Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : nosečnost????


mao
09.02.2010, 15:46
koliko časa lahko ženski zamuja M...?
kdaj je potrebno paniko zagnati?
kako testirati?
če M. zamuja teden dni, mesec, več kot mesec?
in če test pokaže yes in če pokaže no, kako zanesljiv je? ali je potrebno spet testirati? v katerem mesecu se še lahko naredi splav? in če se naredi, kakšne so "posledice"? ali lahko še isti dan oseba normalno funkcionira itd...??:dontknow::dontknow:

prosim za odgovore

Lencka
09.02.2010, 16:05
:o a ti to resno? ker... no, vsaj meni se zdi, da so to bolj ali manj vprašanja, na katere bi moral vedeti odgovore vsak, preden se poda v spolnost - glede kontracepcije, zanositve in možnosti naprej.

ampak, za vsak primer, če sprašuješ resno:

1. merila, koliko časa lahko "zamuja", ni. ciklusi so namreč pri različnih ženskah različno dolgi, pa tudi pri eni in isti ženski niso nujno vsi enako dolgi. velja pravilo "povprečja", da je ciklus dolg 28 dni in da je teden dni zamude že lahko znak za kaj, ni pa to sploh nujno. torej ti na to vprašanje ne more nihče točno odgovoriti. lahko ji "izostaja" nekaj mesecev, pa ni noseča, lahko pa, da krvavi, pa je.

2. paniko zagnati? pred seksom, da natakneš kondom. če si ga ne, pa kar takoj po seksu. in ne, to ni samo sarkazem...
na splošno pa je vsako zamujanje nad 14 dni sumljivo, če je imela prej redne menstruacije - ne le zaradi nosečnosti, ampak ker pač je očitno prišlo do nekakšne spremembe, porušenih hormonov, lahko je stres, hujšanje...

ker pa predvidevam, da te zanima, KDAJ lahko opravlja test - boljši testi že pred izostankom, najbolj zagotovo pa po dnevu, ko bi morala dobiti mestruacijo, z 99 % verjetnostjo pokažejo, kaj je in česa ni.

3. kako opraviti test? pogumno v lekarno ali drogerijo, kupit test, potem pa lulat po navodilih.

4. če zamuja, naredi test, če je pozitiven, klic ginekologu, če ni, čakat... pa čez kak teden spet test, če še ne bo nič... če so testi ves čas negativni in kak mesec ni mestruacije, lahko pokliče ginekologa in povpraša za mnenje, kako naprej (ali pride na predleg ali še kaj čaka).

5. testi, ki jih lahko dobiš v lekarni ali drogeriji, so ob pravilni uporabi (navodila so za to, da se berejo!) 99 % pravilni. ali več. v vsakem primeru je potem pregled tisti, ki potrdi zagotovo.

6. splav se lahko (ne spomnim se natančno) opravlja nekje do 3. meseca, s tem, da se meseci štejejo od prvega dne zadnje menstruacije. kdor ve točen teden, do katerega so dovoljeni, naj me popravi.
ja, posledice so. telesne (zdravstvene) in duševne. ampak o tem se je najbolje pogovoriti z ginekologom, ki pove, kakšne so (lahko) posledice. očitna je ta, da se otrok ne rodi, nikakor pa ni edina, če si to upal/-a. lahko je vse v redu, lahko pa ni.
normalno funkcionira... kaj to pomeni? vse glede splava toplo priporočam, da se pogovori/-š/-ta z ginekologom, ker preko foruma redko dobiš kako pametno informacijo. ljudje smo pač nagnjeni k pametovanju, obsojanju, poučevanju, prepričevanju in podobnem.

ni pa splav brisanje nosu pri prehladu. zato bolje preventiva kot kurativa!

p. s. vsekakor je (če je, in očitno je, kritično!) to stvar, za katero je najbolj modro poklicati ginekologa, kar takoj, ne pa spraševati po forumu. in predvsem, da pri seksu ne pozabiš na glavo, mislim tisto zgornjo, ki jo morata imeti oba. ja, pametujem, ampak tako je.

Andreea
09.02.2010, 19:31
...splav se lahko (ne spomnim se natančno) opravlja nekje do 3. meseca, s tem, da se meseci štejejo od prvega dne zadnje menstruacije...

do desetega tedna, šteto od prvega dneva zadnje menstruacije. kasneje se splav lahko opravi samo, če ga izjemoma odobri zdravniška komisija, ker je tveganje za žensko pri tem veliko večje.
nobena ženska po splavu takoj ne "funkcionira normalno", saj so posledice različne, kot je omenila lenčka. če je splav opravljen dovolj zgodaj (pred dvema mesecema) lahko ženska po ambulantno opravljenem posegu kmalu (isti dan) zapusti ordinacijo, če čakaš dlje časa, pa bo dekle hospitalizirano (pomeni, da bo prenočila v bolnišnici, kar pomeni težave, če želiš to skriti pred starši...)

Če zamuja, naj gre punca k ginekologu!

drugače pa :čudo: kakšna vprašanja! se strinjam z lenčko! omg...

nattka
10.02.2010, 18:10
seks je za tiste, ki so dovolj zreli, da se ...

* zaščitijo, če ne želijo otroka
* seksajo s partnerjem, ki je tudi sam dovolj zrel
* ki se zavedajo, da mamino jajčece in atitov spermij skupaj ustvarita novo življenje

in ravno novo življenje mora umreti ... ker se sodobne bejbe in njihovi pohotni bejboti igrajo igrice za odrasle, ki jim niso dorasli ...

splav ni kontracepcija !!!
seksaj takrat, ko ti bo to jasno ...:mad::mad:

Andreea
10.02.2010, 20:35
...ker se sodobne bejbe in njihovi pohotni bejboti igrajo igrice za odrasle, ki jim niso dorasli ...
no, no, nattka... ;)
to ne velja ravno (samo) za "sodobne" mulce. vedno je bilo tako, da imaš pač določen % neodgovornih. čeprav je to meni pri današnjem dostopu do informacij še vedno nedoumljivo... očitno spadam v tisto drugo skupino. :nonono:

se pa tudi meni zdi mal grozno, da se vse te zadeve jemljejo na način "sej če se bo prijelo, bomo pa splav delali" :(

mao
11.02.2010, 12:42
najlepša hvala za odgovor....
ne gre se za leta, oba sva dovolj stara. gre se za to da je bila one time neumnost in ne sme zanositi, je rekla da je na tabletkah, pa ni bila-želela je zanositi.. :( zamuja ji že 2 meseca, je rekla da tudi prej ni bila redna, je rekla da je opravila test in da je bil negativen, sedaj ji pa ne vem ali ji lahko verjamem... ji lahko zamuja 2 meseca pa da ni nič? oz. koliko časa lahko zamuja ne da bi bila noseča? :(

Andreea
11.02.2010, 15:11
khm...
glede na to, da se je zlagala (?) da je na tabletkah - ona ne sme zanositi, ali ti misliš (nočeš), da ona ne sme zanositi?

a dva meseca ji že zamuja... sej ni treba takoj k ginekologu. malo naj še počaka. mogoče bo rodila, preden pride v ordinacijo... :nonono:

pecnikr
11.02.2010, 15:55
takoj mora na pregled....takih deklet je danes veliko...

nattka
11.02.2010, 15:55
one time neumnost - pa je želela zanositi????

lahko bi mimogrede poleg otroka fasala še aids !!! :mad:

saj ni res ... pa očitno je ...

Irina
11.02.2010, 16:58
najlepša hvala za odgovor....
ne gre se za leta, oba sva dovolj stara. gre se za to da je bila one time neumnost in ne sme zanositi ..................... :(

Tudi fantje se morate zavarovati pred "neželjeno nosečnostjo", zato se nikoli ne spuščaj v spolni odnos brez kondoma. A, ne samo zaradi kasnejših presenečenj, predvsem in zaradi zaščite pred splono prenosljivimi boleznimi.

Spolnost med dvema odraslima in odgovornima osebama je namenjena užitku in ne nočnim moram.

pecnikr
11.02.2010, 18:48
ampak po mojih izkušnjah dekleta dans nič ne mislijo a maš kondom al ne...vse stavijo na to da jim zgledaš prijazen pa že ti zaupajo...čuden svet:::))...al so tolk potrebne da sam čakajo da dobijo sex al kaj...nimam več pojma kaj je to...

Lencka
11.02.2010, 22:05
Očitno ni bil namen tega dekleta (ČE je res, kar pravi mao), da se zaščiti, njegov pa - torej je on tisti, ki bi se moral zasigurati in plačati ceno kondoma. Ona pač očitno ima svoje motive, kolikor neumni ali karkoli že so, je vseeno logično, da torej ne bo ona tista, ki jo skrbi kontracepcija.

Kar pa, fer ali ne, pomeni tudi: če si zaupal takrat in ne uporabil kondoma, tudi zdaj nimaš prava na glasanju. Če je hotela zanosit, in če je, je pač ne boš mogel prisiliti v splav, četudi nočeš dece. Pa če gre ali ne gre h ginekologu. Še en razlog več za gumo. Posebno pri enkratnih neumnostih. (Da ne ponavljam tistega o boleznih, kar so že drugi izpostavili.)

Odgovor na tvoje vprašanje - ja, lahko ji zamuja tudi dva meseca, pa ni noseča. Lahko pa... hm... bo konec poletja treba kupit pleničke. To sem ti napisala že v prvem odgovoru - pravila ni!

In še nekaj. Zaman poudarjaš, da sta itak dovolj stara. Očitno nista, pa če sta preko šestdeset! Pravzaprav je toliko huje, da nista več brezglava mladiča, pa počneta take neumnosti. Kar enkratna "stvar" brez kondoma je, tudi s tvoje strani, tudi, če je rekla, da je na tabletkah.

olympus
12.02.2010, 10:24
Strinjam se z lencko - neumnost ali ne v splav je ne moreš (in upam da tudi ne boš) prisilil, ker je splav za mene največja svinjarija, ki jo lahko naredi samo človek.

mao
04.03.2010, 19:16
hvala Lencka, pa tudi tistim ki so resno svetovali, ...želela je zanositi, motivov ne bom razdajal, a pač moški smo slabiči oz. očitno sem jaz bil, a tole je bila lekcija, ki je ne bom pozabil...na srečo ni noseča.- fantje pamet v roke!
debata zaključena.

Lencka
05.03.2010, 14:30
samo ne zdaj kondomov v denarnici prenašat, ker tam se znajo uničit (ne, ne šalim se, poveča se možnosti, da ti poči) :rolling:

verjamem pa, da je bila to kar ostra lekcija - upam, da ne bo nauk prehitro zvodenel :)

Citymamba
06.03.2010, 13:38
koliko časa lahko ženski zamuja M...?
kdaj je potrebno paniko zagnati?
kako testirati?
če M. zamuja teden dni, mesec, več kot mesec?
in če test pokaže yes in če pokaže no, kako zanesljiv je? ali je potrebno spet testirati? v katerem mesecu se še lahko naredi splav? in če se naredi, kakšne so "posledice"? ali lahko še isti dan oseba normalno funkcionira itd...??:dontknow::dontknow:

prosim za odgovore
Paniko?! :o Posluš no. Danes pa res ni treba paničit. Greš k dohtarju na test pa je. Če si si. Če nisi pa tud vredu. Sej nismo v kameni dobi.:veryevil: No pa poleg vseh mogočeih bojnih barv ter krtačk za trepalnice, obrvi, in drugih poljedelskih orodji včasih v torbico ne pozabi vtakniti še kakšen kondom, ali pa tablete. Če jih jemleš. Pa ne bo nobene "panike".

Andreea
09.03.2010, 21:33
No pa poleg vseh mogočeih bojnih barv ter krtačk za trepalnice, obrvi, in drugih poljedelskih orodji včasih v torbico ne pozabi vtakniti še kakšen kondom, ali pa tablete. Če jih jemleš. Pa ne bo nobene "panike".

oh, LoL! :rolling: :rolling: :rolling:

dvomim da mao nosi maskare in senčila v torbici. :rolling: tabletke za moške pa pri nas niso ravno popularne... zaenkrat še :clown: :rolling:

Citymamba
02.04.2010, 15:15
Ma dedci so dons poženščeni. Takih kot je moja generacija več ne delajo. Zato sem omenjal "poljedelska orodja". Če danes gledaš mularijo ne veš a je poba Emperatrise ali pa Salome. Punce zraven so pa vse mojstrice kungfuja. Pa tud tepejo se namest mulcev. Kuhat pa definitivno ne znajo. Za porodnišnico pa mislijo, da je tehnološki inkubator novih talentov. :veryevil:

Andreea
02.04.2010, 20:41
dej ti, salome... lahko bi temo prebrala, preden svetuješ :veryevil:

Citymamba
04.04.2010, 17:27
Hec mora bit:veryevil:. Sicer pa je tale tema danes v 21. stoletju malo za lase privlečena. Ugotavljanje nosečnosti res ni več nič posebnega. Vsaka bejba ve kako se tem zadevam streže. Če tardeča mal zamudi še ni nosečnost a ne? Včasih tudi čisto izostane. Pa zopet ni nosečnost. Narava dela po svojih, ne naših zakonih. Mi samo izumljamo načine, inštrumente za vpogled v nekatere njene skrivnosti. Mednje seveda sodi tud clear blue. :veryevil:

nattka
05.05.2010, 12:41
včasih pa bejbe tipu enostavno mal naložijo ... ne vem sicer zakaj uživajo v teh igricah ... morda merijo naklonjenost ali ljubezen milega jim moškega na tak način ...

reči nekomu da si zaščitena, pa nisi ... reči nekomu da si noseča, pa nisi ...
ma to je pokvarjena duša ...

opažam, da je nattka prestara za ta svet ...:blush:

Citymamba
15.05.2010, 13:29
Ne samo včasih. Kar naprej nalagajo. Samo one so pač babe. Mi smo pa pokvarjeni. Takle mamo v dvospolnem svetu. :veryevil: