Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Umetna barvila in hiperaktivnost pri otrocih


krogla
04.08.2010, 12:50
Pozdrav!

Umetna barvila naj bi pri otrocih spodbujala hiperaktivnost. Zato je baje po novem potrebno označevati vsebnost teh barvil na embalaži, vsaj v Avstriji ali Nemčiji, če se ne motim. Ker smo tudi pri nas v EU, verjetno velja zadeva tudi za naše področje oz. če je trgovec, ki prodaja takšen izdelek in ima centralo v kateri od teh držav, kjer zadeva velja, verjetno dolžen tudi pri nas zahotoviti enako kakovost oz. označbe izdelkov? ali pač nam lahko dajejo na naše police, kar jim paše? Ali kdo kaj ve o tem?
Hvala.

krogla
16.08.2010, 21:15
sem se pozanimal, niso dolžni. bi pa recimo lahko recimo trgovci, ki na določenih trgih uvajajo prakso, podobno počeli tudi drugod, kjer so prisotni. zakaj ne bi hofer, spar ali pa lidl, tudi slovenskim potrošnikom, omogočili standarde kot drugje. če že imajo nekje takšno prakso.

glede hiperaktivnosti pa je tako, da so ta umetna barvila bojda res nevarna. v avstriji so že baje imeli nek primer, ki se je zaključil po sodni poti. samo ne vem koliko je plačal hofer na koncu oz. ali je sploh plačal.