Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pahorizmi


PowRider
21.06.2010, 19:55
Kot večina politikov s "karakterjem" si tudi B. Pahor zasluži posebno temo. Upam, da boste vestno dodajali izjave, ker saj veste, bolj se jim pod prste gleda manj traparij bo (velja za vse).

Prvo mesto si definitivno zasluži pahorizem:
1) Tudi jaz ne morem preživeti meseca s 3002 EUR na mesec. (By: Pahor na pogajanjih s študenti...)

2) Kaj vse bom še slišal? Da sem baraba, lažnivec, bedak. Okej, vse to se da prenesti. Bojim pa se, da bodo šle stvari tako daleč, da utegne kdo reči, da je nekdo lepši od mene. (vir)

3) Jaz sem zelo prijazen predsednik vlade. Postopek, kako je nastajal arbitražni sporazum, pridem pojasnit tudi na dom (vir: Žurnal24)

4) Ni vse v redu, ni vse prav. Če bi rešili letos vse probleme, kaj bi potem ostalo za prihodnje leto? Potem bi jaz bil brezposeln. (vir)

Vir pahorizmov 2,3 in 4 je: http://www.had.si/blog/

5) “Če bi 21 kilometrov tekel več kot dve uri, bi kot premier odstopil”
- Žurnal24, 17. maj, Pahor o svojem teku na Maratonu treh src.

6) “To bo za nas slaba situacija, ampak nobena ni tako katastrofalna, da bi človek zaradi tega skočil skozi okno”
- Finance, 17. maj, Pahor o načrtih za prihodnost, če referendum pade.

No, pa veselo dodajajte :approve:

Vsemogočni
22.06.2010, 21:24
Izjavi pod 2 in 5 nista pomembni, ker se ne tiče, ne državnosti, ne dela v vladi, ne ljudi, oz. državljanov. To sta po domače povedano čisto privatni zadevi. In, če je le v teh zadevah sam zaverovan v sebe, da je naj naj, naj pač tako ima.

Najbolj neumna je izjava pod 1, katere si kot predsednik vlade ne bi smel privoščiti v današnjih časih.

Pod 3 je preveč zaverovan v sebe in svoj prav in veliko vprašanje, če obvlada vse sam tako odlično in strokovno, da bi brez kakršnih koli medsebojnih posvetov lahko reševal sam. Glede na naštete izjave, ne verjamem tega.

Pod 4, problemov je toliko, da jih ne bo zmanjkalo. Če se rešijo, bodo ta čas nastopili novi, katere bo potrebno sproti reševati, torej, dela ne bo nikoli zmanjkalo, razen, če ga ne vidi. Napraviti je potrebno prioriteto problemov za reševanje, med katerimi je skoraj ali sigurno na prvem mestu plačilna nedisciplina.

Ljudem v današnjem času, ki prejemajo 3000 EUR in več mesečno, res ni potrebno skakati skozi okno, razen, če jih dobijo pri grobih kršitvah, ki blamirajo sebe, kot verodostojnega politika ali drugo vodilno oz. politično osebo. Seveda, če bi še kdo imel kako moralno odgovornost tako do dela, kot do ljudi.

Tolažba je v tem, da so že večji politiki, dajali še bolj neumne izjave in so preživeli. Tako mandat, kot svoj ostanek življenja po izteku funkcije.

Sam pa pričakujem, da so politiki in funkcionarji od tu ali tam, toliko inteligentni in diplomatski, da se s takimi ali podobnimi izjavami ne blamirajo pred ljudstvom. Ampak izgleda, da jim gre to v službeni rok. Pa naj bo to Pahor, Janša, ali drug državnik ali politik.

V glavnem take izjave povedo, da človek hitreje govori, kot se nadzira kaj lahko pove. In ko mu neka blamažna izjava uide, je najboljše narediti, kot da ni bilo nič, kot pa da bi jo s še bolj neumno izjavo želel popraviti.

Če kdo misli, da sem proti Pahorju, ter mu želim vse najslabše, se korenito moti. Volil sem ga, vendar je že na začetku naredil nekaj kapitalskih napak, katere ne bi smel. Ker pa sem ga volil, mu lahko podrobim kake napake, vsekakor bolj upravičeno, kot tisti, ki ga kritizira iz sovraštva.

PowRider
22.06.2010, 21:47
7) Borut Pahor je na srečanju z gospodarstveniki dejal, da bi lahko v državni upravi prav tako dobro opravili delo zgolj s polovico zaposlenih. (Vir: STA, 4.12.2009).

PowRider
23.06.2010, 21:49
Ta se pa navezuje na ministra in ne na Pahorja...

"Slovenija je odprta za tuje vlagatelje," je v Šanghaju povedal finančni minister Franc Križanič in kitajska podjetja povabil k vlaganjem v Sloveniji.

Vir:http://www.finance.si/283121/Kri%BEani%E8-pozval-Kitajce-k-vlaganjem-v-Sloveniji

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAaaaa, Franci kerga lažeš.....:rolling::rolling::rolling:

keops
24.06.2010, 08:20
Ta se pa navezuje na ministra in ne na Pahorja...

"Slovenija je odprta za tuje vlagatelje," je v Šanghaju povedal finančni minister Franc Križanič in kitajska podjetja povabil k vlaganjem v Sloveniji.

Vir:http://www.finance.si/283121/Kri%BEani%E8-pozval-Kitajce-k-vlaganjem-v-Sloveniji

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAaaaa, Franci kerga lažeš.....:rolling::rolling::rolling:

Tole spada v rubriko "Slovenska vlada-uspešnost"....:rolling::rolling::rolling: