Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Stikalo z indikatorjem


phoenixX
20.02.2010, 15:31
Objavljeno: Sob Feb 20, 2010 4:25 pm Naslov sporočila: STIKALO Z INDIKATORJEM

--------------------------------------------------------------------------------

Imam sledeč problem.

Kupil sem stikalo od TEM ,navadno z indikatorjem.
Zadeva je pa taka, da imam v dozi samo fazo, nimam nule.

Kaj naj naredim da bo tlivka svetila, in sicer samo takrat ko bo stikalo na ON. Oziroma druga verzija - da bo lučka svetila neprestano.

Ali lahko zvežem kar na fazo? Bo delovalo?

Je pa tako, da nulo ne bi vlekel v dozo ker bo treba štemat. Ni cevi.

Hvala za pomoč.

Igor

Bager
06.03.2010, 18:14
Kaj pa rumene žice nimaš v dozi ? če jo imaš jo v razdelilni dozi odstrani od ozemljitve in jo daj na nulo.Pobarvaj jo z alkoholnim flumastrom modro,da bodo tvoji nasledniki vedeli zakaj se gre.

pecnikr
07.03.2010, 11:13
obstoja pa tudi varianta stikal ki ne rabi nule in tud tlivka sveti...samo ti si, stikalo že kupil...tko da je boljša varianta da porabiš tretjo žico za nulo...če jo seveda imaš v dozi sploh.....

TatjanaK83
28.02.2011, 16:31
Pozdravljeni!

Jaz imam enak problem. Tudi jaz imam TEM tipko z indikatorjem.

Rada bi, da bi lučka na indikatorju gorela, ko je luč prižgana.

Električar mi je rekel, da ne more to zvezati? A je to res? Alli je samo hotel na hitro opraviti z mano?

Prosim pomagajte mi,
Hvala!

Tatjana