Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Gobarjenje


Hrushka
02.10.2009, 07:22
Zdej ne vem, a to paše v gastronomijo al v izlete ,vsakega malo je. Zanima me, če imamo tukaj prisotne kakšne gobarje in če kdo svetuje kakšen dober kotiček za nabiranje za nedeljsko kosilo.
Imam gobe zelo rada, mapak smo jih v mojih mlajših letih vedno kupovali. Jaz jih raje ne bi kupovala, ker so cene za vse, kar ni umetno vzgojeno, astronomske.

Bom vesela nasvetov, pa kakšnega recepta tudi! :2thumbs:

pinky
02.10.2009, 07:26
Pazi, da ne bo cena za to varčevanje kaka zamenjava panterjeve mušnice z golobico....

Težko boš našla koga, ki bo kar tako javno izdal svoj kotiček za nabiranje. Ker bo izropan takoj....

Babi2
02.10.2009, 08:33
Gobarji molčijo o "svojih" terenih kot grob ... začni hodit v hosto, po kakšnem letu nekajurnega tavanja ob vsakem obisku istega gozda boš počasi tudi ti ugotovila, kam se ti splača it pogledat, še kakšno leto za tem pa ne boš več tavala kar povprek, ampak boš šla pogledat "svoje vrtičke" in nabrala gobe. :d

PS. Vpiši se v kakšno gobarsko društvo (precej jih je, tudi na netu jih najdeš).

nattka
03.10.2009, 14:09
Zdej ne vem, a to paše v gastronomijo al v izlete ,vsakega malo je. Zanima me, če imamo tukaj prisotne kakšne gobarje in če kdo svetuje kakšen dober kotiček za nabiranje za nedeljsko kosilo.
Imam gobe zelo rada, mapak smo jih v mojih mlajših letih vedno kupovali. Jaz jih raje ne bi kupovala, ker so cene za vse, kar ni umetno vzgojeno, astronomske.

Bom vesela nasvetov, pa kakšnega recepta tudi! :2thumbs:

teta nattka prisega na pokljuko, tam še slep najde za eno južno gob ...;)

pa moja gobja juhica že deseletja navdušuje goste ...

za 4 osebe:

4 krompirji ( če so zelo majhni vzamem dva na osebo)
1 velika čebula
sol, poper, jušna kocka

krompir olupim, drobno narežem, čebulo sesekljam, vse skupaj dam v toliko vode, da sega voda 2 prsta nad zelenjavo, skuham do mehkega in tik pred koncem dodam malo žličko mletih jurčkov ( vse domača pridelava:approve:) ...

kuhano juho s paličnim mešalnikom zmiksam v gosto zmes in pustim na toplem...

na osebo vzamem dve dobri prgišči gob in jih v rahlo osoljeni ( res rahlo) malce pokuham, jurčki samo dobro prevrejo in jih dodam kuhanemu krompirju skupaj s toliko tekočine, da dobim prijetno gosto kremno juho ... fajn je, če je gob malo več, in niso narezane na prevelike kose ...

zraven ponudim kislo smetano, drobno sesekljan svež peteršilj in dobro opečen polnozrnat toast ...:2thumbs:

hitro, enostavno in mljask ...