Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Telefon ne dela - Trio


Zmavc
08.07.2009, 18:19
Pozdravljeni!

V začetku junija smo naročili paket SiOL Trio.

Imamo pa težave s telefonijo. Ni moč klicati drugih in tudi drugi nas ne dobijo.
Pred tem smo imeli telefon izklopljen, ker niso bile poravnane neke zapadle obveznosti, ampak sedaj je to vse poravnano in telefon še vedno ne dela.
Telefon sem hotel nastaviti po navodilih iz Siemens (Gigaset A58H) priročnika, vendar brez uspeha.

Po zagonu čarovnika in nastavljanju VoIP podatkov mi javi:
"Strežnik ni na voljo."
ali pa
"Preverite vaše IP nastavitve."

Preveril sem priklope in vse skupaj je prav priključeno.

Zasledil sem, da lahko tudi vi dostopate do telefona in opravite ustrezne nastavitve. Prosim, če to naredite.
Če pa moram kaj osebno narediti pa mi javite, da to naredim in telefon končno spet začne delati.

Uporabniško ime: mzmavc
Tel. številka: 02 7034 150

Upam, da nam boste lahko pomagali oz. svetovali, saj je vaša tehnična pomoč zasedena ali nedosegljiva.

LP

Dunja
08.07.2009, 18:44
želite aparat uporabljati v analognem načinu ali kot ip telefon?

1.če želite analgoni način: Meni > Nastavitve > Osnovna enota > Telefonija > Privzeti tip linije > najdemo Telefon, stisnemo še OK, da se izriše kljukica in nato z rdečim gumbom zapustimo meni.
Ko to naredite mi sporočite, da vam lahko aktiviram številko na modemu. aparat bo potrebno priključiti na tel1 port na modemu.

2. delovanje kot ip telefon: telefon z mrežnim kablom priklopite na 2. izhod na modemu;

na bazni postaji pritisnete tipko in na apratu se bo izpisal ip telefona, ta ip nato vnesete v brskalnik (internet explorer, mozzila,...) vprašalo vas bo za pin (0000) nato pa označite da dovuljujete oddaljeni dostop (remote management).

Ko to označite v brskalnik vnesete ip 192.168.1.1 (user/user) in si pod configuration/Port Configuration 2. izhod nastavite na voice.

Potem mi sporočite skupaj z MACštevilko telefona, ki jo pridobite takole: pritisnete tipko,ki vodi v MENI in nato vtipkate številke 74975, in vam bom ostale nastavitve na apratu nastavila jaz.

Zmavc
08.07.2009, 22:49
V čem pa je razlika med tema dvema načinoma (prednosti/slabosti), da vem katerega naj nastavim pa vam potem pošljem podatke.

lp

Dunja
09.07.2009, 06:21
Pri 1. načinu za pretvorbo signala poskrbi naš modem, pri 2. pa telefon sam.
Pri 2. opciji, kot vidite so same nastavitve malce zahtevnejše.

Nekih opaznejših razlik pa ni. Se pravi:
1. možnost je enostavnejša saj vam številko na modemu aktiviramo mi v nekaj minutah
2. možnost je zahtevnejša, ob kakršnih koli izpadih se zna zgodit, da bo treba vse nastavitve ponovno potrdit(nastavit) česar pri prvi možnosti ni.

Zmavc
09.07.2009, 10:59
1.če želite analgoni način: Meni > Nastavitve > Osnovna enota > Telefonija > Privzeti tip linije > najdemo Telefon, stisnemo še OK, da se izriše kljukica in nato z rdečim gumbom zapustimo meni.
Ko to naredite mi sporočite, da vam lahko aktiviram številko na modemu. aparat bo potrebno priključiti na tel1 port na modemu.

Sem naredil tako in telefon je tako ali tako že bil priklopljen na Tel1 port na modemu. Če sem prav razumel, potem mora biti kljukica pri IP in ne pri Telefonu v nastavitvah.
Sedaj piše na telefonu: "Strežnik ni dosegljiv."
Ampak mislim, da še vi enostavno morate opraviti konfiguracijo in bo začelo delovati.

Sporočite mi, ko bo vse narejeno.
Hvala!

lp

Dunja
09.07.2009, 11:07
kljukica mora biti pr telefonu in ne pri IP. če imate označeno IP potem je to tisti 2. način delovanja :) popravite ponovno jaz pa vam resetiram modem, ko se pobere bi moral telefon delovati.

Zmavc
09.07.2009, 11:20
Aha ok. Se je bila prej. Sem spremenil in dal kljukico nazaj pri telefonu.
Vredu, hvala.

rakovec1
09.07.2009, 11:25
Še nekaj: pri prvi opciji imate lahko dve tel. št. na eni bazni enoti in slušalki (lahko tudi dve št. na dveh slušalkah - vsaka na svoji), izbiranje pa je podobno kot pri ISDN (čeprav je ISDN glede telefonije bolj zanesljiv in kvalitetnejši).

Zmavc
09.07.2009, 11:40
ok, že deluje. hvala za pomoč. ;)