase v Ljubljani tako nizke temp. skoraj ni bilo. Kljub temu moram povedati, da nas v stanovanju pogosto zebe, če ni nič vključeno talno gretje. Problem je v tem, da je stanovanje kletno in od tal in sten seva hlad. Samo topel zrak ne daje občutka toplote. Čeprav je v stanovanju 23 oC in se že malo znojiš, imaš neprijeten občutek hladu, ker od sten, ki se samo s toplim zrakom ne segrejejo, seva hlad. Torej, če si v bloku in ne na tleh, so klime najbrž OK, a moraš imeti še nek vir, ki seva toploto. Pri nas npr. se zjutraj pred 6 uro za kako uro vključi el. talno gretje, s klimami pa samo dogrevamo. To pa je potem bistveno bolje. Tudi toplo vodo imamo na elektriko, na mesec pa plačamo za vso elektriko vključno z ogrevanjem cca. 80 do 85 €. Na leto kakih 800€.
___________________
Izbrali ste najcenejšo možno opcijo ogrevanja, upam da ste po talno ogrevanje dali izolacijo, da ne ogrevate po nepotrebnem spodnji del poda.
Lp