Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Angleščina


FrikecF
23.06.2009, 20:18
Am rada bi zelo zelo izboljšala svojo angleščino in se mi zdi najboljša ideja, da grem pač v anglijo za teden ali dva. zdi se mi pa dost brezveze plačevat totalno preveč za tečaje in me zanima, če kdo pozna način, da spim kakšen teden pri eni družini, kje v bližini londona in jim plačam nastanitev al karkoli in se skos pogovor naučim kar hočm. nevem, kokr neka izmenjava (recimo da je pač tm nekdo moje starosti, k se ukvarja z mano) :)

Snif
02.07.2009, 14:44
Probi kakšen hostel http://www.hosteluk.com/ , www.yha.org.uk/

Jst bi ti to priporočil.

Drugač varianta, ki jo ti iščeš je pa:

http://www.couchsurfing.org/ - izbereš uk

Sam ti ne bi priporočil. Precej jih ima verificiran račun in jst bi šel pol na to idejo. Al pa bi koga iz Anglije oblajal.

Za družine pa ne vem kakšen student exchange program (izmenjava študentov) ali pa delo v Angliji pri kakšni družini. Da bi te kr tko vzeli za en teden oz. 14 dni pa ne vem. Greš pa na lastno odgovornost. Jst sem ti samo dal par idej.

Sicer se pa lahko izpopolniš tut na netu. Sam treba koga oblajat k govori Angleško.

Ti kr povem, da ne bo lahko. Je drugač k rezervirat počitnice in pol nimaš nobenih skrbi več.


Sicer pa se ne boš veliko naučila v enem tednu. To ti kr povem. Da en jezik obvladaš je tko kt igrat inštrument. Vaja, vaja in še vaja in to redno. Še meni k redno govorim včasih mal zmanjka k kličem kam v tujino. Včer mi je recimo k sem klical na Dansko za par sekund kr mal dal mislt kaj hočem povedat. Dons me je pa ena Belgijka hotla zmest sam se nisem pustu namenoma. Hočem ti sam povedat en teden je res mal za neki se naučit.

Aldebaran
02.07.2009, 21:10
k zgoraj napisanemu bi dodal še tole:
jezik je živa stvar... mene po 23 letih aktivne rabe angleškega jezika še vedno sem ter tja preseneti kakšna fraza oziroma situacija, ko enostavno ne najdeš besed...
Kako izpopolniti angleščino?
Moj recept: branje, branje in še enkrat branje.. Pa naj bo to Harry Potter ali pa The Lord of The Rings ali pa samo kakšne revije... S tem si širiš besedni zaklad. Kot drugo: gledanje filmov in serij s ''poslušanjem'' se pravi da ne bereš podnapisov ( ja se je težko kontrolirat, mhm) ampak poslušaš in poskušaš razumet stvari ki jih govorijo.
In še na koncu kako sem sam prišel do tega, da je angleščina skoraj moj prvi jezik:
(to velja tudi za druge jezike)
- če hočeš lepo tekoče govoriti tuj jezik, se moraš najprej naučiti v tem jeziku tudi razmišljati. TO da ti razmišljaš v slovenščini in si potem prevajaš v angleščino :nonono:.

User
06.07.2009, 14:24
jst bi pa dodal da glej tud filme pa risanke, dokumentarce ipd. po možnosti brez podnapisov. mam sestrično k je od mejhnga gledala risanke na rtl, pro7 ipd. programih, pa je še predn je šla v srednjo šolo praktično tekoče govorila nemško,kar so mel obvezne nemščine pr pouku ji je pomagal tolk da je znanje še izpopolnila. vrjem mi da tud če še nevem kolk obvladaš kater kol jezik še zmer se boš naučila kšno novo besedo al pa frazo. jst sm mislu da ful obvladam anglo, glede na to da jo uporablam 20 let, pa še zmer včash pride do tega da praktično ne najdem pravilnih izrazov v angleščini za kkšne bl strokovne zadeve, pa se pol počutm glupga