Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siol telefonija ni zdržala niti 3 dni...


mazzinga
02.04.2010, 12:40
ta moj post je namenjen bolj odgovornim v siolu kot pa agentom in ostalim obiskovalcem tega foruma, verjetno pa nikomur ne bom povedal nič novega. konec koncev tudi agentje samo opravljajo svoje delo (nekateri bolj, nekateri manj, tako kot povsod), problem pa verjetno tiči nekje drugje...
sam sem uporabnik siolovega interneta že lep čas in z njim razen redkih izpadov linije, kar sem pripisoval zastareli centrali, saj je bila do pred kratkim zaradi tega siolova telefonija ali pa celo siol tv pri nas samo zadeva, ki so jo reklamirali po tv, težav ni bilo. ko sem ugotovil, da je v naše kraje prišla možnost siolove telefonije, sem sklepal, da so bile vzporedno s tem opravljene tudi določene posodobitve na centrali in da nam je ravno zato sedaj možnost siolove telefonije omogočena.
zato sem se pred dnevi, kljub hitremu naraščanju negativnim člankom glede siol-ove telefonije na tem forumu, kakor tudi drugod po spletu, odločil, da postanem uporabnik slednje. bolj kot ne je to v kraju kjer živim, glede na možnosti, med katerimi lahko izbiram, trenutno cenovno nekako najugodnejša izbira. seveda ob predpostavki, da stvar dela!
ob naročilu storitve je vse potekalo vse v skladu z dogovorom i zelo profesionalno s strani siola. dne 30.03.2010 ob dogovorjenem času mi je delavec telekoma dostavil opremo, vzpostavil sem povezavo, se registriral, zadeva je delovala. danes 02.04.2010 siolova telefonija že cel dan ne deluje ne meni, ne mojim sokrajanom, ki imajo siolovo telefonijo. se pravi v prej kot treh dneh že prva negativna izkušnja. seveda sem najprej izključil modem iz omrežja ter ga nato ponovno vklopil in stvar je začela delovati. vendar pa kdo bo non-stop stražil pri modemu ter ga izklapljal in vklapljal, vkolikor se bo to pogosto ponavljalo? da slabe sinhronizacij modema s centralo niti ne omenjam... zato na izgovore, da prihaja do prekinitev zaradi nenehnih vzdrževalnih del ali nadgradnje opreme, ljudje že dolgo ne nasedajo več. nasveti uporabnikom zaposlenih na siolu, naj zamenjajo modem, potemtakem kažejo na to, da se na modemih vseh znamk in vrst pojavljajo iste napake, kar je malo verjetno. sem pa tudi že naletel na asa, ki je kot vzrok moji prekinjeni interenetni povezavi navedel, da je z mojim operacijskim sistemom na računalniku nekaj narobe...

zaradi tega me zanima kako pogosti nameravajo biti izpadi takšne vrste, saj sem na gsm prejel že nešteto klicev, da me na stacionarni telefon ni mogoče poklicati. ravno tako ni mogoče vzpostaviti odhodnega klica v nobeno obstoječe omrežje. ne verjamem pa, da bodo takšni izpadi telefonije razvidni na položnici, ko bo potrebno plačati račun! kako naj se na takšne izpade telefonije odzivajo ljudje, katerih "vsakdanji kruh" oz. služba je odvisna od telefona? kot berem po raznih forumih, pa tudi na tem forumu tukaj, se pri siolu iste(!) težave z internetom, telefonijo in pa tudi težave s siol tv pojavljajo že dolgo časa, kar nekako kaže na to, da si nekateri pridno polnijo žepe z denarjem potrošnikov, pri svojem pohlepu pa so pozabili vlagati v razvoj in potrošnike nategujejo z zastarelo opremo, česar namen je zgolj pobrati denar ne glede na kvaliteto uslug. kaj pa preostane potrošnikom? osveščanje ljudi na raznih forumih naj ne nasedejo siolovim nategom? ustanovitev nekakšne anti-siolove skupine na facebooku (kar je sedaj postalo zelo moderno)? skupen nastop uporabnikov pri zvezi potrošnikov slovenije z raznimi matozi in čeferini na čelu?...

da ne bo tema izpadla off-topic prosim za odgovor na spodnji vprašanji, kateri sta namenjeni vsem uporabnikom tega foruma:

- kako pogosti so takšni izpadi siolove telefonije?
- ali kjerkoli na siolovi spletni strani obstaja rubrika, ki navaja obvestila o kakršnih koli vzdrževalnih delih v prihodnosti, ki bodo vzrok za izpad siolovih storitev na določenem območju z navedenimi termini trajanja izpada storitev?

hvala!

Rezilo
02.04.2010, 12:48
- ali kjerkoli na siolovi spletni strani obstaja rubrika, ki navaja obvestila o kakršnih koli vzdrževalnih delih v prihodnosti, ki bodo vzrok za izpad siolovih storitev na določenem območju z navedenimi termini trajanja izpada storitev?

jst ti odgovarjam samo na eno vprašanje. lahko vidiš tukaj maš link. : http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/obvestila_o_delovanju_storitev/vsa_obvestila.aspx

080 Tehnična pomoč
02.04.2010, 14:37
Zaradi nočnih vzdrževalnih delih je prišlo do težav pri delovanju SiOL telefonije. Za vzpostavitev delovanja je potrebno izklopiti modem za kratek čas iz električnega napajanja.

V primeru, da se vam težave po izklopu še pojavljajo nam sporočite uporabniško ime za dostop do interneta in opis težav na ZS.

krepki
02.04.2010, 15:28
To sem tudi jaz zjutraj opazil da ne gori lučka na modemu za telefonijo sem ga resetiral in je začela delat.

rambo013
02.04.2010, 16:14
Mene pa zanima, kaj je razlika, ko lučka ne gori na modemu a telefon dela. BTW to ni pri meni, a sem opazil in vprašal, zakaj nimajo telefonije, pa mi je odvrnil, da jo imajo in da telefon normalno dela.
Pa sorry za malce izven teme.

janezpesec1
02.04.2010, 17:09
Pri meni je bilo na starem prosperu enako (LED nikoli ni gorela) tako pa je telefonija lepo delovala. Na novem pa LED gori ko telefonija deluje.

rambo013
02.04.2010, 21:47
"Deloval" mi je kot sinope, tak bel s ptičkom na sredi. :d :d
No ne vem kako je s drugimi ampak tale je bil sinope, zato sem se tudi čudil.