Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prosim za pomoč v blogu


toptrader
10.09.2009, 21:46
Pred kratkim sem odprl svoj blog in kljub temu, da se nimam za začetnika v računalništvu mi zadeva povzroča neverjetne težave in mi požira ogromno živcev, zato vas prosim za pomoč

1. Kako lahko v blogu prikažem video-e, ki so že objavljeni na drugih spletnih straneh; ne želim, samo povezave temveč sliko v okviru
Primer
http://www.cnbc.com/id/15840232/?video=1248577487&play=1
ali
http://mfile.akamai.com/7076/wmv/ccbn.download.akamai.com/7076/SD/SDvideo20308.asx

2. kako bi na svojem blogu objavil ravno tako v okvirju razne prezentacije v acrobat reader obliki ?
Primer

http://phx.corporate-ir.net/External.File?item=UGFyZW50SUQ9MzUwMjY0fENoaWxkSUQ 9MzM5NjgwfFR5cGU9MQ==&t=1

3. zakaj v widgetih ne delujejo reklame Toboads; kaj je potrebno vpisati v widget, da bi reklame delovale ?

Zavedam se, da je vprašanj kar nekaj, poizkusil sem že vse mogoče, prebral domače in tuje forume, pa še vedno ne najdem rešitve.
Za kakršnokoli pomoč se vam vnaprej zahvaljujem.

Še moj blog
http://toptraders.blog.siol.net/

Goody
21.09.2009, 08:47
Vaša vprašanja lahko posredujete tudi na mail blogi@siol.net

nekaj nasvetov in pomoči o blogih najdete tudi
tukaj: http://pomoc.blog.siol.net/ in
tukaj: http://piroman.blog.siol.net/nasveti-za-bloganje/

Zoso23
09.12.2009, 02:43
Pozdravljen TopTrader!

Če še nisi odpravil težav, naj ti na kratko razložim o tvojih vprašanjih...

1. Kako vstavljati videoposnetke v Siol blog?

V nastavitvah svojega bloga, pod razdelkom Dodatki aktiviraj dodatek Viper's Video Quicktags! Ta dodatek v blog urejevalnik doda možnost da prilepiš v prispevek vsak video iz glavnih video portalov na spletu. Preprosto samo vstaviš link od videa in se lepo prikaže v prispevku. Za lepši izgled pa narediš se sredinsko poravnavo in je OK. ;)

2. Oglasi na Siol blogih.

Torej, to je problem na Wordpressu. Oglasne pasice in affiliate skripte niso dovoljene. Zato jih ne moreš dodati kot HTML/besedilni widget. Čeprav nekateri Affiliate programi presenetljivo normalno delajo (Friend Finder etc.) ti Toboads in podbni oglasi zagotovo ne bodo!

Sem malce pregledal tvoj blog in opazil, da si že ugotovil pripravno rešitev tega problema. O tem sem napisal tudi blog prispevek Kako vstaviti oglase v Wordpress blog (http://zasluzeknanetu.blogspot.com/2009/11/kako-vnesti-oglase-v-wordpress-in-siol.html).

Moram pa te opozoriti na nekaj! Vsak oglasno/založniški sistem ima zelo stroge pogoje uporabe! Za vsako manjše kršenje teh pravil te izključijo in s tem izbrišejo tudi ves zaslužek. Mislim, da je na tvojem blogu malce preveč oglasnih bannerjev, tako da ti svetujem da si pozorno prebereš Pogoje uporabe tvojega zasložniškega ponudnika. Mislim, da je ponavadi na eni strani dovoljeno prikazovati NAJVEČ TRI oglasne bannerje. Poglej si še sam, da ti ne ukinejo računa ter zaslužka! :)

Upam, da sem ti malce pomagal....:2thumbs: