Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zavodi za zaposlovanje


Vsemogočni
16.12.2010, 22:33
Vljudno vabljeni v Zavod za zaposlovanje Kranj, na ponedeljkovo JAVNO ŽREBANJE za pridobitev sredstev in delovnih mest v javnih delih.
V Kranju so se namreč odločili, ker je baje preveč prosilcev, da bodo izvedli javno žrebanje med vsemi prijavljenimi (tiste firme in ostali, ki zaposlujejo delavce na javnih delih) za javna dela, kdo bo lahko še dobil delavca, da bo opravljal javna dela.

Še malo, pa bo tako na zavodu, kot je včasih bilo na semnu, kjer so barantali za živino. :2thumbs::rolling::veryevil:

http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo?aid=209

Ker se gre tukaj za dokaj občutljiv življenski proces posameznikov, ki so vključeni v javna dela, bi lahko zavod pridobil sredstva iz drugih računov ali postavk. Katerih? Mogoče evropsko košarkarsko prvenstvo ni tako pomembno, kot to, da ljudje dobijo delo, država blagohotno financira politične stranke (naslednje leto z 2,8 Miljonov EUR), katere kaj več ne naredijo, kot da se medsebojno napadajo in medsebojno znova in znova kregajo ljudi, pa verjetno bi se našlo kup plačil, ki so nepomembne, zanje se pa daje ogromne vsote denarja. Ga mogoče direktor zavoda za zaposlovanje ne zna prilobirati ali ga ne zanima, ker ima sam dovolj visoko plačo? Ne vem, nimam odgovorov, poznam pa kar nekaj ljudi, ki pridno odslužijo te denarce, ki pomagajo človeku za preživetje in naredijo marsikje več, ko tisti s pogodbo za nedoločen čas.

yamamoto
17.12.2010, 13:59
Če kup prijavljenih dobi najvišjo oceno, je po moje nekaj narobe z metodologijo ocenjevanja. :nonono:
Seveda je žrebanje bistveno lažja pot, toda po moje tukaj hazarderstvo ni najboljša rešitev. :veryevil:
O tem, katere so prioritete za vlaganje državnega denarja, smo pa že večkrat, pa se jih očitno ne prime. :(

kartako
18.12.2010, 15:55
Zavode enostavno ukinit, še prej pa razne agencije za zaposlovanje. Ker ti ljudje po zavodih so tam enostavno samo zato, da imajo dobro plačano službo..! Drugače pa kot je Yamo napisal smo že skozi leta to oglodali do kosti.

nattka
20.12.2010, 08:11
se absolutno strinjam, da je treba zavode ukiniti ...

ampak, v temle našem Bananstanu deluje murphy intenzivneje kot v preostalem delu sveta ... vse poteka na najslabši možni način ...

keops
20.12.2010, 14:33
se absolutno strinjam, da je treba zavode ukiniti ...

ampak, v temle našem Bananstanu deluje murphy intenzivneje kot v preostalem delu sveta ... vse poteka na najslabši možni način ...

...zato, ker smo najboljši!