Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dobre misli


Irina
02.08.2009, 00:56
Naš družinski prijatelj je v bolnici, ker ga je zadela možganska kap. Mlad, na višku svojih moči, poln načrtov, športnik..in sedaj je njegovo življenje na nitki. Pravijo, da ni veliko upanja, a upanje umre zadnje. Hudo je njegovi družini, sodelavcem, vsem nam. Stiska je velika, neizmerna...enostavno sem to morala napisati.

paradox
02.08.2009, 20:11
Zalostno, ja...se posebno, ko je nekdo na visku svojih moci. Mogoce prav zaradi tega, tudi okreva...a pot bo verjetno dolga. No, oglasila sem se, ker sem ravno pred nekaj dnevi gledala neverjetno, fasinantno zgodbo Jill Bolte Taylor. Bila je profesor (brain anatomist) na Harvard-u, ko jo je zadel major stroke (mozganska kap). Potrebovala je 8 let, da je okrevala in danes je spet kot pred tem dogodkom. Kar je pa se zanimivejse pa je njen opis kako se je zavedala prvih stirih ur preden ji je uspelo poklicati pomoc... Napisala je tudi knjigo "Stroke of Insight" ...a tale link ti da malo ideje o tem kar omenjam : http://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.htm l

...mogoce, se bos pocutila bolje po ogledu ;-)

Irina
03.08.2009, 00:11
Hvala ti, da si si vzela čas in se ustavila ob mojem zapisu. Seveda si bom stran ogledala.

Babi2
03.08.2009, 07:47
Žal, tudi mladi, sicer zdravi športniki nimajo nobene garancije, da jih ne bo doletelo kaj nepričakovanega. Upam in želim, da se izvleče iz najhujšega. To pa je potem seveda šele nov začetek - včasih rehabilitacija traja dolge mesece, preden je človek spet sposoben sam hoditi in prijeti žlico v roke, se obleči itd., vendar se trud splača! Z vztrajnostjo in neštetim ponavljanjem ter primerno fizioterapijo se lahko veliko doseže.

Irina
03.08.2009, 09:51
@Babi2 hvala ti. da si se oglasila in namenila dobro misel. Se strinjam s teboj, da mladost ni garancija in verjetno te prav zaradi tega dejstva dogodki toliko bolj pretresejo. Ogledala sem si spot, ki mi ga je posredovala @paradox, ja rehabilitacija je življenski projekt. A, naš Andrej je tudi maratonec (rekreativni) in vemo, da mu vztrajnosti in discipline ne manjkata. Upamo samo , da bosta telo in stroka v tem kritičnem trenutku dali vse od sebe.

equilibrium
23.09.2009, 20:24
To ne moreš verjet. Meje se premikajo... zdaj tudi mlade kap zadane. Kako se je na koncu razpletlo? Resnično upam da pozitivno...