Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Tezave s telefonijo v zadnjem tednu


janezpesec1
20.06.2009, 17:46
Zivjo,

zadnjih nekaj dni se mi je ze veckrat zgodilo da telefon naenkrat ni bil vec registriran in je bilo potrebno resetirati modem. Je se kdo drug s to tezavo ? Se dobro da imam skripto ki preverja status telefonije drugace verjetno nekaj dni ne bi opazil tezave.

FCB
20.06.2009, 18:01
Zivjo,

zadnjih nekaj dni se mi je ze veckrat zgodilo da telefon naenkrat ni bil vec registriran in je bilo potrebno resetirati modem. Je se kdo drug s to tezavo ? Se dobro da imam skripto ki preverja status telefonije drugace verjetno nekaj dni ne bi opazil tezave.

oh, ne govor!!! pr men vsak teden po 1X, 2X telefon crkne!!! Pa tut reset ne pomaga, pol ga pa kar pustim pr mir in, če maš srečo še na isti dan, ko je crknu začne nazaj delat, če pa ne pa drug dan!!

Ma je.bi ga, jst pustim siolu, da služjo, pa čeprav s takim sra.njem, ki ga ponujajo.

Dunja
20.06.2009, 19:16
oba mi sporočita na ZS uporabniški imeni, da preverim verzijo modema

gorchi
21.06.2009, 20:26
Danes tudi meni telefon ne dela, ne morem z mobitela notri poklicati niti ven. Namenoma pa nisem hotel resetirati modema...

spidi
22.06.2009, 12:43
Tudi meni telefon že teden dni ne dela kot bi moral. Saj vsag dan je potrebno resetirati modem če hočem da deluje. Sem že lkical na 080100 pa naslednji dan zopet ni deala. Tudi mail sem poslal že v petek pa ni odziva.
Izgleda da od takrat ko so modem nadgradili telefon ni v redu.

ups sem narobe napisal...od takrat ko so komunikator nadgradili!

rambo013
22.06.2009, 15:57
Komunikator nima nobene veze s telefonijo. Prej verjetno so ti nadgrajevali modem. Meni so ga nekoč, pa sploh nisem vedel, da telefon ne dela. Ko so mi povedali, da me ne morejo nikakor dobit, sem napisal tu na forumu in agentje so zadevo uredili.

spidi
22.06.2009, 20:53
Nisem strokovnjak v tem, vendar ko mekaj "šraufajo" potem vedno nekaj ni v redu. Ja največji problem je v tem, da nevem nikoli če telefon dela ali ne. Včasih me kdo po mobiju opozori, da mi telefon ne dela.

herko
28.06.2009, 18:07
no pol nism edini k mam te probleme s telefonom
zadnje tedne se večkrat ugasne oz. izgubi povezavo in si ne morem nič pomagat
razn če vse vržem iz elektrike.
mam pa predvsem probleme ker doma poslušam da nikol ne dela in da bo zdej še dražje....
upam da bo kej kmal bolj
lp

rambo013
28.06.2009, 18:10
Saj bo boljše, po 1.7, vsaj za Siol :veryevil::censored:

bo-bo
28.06.2009, 18:36
Lepo pridno modem resetirat vsakič, ko so težave, pa bo zopet delalo...
Kaj komplicirate nekateri.
To je le nova pridobitev Siola, sprejmite jo z odprtimi rokami.
Mater ste za cajtom.

Pa računa ne pozabte plačat.
sarkazem off

Altair
28.06.2009, 20:06
To se nam tudi dogaja na drugi telefonski stevilki. Se najvecja fora je, da lahko mineta tudi dan ali dva, da to "ugotovis", ko ti kdo rece "zakaj pa vam spet telefon ne dela". Tak telefon je vreden 0.
Je zdaj kaksna ucinkovita resitev za to?

rock
28.06.2009, 20:38
V modem bi morali vgrasiti "auto reset", če telefon ni aktiven. ?? Se pa bojim, da bi bil problem z dokaj pogostimi izpadi neta in TV zaradi ponovnega zagona modema.
Jih tudi velikokrat slišim odkar sem ISDN zamenjal za 4 dodatne Mbps...

FCB
28.06.2009, 22:11
Lepo pridno modem resetirat vsakič, ko so težave, pa bo zopet delalo...
Kaj komplicirate nekateri.
To je le nova pridobitev Siola, sprejmite jo z odprtimi rokami.
Mater ste za cajtom.

Pa računa ne pozabte plačat.
sarkazem off

sej lepo, da maš smisu za humor, sam men pa to ni kej preveč smešn!!!! PO****IŠ ZRAVEN MODEMEA, RES

janezpesec1
29.06.2009, 17:04
Hja meni se po objavi na forumu tezava ni vec ponovila a ne vem kdo ali kaj je odpravil(o) tezave. Pri prvem klicu na tehnicno pomoc je sogovornik zatrdil da nimam namescene zadnje verzije firmware-a za modem in je zelel opraviti nadgradnjo vendar se s posegom nisem strinjal. Po posredovanju podatkov Dunji mi je odgovorila da imam zadnjo verzijo firmware-a za modem tako da ne vem ce je gospodic kljub vsemu opravil nadgradnjo. Imam pa napisano skripto ki mi na pol ure preverja ce je telefonija se vedno registrirana.

bo-bo
29.06.2009, 18:31
Imam pa napisano skripto ki mi na pol ure preverja ce je telefonija se vedno registrirana.

A bi se dalo tole skripto kako dobit? :shy:

janezpesec1
30.06.2009, 17:00
Seveda, tule je glavni del napisan v Perl-u: http://pastebin.ca/1479652
Zadeva samo izpise na stdout v kaksnem stanju je telefonijo.
Okoli imam potem se shell wrapper ki output zgornje skripte poslje v syslog in poskrbi se za prckarije okoli IP naslovov na mrezni kartici ki je sicer namenjena za pppoe.

janezpesec1
01.07.2009, 17:04
Ni dolgo zdrzala moja opazka o delujoci telefoniji. Danes se je zgodba ponovila. Pri klicu na tehnicno pomoc je operater ugotovil da se sploh ne more povezati na modem. Meni je povezava seveda normalno delovala. Ocitno se modemu se bolj zmesa kot sem domneval.

Altair
11.09.2009, 10:20
Seveda, tule je glavni del napisan v Perl-u: http://pastebin.ca/1479652
Zadeva samo izpise na stdout v kaksnem stanju je telefonijo.
Okoli imam potem se shell wrapper ki output zgornje skripte poslje v syslog in poskrbi se za prckarije okoli IP naslovov na mrezni kartici ki je sicer namenjena za pppoe.

Zadeva bo spet aktualna. Nam se je ze vsaj dvakrat zgodilo, da na modemovi strani, ki prikazuje stanje telefonije, pise npr.
Admin State: inservice
Display Name:
Registered: registered

za obe telefonski, pa kljub temu telefon ni deloval. Torej avtomatika v teh primerih odpade. :dontknow:
Mislim, da je bilo najveckrat takrat, ko je ponoci mrknila povezava (v logih:
timeout waiting for pado packets
unable to complete pppoe discovery ...)
in se potem nazaj vzpostavila.

Dunja
11.09.2009, 10:43
uporabniško ime na ZS da preverim verzijo modema.

janezpesec1
11.09.2009, 17:20
Bom se jaz dopisal stanje pri meni. Modem je bil zamenjan, na zunaj povsem enaka skatla vendar je drobovje ocitno drugacno. Na novem modemu lepo gori LED ki oznacuje da je telefonija registrirana, na starem ni nikoli. Do sedaj se je samo enkrat zgodilo da telefon ni deloval pa se to se je uredilo samo od sebe (sumim na kaksna vzdrzevalna dela). Tako da trenutno stanje je vsaj pri meni ok.

Altair: pri meni je v primeru nedelovanja v web vmesniku pisalo state:inservice registered:failed

Altair
11.09.2009, 17:54
Lucka VRY je pri nas vedno gorela. Oz. se je parkrat zgodilo, da ni gorela, telefon je sicer delal, ampak je cez par dni mrknil. :)

martoo
05.12.2009, 09:17
Pri nas telefoni zadnje dva dni malo deluje, malo pa ne. So še kje drugje kakšni problemi?

Babi2
05.12.2009, 13:16
Trenutno ne, se je pa ta problem že neštetokrat pojavil. Običajni nasveti na tehnični pomoči: poglejte, če imate vključen kabel, poglejte, če ni razrahljan kontakt, resetirajte modem, zamenjajte kable ...:mad::nonono:

Nikoli nič od tega, čez čas je z delovanjem spet vse v redu (lahko že čez uro, lahko naslednji dan, "mir" je lahko potem en dan, teden, mesec, par mesecev). Zame prava misterija. Za siol očitno tudi.

Če dobiš kakšen bolj uporaben odgovor oz. nasvet, ga pa le sporoči tudi nam. Številnim bo najbrž prav prišel.

080 Jan
05.12.2009, 13:25
Težava s telefonijo se včeraj in danes pojavlja predvsem pri uporabnikih, ki imajo modem Sagem. Napaka se odpravlja.

Za nastale težave se opravičujemo.

Nordung
05.12.2009, 21:43
Ko sem dobil optiko in naročal Siol Trio sem imel v načrtu tudi odpoved Telekomove telefonije. Potem pa se najprej ni dalo normalno imeti treh tel. št. (jih imam na ISDNju), potem fax ni hotel delati, nakar sem opazil še odmevanje v slušalki, ki je konstantno in hudo moteče. Skratka polom tehnologije v tem času. Zato Siolov telefon lovi prašino, jaz pa čakam, da se izteče obdobje, da zamenjam operaterja.