Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SIP nastavitve & SIOL voip


3tomaz3
13.08.2009, 12:29
Glede na to da tukaj nudite "uradno podporo" za siol kominukator
bi rad izvedel točno potrebne nastavitve za povezavo sip trunka z siolovo storitvijo.


lp

madmitch
13.08.2009, 13:42
101. napisano tukaj:

Upr. ime - številka brez 0
Geslo - ********

Registrar - voip.siol.net
Proxy in stun pusti (sta pa voip.siol.net in stun.siol.net).

Ostalo poišči v siol_sc_config_eyeball4.xml. Moral boš namestiti tisti njihov programček, da prideš do tega fileja.

trapezz
12.01.2010, 23:31
to velja, če želim uporabiti števiko od Komunikatorja.
A je možno uporabiti tisto številko, ki je trenutno vezana na modem in jo ne uporabljam?

Kakšno je geslo v tem primeru? Verjetno mi morajo tudi številko izbrisat iz modema?

080 Nina
13.01.2010, 14:00
"Fiksna" številka" (server je voip2.siol) je lahko le na modemu. Komunikator številko pa lahko uporabite na mobitelu, računalniku, sip telefonu in zanjo velja ravno obratno- ne more biti registrana na modem.
VoIP telefonija ima strežnik voip2.siol
Komunikator številka pa ima strežnik voip.siol.net (port 5060).

trapezz
14.01.2010, 22:22
Hvala za odgovor!

Torej je tista številka na modemu nekako "izgubljena" saj je PSTN aparatom vsaj pri meni odzvonilo.
A je možno obe številki zamenjat? Se pravi komunikator številka na modem in obratno.

Lep pozdrav!

Dunja
14.01.2010, 23:22
Citiram:
"Fiksna" številka" (server je voip2.siol) je lahko le na modemu. Komunikator številko pa lahko uporabite na mobitelu, računalniku, sip telefonu in zanjo velja ravno obratno- ne more biti registrana na modem.

madmitch
15.01.2010, 08:12
Hvala za odgovor!

Torej je tista številka na modemu nekako "izgubljena" saj je PSTN aparatom vsaj pri meni odzvonilo.
A je možno obe številki zamenjat? Se pravi komunikator številka na modem in obratno.

Lep pozdrav!

En Vigor 2930SN (http://www.telos.si/draytek/Vigor2930.htm) bo rešil te težave, nanj lahko pripelješ dve liniji, ena za net, druga za SiOL IP telefon, na drugi strani pa PSTN, ISDN ali IP telefone - po želji, kar ti bolj diši. Poleg tega lahko registraš še SiOL Komunikator preko SIP, še kakšnega SIP ponudnika. Možnosti koliko želiš.

trapezz
15.01.2010, 23:55
Odgovor sem v prvo razumel, kot to, da mora biti ena številka obvezno na modemu in se jo uporablja za PSTN telefon prikloplen na modem, vseskupaj pa gre prek voip2.siol.net. Druga, komunikator številka, je pa uporabna na vse ostale načine...

V drugem vprašanju pa me je zanimalo, če je možno to številko, ki je zapečena na modemu zamenjati s tisto za komunikator(enkraten poseg).
Situacija bi bila taka, da bi prenesel številko stare mame na Siol. To številko običajno aktivirate za Komunikatorja, kot sem bral. Bi jo pa rad uporabil za PSTN telefon prek Sagem modema za staro mamo, če že ne morem obeh številk uporabljati za pravo IP telefonijo.

To bi pa ja moralo biti možno....?

Deflektor
23.01.2010, 13:51
Verjetno bi lahko na novem Sinope R2 registriral voip2.siol preko wireless dela nastavljenega na voice, če bi seveda vedel geslo, kar pa ne veš in ti ne bodo povedali, razen če imaš A580IP aparat.

ilokar
23.01.2010, 20:22
"Fiksna" številka" (server je voip2.siol) je lahko le na modemu. Komunikator številko pa lahko uporabite na mobitelu, računalniku, sip telefonu in zanjo velja ravno obratno- ne more biti registrana na modem.
VoIP telefonija ima strežnik voip2.siol
Komunikator številka pa ima strežnik voip.siol.net (port 5060).

A se lahkomalo bolj natančno razloži...

...uporabi na mobitelu!!!!!!!!!!!!


Hvala
Igor

madmitch
24.01.2010, 07:30
A se lahkomalo bolj natančno razloži...

...uporabi na mobitelu!!!!!!!!!!!!


Hvala
Igor

http://forumi.siol.net/showthread.php?t=26180

080 Nina
28.01.2010, 11:39
Tukaj so še informacije iz spletne strani:

http://www.siol.net/spletne_storitve/siol_komunikator.aspx

alex1
09.04.2010, 18:57
Opomba: Registracije trenutno niso omogočene. A to pomeni nova registracija komunikatorja a nasploh prijava v sistem že registriranega komunikatorja. Meni namreč kljub vsem navodilom ne uspe prijava v sistem s telefonom Nokia N95. Na koncu vendno obvestilo "registracija ni uspela".

080 Tehnična pomoč
09.04.2010, 19:15
Opomba: Registracije trenutno niso omogočene. A to pomeni nova registracija komunikatorja a nasploh prijava v sistem že registriranega komunikatorja. Meni namreč kljub vsem navodilom ne uspe prijava v sistem s telefonom Nokia N95. Na koncu vendno obvestilo "registracija ni uspela".

Registracija novih SiOL komunikator številk za enkrat ni mogoča. Že registrirane številke pa bi morale delovati. V primeru težav z registracijo številke na telefon Nokia N95 vam priporočam da preizkusite delovanje komunikator številke z enim izmed navedenih programov na spodnji povezavi.

http://www.siol.net/spletne_storitve/siol_komunikator.aspx (http://www.siol.net/spletne_storitve/siol_komunikator.aspx)

mleden
03.05.2010, 10:55
Pozdravljeni,
zgleda da tudi že registrirane ne delajo.

Kdaj boste uredili zadevo?

LP

Deflektor
03.05.2010, 12:14
Meni dela normalno na Sip klientu Nokia E71

madmitch
03.05.2010, 12:39
Pri meni ne dela niti na Nokiji niti na FritzBoxu.

080 Tehnična pomoč
05.05.2010, 09:29
Pri meni ne dela niti na Nokiji niti na FritzBoxu.

Če s telefonom dostopate do interneta preko Wifija preverite ali imate odprt port 5060 UDP?

Drugače pa še enkrat preverite nastavitve.
* Uporabniško ime / username: vaša telefonska številka brez začetne 0. Primer: 59900000
* Geslo / password: vaše obstoječe geslo za dostop do SiOL komunikatorja
* Naslov strežnika / server address: voip.siol.net
* Vrata / port: 5060
* Tip povezave / connection type: UDP
* Kodeki / codecs: G. 711 A-Law ali G. 729

Lep pozdrav!
David

madmitch
05.05.2010, 10:14
David, nastavitev nisem spreminjal niti enkrat, torej to ne bi smelo biti problematično. Glede na to, da je do sedaj delalo na obeh koncih, resno dvomim, da so se nastavitve sesule na obeh napravah istočasno.

Lepo bi vas prosil le eno stvar, ne delat bebcev iz uporabnikov po nepotrebnem, vsaj iz tistih ne, ki smo do vas korektni. Res se ne spodobi.


PS: sedaj spet dela, brez da bi posegal v nastavitve Nokije ali FritzBoxa, ki je namenjen SP telefoniji in temu tudi prilagojen.

MatejK
01.07.2010, 00:47
Telefon Gigaset A580 IP imam priključen v modem na voice port. Na tem telefounu bi pa rad uporabljal še tel. št. od Detelfona, ki pa itak ne dela, ker preko voice porta nimam klasičnega dostopa do interneta. Kateri je najcenejši način, da bi mi na tem telefonu delala Siolova in Detelfonova številka? Moram kupiti ruter z dvema wan vhodoma, ali se da tudi na kakšen drugačen način to rešiti? Zdaj ima ruter Draytek Vigor 2130.

Docko
24.07.2010, 12:38
Bom kar tukaj napisal.
Uporabil sem program PhonerLite.
Nastavil sem po navodilu. Vpišem svojo številko in geslo. Program se vpiše. SIP je v zeleni barvi. Vpišem željeno številko in dam ukaz za klic. A s enič ne zgodil. ne pokliče, niti ni nobenega signala. Uporabljam Windows 7. Kje bi bila težava.

madmitch
24.07.2010, 15:26
Si vpisal tudi registrarja in proxy?

Docko
24.07.2010, 18:40
Ja...oboje sem vpisal, kot sem našel v navodilu na tukajšnjem forumu...

madmitch
25.07.2010, 08:03
Firewall? Ponavadi je port 5060.

Docko
25.07.2010, 08:12
Firewall onemogočen. Port napisan 5060. Kliče, kar se vidi, a se nič ne zgodi.
Uporabljam optiko in trio paket.

Docko
26.07.2010, 15:50
Eh. Bom kar ostal na klasični uporabi telefonije.

madmitch
26.07.2010, 17:25
Eh. Bom kar ostal na klasični uporabi telefonije.

Kaj pa, če bi še s kakšnim drugim klientom probal?

080 Tehnična pomoč
26.07.2010, 20:58
Firewall onemogočen. Port napisan 5060. Kliče, kar se vidi, a se nič ne zgodi.
Uporabljam optiko in trio paket.

Če imate modem nastavljen kot ruter bo potrebno še na modemu odpreti port 5060.

Docko
27.07.2010, 19:29
Zanimivo je to, da če ne uporabim svoji podatkov in niti ne nastavitve, ki so predpisane za SiOL, se sliši klic. Seveda ne pokliče pravo osebo v testiranju. Ko pa nastavim vse po navodilu, pa nastane tišina. Kodeki so pravi. Modem ne uporabljam kot router.

Docko
29.07.2010, 20:32
Enostavno se predam. Včasih je prelepo slišati, da bi kaj delovalo, kot je treba. Še posebej s strani SiOL-a. Se motim? Ali pa sem za v muzej....

080 Tehnična pomoč
29.07.2010, 20:43
Enostavno se predam. Včasih je prelepo slišati, da bi kaj delovalo, kot je treba. Še posebej s strani SiOL-a. Se motim? Ali pa sem za v muzej....

Pozdravljeni,

je številka, ki jo želite uporabljati preko SIP klienta, nomadska ('bivša' številka namenjena za SiOL Komunikator) ali je to telefonska številka, ki jo imate registrirano na modemu oz. IP telefonu?

Docko
30.07.2010, 09:48
Imam številko ki je "bivša". Ali je potrebno vpisati številko, ki jo imam registrirano na IP telefonu??? Samo v tem primeru, če je tako, nimam gesla :(

080 Tehnična pomoč
30.07.2010, 18:51
Pravilno je da uporabljate nomadsko številko.
Se lahko z geslom za omenjeno številko prijavite na stran http://moj.siol.net/sporocanje/komunikator ?

Docko
31.07.2010, 18:35
Pravilno je da uporabljate nomadsko številko.
Se lahko z geslom za omenjeno številko prijavite na stran http://moj.siol.net/sporocanje/komunikator ?

Brez težav sem se prijavil

Nastavitve ki sem jih vpisal v vmesnik PhonerLite. Probal sem tudi SJ Labs
Registrar: voip.siol.net
STUN: stun.siol.net
upor: nomadska številka :)
ges: obstoječe
Port: 5060
UDP

080 Tehnična pomoč
31.07.2010, 20:12
A vam ob vpisu nastavitev izpiše, da se je klient registriral na strežnik, tako kot to kaže na spodnji sliki?

http://www.shrani.si/f/1D/F/1Fu9L1K4/phoner.jpg



Lep pozdrav,
Matjaž

Docko
31.07.2010, 21:30
Utripa zelena lučka s sočasno rdečo lučko. "Registering"
Dol sem potegnil tudi PhonerLite beta. V tem je za kratek čas prijelo.

080 Tehnična pomoč
31.07.2010, 21:58
Potem je težava, da se klient ne registrira na našem strežniku. To pomeni, da je težava že pri povezavi (firewall, AV,...) ali pa se zatakne pri avtentikaciji.

Internetno povezavo z računalnika torej vzpostavljate ročno - PPPoE seja?


Lep pozdrav,
Matjaž

Docko
01.08.2010, 15:08
Imam možnost da se direktno povežem na modem ali preko brezžičnega usmerjevalnika D-Link, ter ročno PPPoE. Izkolpil sem požarni zid. Kot sem napisal. Za kratek čas se prijavi, nato pa vrže ven. Ne vem vem kaj bi še bilo. Na vse načine sem preizkušal. A se vselej vrnem na začetek. A glede na to, da je za kratek čas prijelo, bo enkrat menda kaj ratalo :)

marky007
01.08.2010, 15:36
Če se povezuješ preko routerja, je težava verjetno na routerju (neforwardiran port?). s kablom se priklopi direkt na modem in naredi pppoe povezavo s pcja.

lp

Docko
02.08.2010, 19:04
Če se povezuješ preko routerja, je težava verjetno na routerju (neforwardiran port?). s kablom se priklopi direkt na modem in naredi pppoe povezavo s pcja.

lp

Kot sem napisal, sem vse testiral...nekaj mi preprečuje, da bi delalo...mogoče kakšen vragec kje na pol poti...:veryevil:

Docko
06.08.2010, 19:44
Ma čudna je ta tehnika :). Po sveži naložitvi sistema, telefonija deluje brez težav.

trapezz
10.08.2010, 21:06
Mene pa zanima kdaj naj bi bile registracije novih "komunikator" številk ponovno mogoče? Če sploh?

Lp!

Flukturr
02.10.2010, 09:33
Jaz pa sem sprobal Counterpath Eye beam in ko kličem iz stacionarne IP števolke na komunikatorjevo vse lepo slišim, obratno, ko kličem iz komunikatorja na stacionarno siol številko pa sogovornika slišim, on pa mene ne.

Kodeke sem omogočil napisane, plus še speex.

Kaj je narobe?

Hvala za pomoč, LPF

Edit: Preko Phoner Lite deluje vse b.p.! Čeprav je grd kot hudi€, pa vsaj dela...

micom1
11.12.2010, 11:58
Imam težavo z povezavo SIP clienta za SIOL voip telefonijo na Windowsih. Zadeva mi dela na iPhonu, na Mac-u, na Windowsih pa se mi ustavi tukaj. Včasih se poveže ( sicer zelo redko in potem dokler ostanem registriran dela).

Kasneje če to poskusim ponovno javi napako : Request Timeout.

Prilagam screen nastavitve :

http://lh4.ggpht.com/_eIJMHqJB2Cw/TQNgv08xV0I/AAAAAAAA4dQ/SR7AgFERbBg/sip1.JPG

http://lh4.ggpht.com/_eIJMHqJB2Cw/TQNgwqhuSYI/AAAAAAAA4dU/1O6m1rKOPs4/sip2.JPG

http://lh3.ggpht.com/_eIJMHqJB2Cw/TQNgw0RkhwI/AAAAAAAA4dY/E6p7Jzx8gMc/sip3.JPG

http://lh6.ggpht.com/_eIJMHqJB2Cw/TQNgw1d_4WI/AAAAAAAA4dc/nvaltcO-4Tg/sip4.JPG

Isto zadevo mi javi na Windows XP ali Windows 7.

Za kak predlog se priporočam ....

micom1
12.12.2010, 11:21
Ma se nisem kar tak dal.. in sedaj dela :)

Težava je bila, ker uporabljam SIOL modem, nato naprej pa še svoj router. Torej je treba pod NAT nastavitve routerja nastaviti port 5060:

http://lh4.ggpht.com/_eIJMHqJB2Cw/TQSvufOC3yI/AAAAAAAA4fQ/Rzzklpg8fb4/sip_NAT.JPG

Rezultat :

http://lh3.ggpht.com/_eIJMHqJB2Cw/TQSwsFLu_bI/AAAAAAAA4fw/TH3f9IN1K4U/sip_DELA.JPG

branch
26.12.2012, 19:10
Pravilno je da uporabljate nomadsko številko.
Se lahko z geslom za omenjeno številko prijavite na stran http://moj.siol.net/sporocanje/komunikator ?

Pozdravljeni!
Uporabljam "nomadsko" številko in simensov gigaset S685IP telefon. Tudi nastavljen (slika spodaj) je OK, saj občasno deluje normalno.

Sicer telefon večji del časa ne deluje. Dva dni nazaj je telefon deloval. Brez da bi kaj spreminjal, zdaj telefon spet ne dela.

Zanima me kje je problem? Zakaj ne deluje? To nomadsko številko mislim da še dodatno plačujem...

Ker povezava http://moj.siol.net/sporocanje/komunikator ne deluje, ali jo lahko preverim še kje drugje?

S685IP nastavitve
http://imageshack.us/a/img705/2010/20121226174350.png

tudi PhonerLite trenutno ne dela
http://imageshack.us/a/img28/2806/20121226193326.png

tudi če odprem porte na modemu, še vedno ne dela
http://imageshack.us/a/img145/5726/20121226193456.png

Deflektor
26.12.2012, 20:02
Mislim, da je siol storitev ukinil oz. nima več nobene podpore, četudi sploh ni bila napačna in sedaj čaka, da bomo uporabniki pozabili na to kar so nekoč ponujali.

alex1
27.12.2012, 21:51
Nomadske VoIP številke so še aktivne, saj jo jaz občasno uporabljam na svojem GSM Android telefonu. Račun za klice dobim na položnici pokleg ostalih storitev, kjer je označeno kot strošek NIP ali nekaj podobnega.

Deflektor
27.12.2012, 21:54
Meni zadeve nikakor več ni uspelo usposobiti na telefonu.

080 Tehnična pomoč
28.12.2012, 11:20
Edine nastavitve, ki jih potrebujete za delovanje komunikatorja najdete na strani http://www.siol.net/spletne_storitve/siol_komunikator.aspx

Poizkusite iz telefona odstraniti STUN server.

Kar se pa PhonerLita tiče, ste se zatipkali pri strežniku in vpisali viop.siol.net namesto voip.siol.net.

Lp, Črt

Pozdravljeni!
Uporabljam "nomadsko" številko in simensov gigaset S685IP telefon. Tudi nastavljen (slika spodaj) je OK, saj občasno deluje normalno.

Sicer telefon večji del časa ne deluje. Dva dni nazaj je telefon deloval. Brez da bi kaj spreminjal, zdaj telefon spet ne dela.

Zanima me kje je problem? Zakaj ne deluje? To nomadsko številko mislim da še dodatno plačujem...

Ker povezava http://moj.siol.net/sporocanje/komunikator ne deluje, ali jo lahko preverim še kje drugje?

S685IP nastavitve
http://imageshack.us/a/img705/2010/20121226174350.png

tudi PhonerLite trenutno ne dela
http://imageshack.us/a/img28/2806/20121226193326.png

tudi če odprem porte na modemu, še vedno ne dela
http://imageshack.us/a/img145/5726/20121226193456.png

Deflektor
28.12.2012, 15:20
Glej glej, pa res dela :) Izjemno uporabna reč, da vam ne bi na misel prišlo ukinjanje :D

branch
28.12.2012, 16:49
SIP telefon zdaj dela, pomagale so tovarniške nastavitve in ponoven vpis podatkov. :)

branch
28.12.2012, 17:01
kje pa lahko spremeniš geslo, preveriš klice...?

Deflektor
28.12.2012, 18:31
Nikjer, ker stran komunikator.siol.net že dolgo ne obstaja...