Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Izkoriščanje na račun humanitarnih organizacij


Vsemogočni
09.11.2009, 01:29
Le toliko bi rad opozoril vse, pred izkoriščanjem posameznikov, ki pobirajo denar v imenu humanitarnih društev, za svojo korist.

Namreč v petek popoldan je pozvonila na vratih lepo urejena gospa in vprašala, če kaj prispevam, ker pobira denar za varno hišo. Ker večkrat nakažem kako manjšo vsoto preko položnice, ji pač odgovorim, da ne dam nič.
Kolikor sem sam to slišal, na tak način niso nikoli omenili, da bi pobirali denar, saj imajo urejeno financiranje.
Pa ne bodi len, pišem na zavod za socialo, naslov sem dobil z vpisom v iskalnik Varna hiša in jih vprašam, če pač na tak način zbirajo denar.
Danes sem dobil odgovor iz Varne hiše Gorenjska, da na tak način nikoli niso in zanekrat ne bodo pobirali denarja.
Torej se je potrdil moj sum o nepoštenosti gospe, ki je pridno hodila od vrat do vrat ter pobirala prostovoljne pripevke. Žal mi je le to, da je nisem vprašal če ima potrdilo oz. za osebno izkaznico. Sicer pa kaj se čem ukvarjati z njo, če nisem prepričan da je nekaj res narobe.

Zato opozarjam vse v Kranju in okolici, če bo kaka gospa pobirala denar za varno hišo v rokah pa bo imela en kos papirja v formatu A4, da vsaj vprašajte, če ima potrdilo, da lahko zbira denarna sredstva in naj potrdilo tudi pokaže. Posebej, če bo izjavila, da pobira za varno hišo na Gorenjskem, potem vedite, da ste bili na vrsti, da primaknete nekaj v njen žep, za njeno lastno zadovoljstvo!

meadow sun
29.11.2009, 17:58
Tudi pri nas se je zgodilo enako,ko sem se pozanimala so mi povedali,da je to nateg!Potem pa še zaupaj in pomagaj tistim,ki res potrebujejo pomoč. :nonono: