Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : telefon ne deluje


Sirko
05.08.2009, 13:35
Živjo

Imam en problem. Že dalj časa se mi dogaja, da ob daljšem izklopu modema iz el. omrežja (ob poletnih nevihtah je izklopljen celo noč, ipd) ob ponovnem vklopu nimam telefona. Uporabljam paket SIOL Trio.

Opis problema: Ob ponovnem priklopu modema v el. omrežje, se mi vse normalno poveže, TV in internet delata normalno, le telefon ga "serje". Lučka phone na modemu sveti in daje znak, da telefon deluje tako kot bi moral, a temu ni tako. Če želim klicati ven mi javlja, da je klicatelj zaseden, čeprav ni (preverjeno z mobitelom), ali pa sploh ne daje znaka za klic. Podobno je tudi pri dohodnih klicih, le da tu javlja klicatelju zasedeno. Telefon v tem primeru včasih zazvoni, ko pa se javim, pa je vse tiho (ni nobenega zvoka). Problem se pojavlja pri klicih v in iz stacionarnih omrežij (SIOL, Telekom,...) in mobilnih omrežij (Mobitel, Simobil,...).

Oprema: modem Sinope 568+ -> telefon je priključen v tel2 port

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor in rešitev

Lep pozdarv

080 Tehnična pomoč
05.08.2009, 17:03
Napaka je bila odpravljena z nadgradnjo modema.

Sirko
05.08.2009, 17:28
Hvala Tilen :2thumbs:

tslifi
10.08.2009, 21:53
Tudi sam imam včasih podobno težavo. Ko kličem v stacionarno omrežje, mi javlja kot da je klicatelj zaseden, pa dejansko ni. Ko klicatelj kliče mene, mu tudi javlja da je telefon zaseden. Včasih zazvoni in je vse tiho.
Bi tudi pri meni bila potrebna nadgradnja modema?

LP

080 Tehnična pomoč
10.08.2009, 21:59
Prosim javi uporabniško ime na ZS.

tslifi
10.08.2009, 22:44
Uporabniško ime poslano na ZS.

LP

080 Tehnična pomoč
12.08.2009, 17:14
Modem je nadgrajen.

Sirko
12.08.2009, 18:02
ej Tilen a je možno da si popravu telefon, obenem pa zrihtou tko da zgublam sinhronizacijo zvećer?

080 Nina
12.08.2009, 20:58
Dejansko programska verzija ne bi smela imeti vpliva na to, da bi modem začel izgubljati sinhronizacijo. Pošljite Tilenu (ki vas je pač že obraval), ali pa meni, da preverim liniji in ustrezno ukrepamo.

HAM
25.09.2009, 19:19
Pred časom smo na dveh lokacijah namestili optiko in tako smo prešli na IP telefonijo...Prejšnji sistem isdn je deloval brezhibno! Sedaj se zelo pogosto dogaja, da se telefon samodejno odklopi.Lučka Phone ne gori na modemu in ga je potrebno zato resetirati. Velikokrat tudi po resetu noče delati tako, da reset moram ponavljati Problem je v tem, da sploh ne veš, da telefon ne deluje. Na eno številko kličejo pacienti in se pritožujejo, da ne deluje, doma pa imam bolne starše in me je oče klical ponoči in ni deloval.
Komercila siola hvali kako je to super, praksa pa mi je pokazala nekaj drugega.Je pa zanimivo. da na obeh leokacijah se dogaja enako.
Verjetno bom prisiljen, da zahtevam telefonijo nazak kot je bila, ker to pa res ni ničemur podobno. Če ima kdo kako idejo bom hvaležen.


lp

FCB
25.09.2009, 21:05
Pred časom smo na dveh lokacijah namestili optiko in tako smo prešli na IP telefonijo...Prejšnji sistem isdn je deloval brezhibno! Sedaj se zelo pogosto dogaja, da se telefon samodejno odklopi.Lučka Phone ne gori na modemu in ga je potrebno zato resetirati. Velikokrat tudi po resetu noče delati tako, da reset moram ponavljati Problem je v tem, da sploh ne veš, da telefon ne deluje. Na eno številko kličejo pacienti in se pritožujejo, da ne deluje, doma pa imam bolne starše in me je oče klical ponoči in ni deloval.
Komercila siola hvali kako je to super, praksa pa mi je pokazala nekaj drugega.Je pa zanimivo. da na obeh leokacijah se dogaja enako.
Verjetno bom prisiljen, da zahtevam telefonijo nazak kot je bila, ker to pa res ni ničemur podobno. Če ima kdo kako idejo bom hvaležen.


lp

:2thumbs::2thumbs:

080 Jan
26.09.2009, 07:53
Če imaš IP telefone (recimo Siemens A580I) se ga lahko nastavi tudi kot IP telefon. Priklop v ethernet port, potreben je tudi vnos aparata v SiOLovo bazo in nastavitev strežnikov. Pogoj pa je, da je to IP aparat.

HAM
26.09.2009, 19:06
Jan 080!

Nam so namontirali modem Iskratel Prospero 632+. Telefon Philips CD150 pa je priključen v ta modem. Iz tega modema mi gre še ethernet kabel do ruterja ....
Menda ja ne mislite, da bom imel priklopljen pc zato da bo deloval ip telefon?
Verjetno lahko priklopim ta ip telefon kot praviš tudi v ruter? Ampak čemu potem modemi?
Lučka na modemu se odklopi! Sem kontaktiral vašo servisno službo in mi je prijazen sogovornik potrdil, da eni imajo pogoste odklope, eni pa jih nimajo. Če se Phone samodejno odklopi iz serverja, mora biti program tako izveden, da se tudi samodejno priklopi nazaj!
S strani vašega monterja mi je bilo naročeno kak telefon naj kupim in takega sem dobil.Žal pa ni to problem telefona ampak modema.
To pa se dogaja na dveh lokacija enako.Montirali sta dve različni ekipi in je na obeh problem enak.
Torej vljudno pričakujem eno rešitev!

Hvala lepa
Andrej

080 Jan
26.09.2009, 22:24
Za delovanje IP telefona ni pogoj prižgan računalnik, le prost ethernet port nastavljen na voice. Sicer nisem prepričan a koliko sem na hitro uspel preletet specifikacije tega Philips telefona mislim, da ni IP telefon ampak pač navadni analogni oz. voip telefon, tako da moj predlog žal odpade.

krepki
27.09.2009, 09:05
To ni analogni telefon ampak digitalni,zdaj ne vem kako maš nastavljen modem ampak poskusi zamenjat port in ga nastavit na voip potem zadevo potrdi shrani.

HAM
27.09.2009, 12:14
Kako pa pridem do teh nastavitev v modemu? Poizkusil sem 192.168.1.1. pa se nič ne zgodi. Nekje sem prebral, da naj bi bila ta ip vhod do nastavitev v modemu Prosperio 632+.
Operater mi je sicer nekaj govoril. da naj bi poizkusili zamenjat port, oz. da bi mi lahko če želim poizkusili zamenjat firmware modema z novo beta verzijo. No potem je itak dejal, da imam najnovejšo verzijo. Nisem hotel pristati, ker sem se bal da bi se vse sesulo.Ljudje, ki nas potrebujejo so jezni, ker ne morejo nas priklicati, jaz pa sm v službi siola in se opravičujem.
Pa še nekaj je: Na telefonski v hod imamo priklopljen alarmni sistem Sintal in ravno oni so prvi , ki nas pokličejo, da je linija padla dol. Pri staren načinu telefonije se to ni dogajalo nikoli.

lp
Andrej

krepki
27.09.2009, 13:59
192.168.1.1 bi moglo zagrabit če imaš računalnik povezan preko utp kabla,geslo je pa:
user
user

HAM
27.09.2009, 16:24
Računalnik je povezan na ruter iz ruterja utp do modema.
Na ruter grem lahko normalno in gledam nastavitve.Po odtipkanju 192.168.1.1. pa napiše, da te strani ne more prikazati.

lp
Andrej

krepki
27.09.2009, 16:35
Ja saj v tem je problem,ker imaš povezavo preko routerja,da boš prišel do nastavitev modema boš moral kabel ki gre v router odstranit na njegovo mesto pa priklopit utp kabel ki gre sedaj iz routerja v računalnik,ko boš naštimal nastavitve v modemu povezavo narediš nazaj tako kot imaš sedaj naštimano.
Problem pa je lahko tudi,če si modem po priklopu na router pustil delovati v router načinu,to boš ugotovil sedaj ko boš naredil povezavo kot sem ti napisal v tem primeru boš lahko prišel do nastavitev v modemu ne pa do interneta,ki ga moraš vpostaviti ročno tako kot včasih na dialu.
Če pa boš kljub temu dobil povezavo z netom boš kasneje moral siol modem prospreo nastavit kot modem in ne kot router.

HAM
27.09.2009, 19:59
Krepki!

Hvala lepa.Sem najdu pa za enkrat nisem nič spreminjal , ker še nisem siguren.
Default gateway: not currently set Default gateway
Host name: home
Home name: gateway
Nikjer nisem videl, da bi blo kaj na ruter nastavljeno.

lp
Andrej

krepki
27.09.2009, 20:34
Zdaj če pogledaš pod :Configuration nato Internet moraš imet PPPoE connection na Disconnect potem modem deluje kot modem če je zadeva Connect potem modem deluje kot router in če uporabljaš še dodatni router obe zadevi delujeta kot router in lahko prihaja do motenj zato mora bit siolov modem obvezno nastavljen kot modem če uporabljaš dodaten router.V routerju pa moraš nastavit povezavo PPPoE kjer vpišeš up ime in geslo od siola pri meni je tako Network-WANconnection tipe PPPoE
Potem vpišeš up ime in geslo.
Zdaj je lahko tudi odvisno ker Firmware maš naložen na siolov modem pri meni je verzija 5.1.21-3.18-1.3.

HAM
27.09.2009, 21:28
Sem pogledal. Verzija firmware je 5.1.22-3.20-1.3. V internetnih nastavitvah pa piše: PPPoE Connection is not established. V ruterju pa je tip PPPoE, nisem pa še na ruterju našel kje se nastavi geslo od siola.Imam pa en Belkinov ruter.

Navkljub vsemu nam nadrugi lokaciji, ker je enak moj problem enako nagaja.Tam ni ruterja.Tam je priklopljen samo en pc na ta modem in to je vse.

lp
Andrej