Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Biometrijski sistemi


miro_mir
27.06.2010, 14:53
Pozdravljeni!

Rabil bi nekaj informacij v zvezi z biometrijskimi sistemi. Predvsem me zanimajo biometrijske ključavnice za na vhodna vrata. Veliko ponudnikov je že tukaj v Sloveniji, pa me zanima kako ste kaj zadovoljni s ključavnicami, čitalci in predvsem elektroniko, napajanjem, ...? Zanima pa me tudi zanesljivost biometrijskih čitalnikov?

V naprej hvala za vsak odgovor.

oliP
28.06.2010, 22:15
Pri nas mamo že 4 leto sistem ekey z elektronskim odpiralnim mehanizmom!
Stvar še deluje. Prstni odtis prime realno med 1-4 sekunde po potegu, lahko se zgodi tudi da te ne prepozna, je pa dejstvo da se moraš privadit na senzor kaj zahteva (kako potegnit pod kakšnim kotom...). Po nekaj poskusih se že navadiš in je sistem bolj odziven. Vpliva pa tudi kakovost "prstnega odtisa", znucana roka nima glih idealnih potez.
Trenutno imamo od vsakega člana v bazi 3 prste pod 3 različnimi koti. 2 na roki, ki jo sicer manj uporablja. Zunaj ni še nihče ostal...

oliP
30.06.2010, 22:35
V zvezi z biometrijskimi ključavnicami pa me zadnje čase ful zanima ali kdo že uporablja biometrijo v službi??? Večkrat me zjutraj, ko pridem v službo prešine kako enostavno bi bilo, če bi namesto kartic, ki jo vsako jutro iščem, lahko moj prst poskeniralo.

Tommy
02.07.2010, 17:20
Biometrijske ključavnice postajajo vse bolj pogoste, saj omogočajo bistveno višjo varnost, saj so vezane na odtis posameznika, kar pomeni, da je ponareditev ključa izključena, pravt ako pa lahko takoj vidiš, kdo je dostopal oz. kdo ima dostop. Poleg tega je zadeva veliko bolj preprosta. Tudi zaradi tega se vse več posameznikov in podjetij odloča za takšno rešitev.