Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Iniciativni odbor čakajočih delovcev na Slovenskih železnicah


cakajocidelavci
12.01.2010, 20:15
Iniciativni odbor čakajočih delavcev Slovenskih železnic poziva delavskega direktorja Alberta Pavliča in predsednika Sveta delavcev Silva Brdajsa k takojšnem odstopu s svojih položajev. Naj se odpovesta svojim plačam (Brdajs 6029 eur bruto, Pavlič okoli 7000 eur).Sloveske železnice sta v vseh teh letih njihove vladavine pripeljala do popolnega zloma. Zato ju pozivamo za korist vseh državljanov republike Slovenije in delavcev Slovenskih železnic k TAKOJŠNEM ODSTOPU!

Pridruži se skupini na Facebook - u naziv skupine je

Poziv k odstopu Pavliča in Brdajsa !

Vsemogočni
12.01.2010, 20:18
Sej to me čudi, vedno znova. Delavcem razlagajo, da nimajo denarja za plače, sami si pa brez kakršnih koli argumentov iz meseca v mesec izplačajo polno plačo. Le kako je to možno, če ni denarja :dontknow:

yamamoto
12.01.2010, 21:10
Sej to me čudi, vedno znova. Delavcem razlagajo, da nimajo denarja za plače, sami si pa brez kakršnih koli argumentov iz meseca v mesec izplačajo polno plačo. Le kako je to možno, če ni denarja :dontknow:

Kako, da ni denarja? Za razmetavanje ga je vedno dovolj. Če pa se skupna skleda začne prazniti, jo hitro napolnijo z novimi davki in zniževanjem pokojnin. :(
Kar se pa železnic tiče, sem prejšnjo vlado razumel, saj je bil Janša Brdajsu dolžen kar nekaj uslug. :veryevil: Nikakor pa ne morem razumeti Pahorja, da že eno leto prenaša totalno anarhijo na SŽ. :nonono:

king16
13.01.2010, 08:03
pa res človek ne more razumeti, da tva taka ma...pa ustvarjata takšno anarhijo na SŽ, pa nikome ništa. A res ni politika v SLo, ki bi ju spravil stran oz. na stranski tir.
Se pa strinjam, da je potrebno število zaposlenih zmanjšat, ampak ne kar tako počez, temveč glede na realne potrebe ali viške.

Babi2
13.01.2010, 12:46
saj je bil Janša Brdajsu dolžen kar nekaj uslug. :veryevil:
Hm, pravzaprav so bili obema dolžni nekaj že tudi prejšnji liderji te stranke.

cakajocidelavci
14.01.2010, 21:04
Vir Delo 7.4.2006

Dobra tretjina zaposlenih za odpoklic Pavliča
Stavka sindikatov še ta mesec?

Sindikati Slovenskih železnic so zbrali podpise 3024 zaposlenih za odpoklic delavskega direktorja SŽ Alberta Pavliča.

Ljubljana - Predstavniki sindikata železniškega prometa in sindikata vzdrževalcev železniške infrastrukture so v dveh mesecih in pol zbrali 3024 podpisov, oz. dobro tretjino zaposlenih v Holdingu Slovenskih železnic (SŽ), za odpoklic delavskega direktorja SŽ Alberta Pavliča. Ker sindikata ne pričakujeta, da bo svet delavcev Pavliča odpoklical, sta pričela postopek za ustanovitev sveta delavcev v odvisni družbi SŽ Infrastruktura.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal predsednik sindikata železniškega prometa Ivan Šenkiš, nameravajo podpise zaradi zaščite podpisnikov predati novemu delavskemu svetu v SŽ Infrastruktura po njegovi ustanovitvi, in ne delavskemu svetu SŽ.

Pavlič naj bi, tako Šenkiš, kmalu po začetku zbiranja podpisov zaposlenim sporočil, da deluje v skladu s sklepi sveta delavcev in da svet delavcev na podlagi teh podpisov ne bo razpravljal o njegovi odgovornosti.

Po Šenkiševih besedah so bili v času zbiranja podpisov nekateri podpisniki izpostavljeni šikaniranjem in grožnjam, celo z izgubo zaposlitve.

Šenkiš je povedal, da se je večina zaposlenih v družbi SŽ Infrastruktura izrekla, da želi imeti svoj svet delavcev, kar je bilo potrjeno tudi na zborih delavcev med 27. in 29. marcem. Ker vodstvo SŽ Infrastrukture po Šenkiševih besedah trdi, da družba nima zaposlenih in da s tem niso izpolnjeni pogoji za ustanovitev sveta delavcev, so v sindikatu pridobili strokovno mnenje, iz katerega izhaja, da na podlagi zakona o delovnih razmerjih z ustanovitvijo odvisnih družb delavci preidejo na te družbe, s čimer so izpolnjeni pogoji za ustanovitev sveta delavcev v družbi.

Za Pavličev odpoklic, ker ni opravil pomirjevalne vloge

Sindikata želita Pavliča odpoklicati, ker se je po njihovih besedah vmed stavku na SŽ javno opredeljeval proti stavkajočim delavcem, ni opravil pomirjevalne vloge, ampak je sodeloval kot član pogajalske skupine delodajalca ter ni preprečil zavajanja s strani vodstva, na podlagi katerega je vlada prekomerno omejila stavko na SŽ, in se kljub pozivu do te omejitve ni opredelil.

Poleg tega Pavliču očitajo, da se ne posvetuje o kadrovskih in socialnih vprašanjih s predstavniki vseh zaposlenih v SŽ, da zlorablja svoj položaj za delovanje proti interesom posameznih skupin zaposlenih v SŽ in da ne opravlja vloge pomirjevalnega organa med poslovodstvom in delavci. Pavlič naj bi sočasno opravljal tudi več nezdružljivih funkcij - delavskega direktorja, sekretarja Sindikata železničarjev Slovenije, predsednika sindikata Solidarnost - in z javnimi nastopi krnil ugled delavcev SŽ.

Predsednik sindikata vzdrževalcev železniške infrastrukture Roman Jakopič je opozoril, da še ni znana višina finančnih sredstev za vzdrževanje in da se stopnja vzdrževanja močno spušča, s tem pa se tudi raven vzdrževanja prog iz dneva v dan spreminja.

Po Jakopičevih besedah se želijo z vodstvom SŽ pogovoriti o spremembah pogodb o zaposlitvi in drastičnem pomanjkanju delavcev na delovnem mestu progar, predvsem med načrtovano obnovo proge na odseku med Podnartom in Lescami med velikonočnimi prazniki. Želijo si tudi ukrepe za zmanjšanje po njihovem nadpovprečnega absentizma.

Ker se te stvari odvijajo prepočasi, v sindikatu razmišljajo o nadaljevanju stavkovnih aktivnosti, kar naj bi se zgodilo še v aprilu.

cakajocidelavci
14.01.2010, 21:10
Glede na že znane rezultate s seje Sveta delavce 20. januarja 2010 pozivamo vse delavce na čakanju, kandidate za čakanje ter tudi vse ostale zaposlene, ki se z delom Silva Brdajsa in Alberta Pavliča ne strinjajo, da se množično udeležijo Sveta delavcev, ob 10 uri v stekleni dvorani poslovne stavbe Slovenskih železnic d. o. o., Kolodvorska 11, 1000 Ljubljana in, da vidimo, kaj bodo dobro plačani profesionalni člani Sveta delavcev izvolili !

yamamoto
15.01.2010, 22:22
Predvsem bi se morali na SŽ nehat it socializem in podpreti tiste, ki hočejo iz tega crknjenega dinozavra narediti učinkovito podjetje. :approve:

nesprejemljivo
16.01.2010, 08:38
Čas je že, da sedanji sindikalisti odidejo in nehajo uničevati Slovenske železnice in trošit davkoplačevalski denar !

keops
16.01.2010, 13:05
Predvsem bi se morali na SŽ nehat it socializem in podpreti tiste, ki hočejo iz tega crknjenega dinozavra narediti učinkovito podjetje. :approve:

Ten years after.

spartan
24.01.2010, 21:48
Sej to me čudi, vedno znova. Delavcem razlagajo, da nimajo denarja za plače, sami si pa brez kakršnih koli argumentov iz meseca v mesec izplačajo polno plačo. Le kako je to možno, če ni denarja :dontknow:

...denar dajo davkoplačevalci pa je. Sicer pa niso krivi delavci.

Riba zmeraj smrdi pri glavi.