Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dan ENOTNOSTI


Vsemogočni
25.12.2010, 15:19
Glede na anketo na prvi spletni strani Siola:

Anketa: 26. decembra praznujemo:
- Dan plebiscitarne odločitve
- Dan samostojnosti in enotnosti
- Dan državnosti

me pa resno zanima, zakaj in s kakim "uržahom" še vedno praznujemo ENOTNOST, ko pa smo med seboj že do konca razklani in politiki še vedno delajo na tem, da smo še vsak dan bolj.

Politikom že dolgo nazaj človek, kot državljan Republike Slovenije ne pomeni nič in izključno delajo le v tej smeri, da si merijo strankarsko moč, polnijo lastne žepe in jim ni mar za pravno državo, v kateri bi morali vse tajkune (kako pa, če so jih sami ustvarili) pozapreti, takoj pobrati vse premoženje in tega vrniti v podjetja v katerih so denar nakradli, ter jih nikoli več spustiti niti h koritu, niti na kak vodstveni položaj.

V tem slučaju bi bilo neprimerno manj propadlih podjetij, firm, ogromno ljudi bi obrdžalo službo, in tudi delavec bi lahko spodobno preživel svoje življenje.

Tako pa ENOTNOST, hm, kaj je to že bilo :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

ebutaljib
25.12.2010, 16:13
Jaz pa nimam pojma kaj praznujemo 26 decembra, saj se na ta dan ni zgodilo prav nič pomembnega (na ta dan naj bi bili razglašeni uradni rezultati plebiscita)

Plebiscit je bil 23. decembra 1990. Ustava je bila sprejeta 23. decembra 1991, torej kaj za vraga praznujemo 26. decembra? Samo za to, da se prazniki ne začnejo prehitro???
Dan enotnosti so si pa tako ali tako izmislili kasneje. Naj že enkrat postanejo enotni in dosežejo spravo, ne pa da samo govorijo o tem. Politiki so tisti, ki razdvajajo narod, ne obratno.

keops
26.12.2010, 11:00
Tako pa ENOTNOST, hm, kaj je to že bilo :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Odločitev za samostojno Slovenijo,.

Dalmatinec
26.12.2010, 20:55
Praznujemo začetek sistematičnega ropanja krvavo ustvarjenega družbenega premoženja.

Irina
26.12.2010, 23:13
Glede na anketo na prvi spletni strani Siola:

Anketa: 26. decembra praznujemo:
- Dan plebiscitarne odločitve
- Dan samostojnosti in enotnosti
- Dan državnosti


Tebe je zbodla beseda enotnost, mene pa procenti pri posameznih odgovorih. Skoraj 50% tistih, ki so odgovorili na zastavljeno vprašanje ne vedelo kaj sploh praznujemo.

Zastava je eden od treh simbolov države in koliko jih je bilo danes razobešenih? Tu in tam je kje sameval kakšen primerek. Verjamem, da jo večina niti nima, ker se jim zdi škoda denarja zanjo. Pa tako smo hrepeneli po tej svoji državi.

Vidmarček
27.12.2010, 00:37
Hrepeneli smo po svoji državi, ne pa tudi po takšni kot je ta trenutek.

yamamoto
27.12.2010, 07:59
Hrepeneli smo po svoji državi, ne po njihovi. Zato si tudi večina Slovencev misli, naj kar oni razobešajo zastave, mi jih bomo po naslednji revoluciji. :veryevil:

nattka
27.12.2010, 12:29
ja ... v bistvu smo si želeli samo to, da denar ne bi polnil beograda in kosova ...
no, zdej pa polni grčijo in afganistan ...

ne obsojam nikogar ... sploh pa ne mladine, da sploh ne ve o čem se gre ... kaj pa jim omogoča ta država, da bi se je s ponosom spominjali ...
razen brezposelnosti ... dragih stanovanj ... premalo vrtcev ...prazne pokojninske blagajne in visokih davkov ... se ta trenutek ne morem spomniti pravzaprav nič drugega ...

naj bodo srečni, da nismo vsi razobesili črnih zastav ... v spomin na ta dogodek ... ki ga že naši vrli politiki proslavljajo vsak na svojem koncu ...

ma da se človek bridko zjoka ...tudi jezen več ne more biti ... :mad::(

yamamoto
29.12.2010, 10:35
Če človek dobro premisli, bi lahko ta praznik brez škode kar ukinili. Dan državnosti zadostuje. :approve:
Samostojni od vstopa v EU tako nismo več, enotni smo bili pa samo takrat, ko nas je bilo pošteno strah in nikoli več. :angel:
Predlagam tudi, da v zakonodajo vnesemo kakšen člen, ki bi pomagal s funkcij in služb zmetati vse tiste, ki sovraštvo in neenotnost podžigajo. Politična kultura bi se s tem močno izboljšala, pa še kupa bedastih politikov bi se rešili. :d

nattka
29.12.2010, 11:18
a bi nam sploh kateri od njih ostal ...;)

yamamoto
29.12.2010, 18:16
a bi nam sploh kateri od njih ostal ...;)

Nič hudega. :) Skrajni čas je, da ugotovimo, da so se nam v dveh desetletjih sračkanja politiki močno usmradili. :veryevil:
Zelo nujno potrebujemo svežo, nepokvarjeno robo. :)

Irina
30.12.2010, 00:52
a bi nam sploh kateri od njih ostal ...;)

In če nihče nebi ostal, bi koga pogrešala...?:cry: