Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL iO


Goody
27.01.2011, 08:52
Prinaša vam tudi nov način gledanja videov in televizije, kjer si sami izbirate, kaj boste gledali in predvsem na kakšen način. Lahko si naredite lastno televizijo (Moj izbor), tako da preiščete vse kanale, označite kaj želite gledati (dodaj v Moj izbor, mala ikona desno zgoraj na videoposnetkih), uredite vrstni red in začnete gledati, ne da bi vas kaj zmotilo. No, za začetek ni veliko, če pa pomislite, da boste to lahko gledali tudi na velikem zaslonu (preko SiOL TVja), povabili svoje prijatelje, da gledajo z vami ali pa da zaupate izbor drugim, je pa to že nekaj. Pomembno pa je, da se s tem spreminja vaš način gledanja televizije. Gledate, kar VI želite, KJERKOLI želite in KADARKOLI želite. To pa je že ogromno.

SiOL iO je v prvi vrsti spletni ponudnik videovsebin in gotovo ste že ugotovili, da to pomeni spletno televizijo z več kot 10 programi v neposrednem prenosu, vrsto različnih ponudnikov posnetih videovsebin in rastoč izbor slovenskih in tujih glasbenih spotov in drugih videovsebin SiOL-ovih uredništev. Gre za previdno izbrane vsebine, ki bodo zadovoljile tudi malce bolj zahtevne in so predvsem dostopne brez prekinitev.

To pa ni vse, vaš iO račun lahko povežete z vašim Facebook računom in vaše posnetke delite z vašimi prijatelji ali jih komentirate. iO vam poleg možnosti gledanja TV in drugih videovsebin preko spletne kamere ali mobilnih aparatov omogoča, snemanje lastnih posnetkov, ki ji lahko preko raznih spletnih skupnosti delite tudi z vašimi prijatelji ali pa si jih enostavno ogledate tudi na televiziji.

Obiščite io.siol.net (http://io.siol.net/)in uživajte v novosti, upamo, da vam je všeč, pozivam pa vas, da to spletno televizijo tudi preko tega bloga (http://io.blog.siol.net) soustvarjate z nami.

Sawyer
06.12.2011, 18:29
Ja pa v čem vam je fora? Imate tako storitev, a nebi dodali vse programe ki imaš plačane gor?

SiOL
09.12.2011, 12:53
Sawyer, pri Telekomu Slovenije se zavedamo pomembnosti internetne televizije za naše stranke, toda pravice prenosa preko spleta in preko televizije so ločene, zato programov, za katere imamo zakupljene televizijske pravice, ne moremo kar avtomatično ponuditi tudi preko spleta. Vseeno se za SiOL iO stalno trudimo pridobivati pravice za predvajanje kanalov ne le preko televizije, pač pa tudi preko spleta in tudi mobilnih naprav. V zvezi z morebitnimi spremembami pa bomo vse uporabnike pravočasno obvestili preko vseh naših uradnih kanalov.

rock
10.12.2011, 14:35
Torej tukaj imamo različna jabolka. Ena so UDP ena HTTP. Kot uporabnik ne vidim nobenih hrušk. Po katerem protokolu pridejo podatki do mene mi je kot uporabniku povsem vseeno. Enako mi zadevo dekodira neka "ponudnikova škatla" ali (prostodostopen program na) PC, telefonu, tablici,...

Torej se za HLS zahteva dodatne pogodbe in plačila čeprav bi zadeva bila omejena na omrežje ponudnika v katerem že deluje IPTV prek UDP in je uporabnik že naročen nanj oz. le širitev na (ponudnikov) UMTS?

Kot pa vidim zadeve se v kake pol leta kaže preboj vkolikor res zadeve z licenčninami niso evropsko zkomlicirane kot je razbrati iz gornje objve. Zadeva praktično že špila tako pri Telekomu, nekaj čara Tuš (ne poznam podrobno), T2 ima laboratorijsko operativno...

Drugo je kolko je treba še za masovno distribucijo opreme namestiti in koliko je sploh prostih omrežnih kapacitet za nemoten pretok požrešnih video vsebin.

Nekako pričakujem, da bom imel dostop do recimo naročenega NG HD negleda na to kater kos opreme bo v roki ali pred mano vsaj dokler uporabljam ponudnikovo infrastrukturo. Veliki svetovni igralci pa bodo te zadeve mimgrede presekali in veselo kasirali $ in €. Na lokalni ravni pa bo ostala le še distribucija.
In dobili bomo količinsko omejene pakete prenosa?

Sawyer
12.12.2011, 10:34
nekako to velja po celem svetu, tudi za velikane kot hulu in netflix. Vendar kaj me moti tu je to, a ni niti poptv, kanal a, slo1,2,3 kateri so vsepovsod. Nekateri celo prosto dostopni.

Drugace pa menim da je t2jev HSL svetlobna leta pred siolovim io.

simon4
23.12.2011, 12:51
Pozdravljeni,

glede nato, da iz programske sheme umikate programa MCMPop in Tiji me zanima, ali ju boste v aplikaciji Siol iO morebiti nadomestili s kakšnimi drugimi, še zanimivejšimi programi?

Sawyer
13.01.2012, 17:42
Ti si dober. Mar nisi opazil, da je bila zadnja objava daljnega leta 2009 na IO Blogu?
T2, telemach sta pokazalo svojo spletno televizijo, katera je spet svetlobna leta pred Siol IO low ress low channel. useless.
Povrhu sta oba pokazala kompletni programski spekter. Prepričan sem da tudi amis ima že svojo sej so vendarle oni leaderji IPTVja.
Siol pa kaj? Nekaj brezveznik par kanalov, v 240p youtube kvaliteti, ko jih verjetno doben ne gleda in se izgovarja na neke licence katere spet samo siol nemore dobiti? Ma daj no..

SiOL
17.01.2012, 07:47
@ simon4: Veseli nas da uporabljate aplikacijo SiOL iO. V tem trenutku vam žal še ne moremo podati informacije o novih programih, ki bi se oddajali prek portala IO. Se pa trudimo, da bi programsko shemo čim prej obogatili z dodatnimi programi. Tudi nam je v interesu, da naročnikom ponudimo bogatejšo vsebino na vseh naših storitvah.

krepki
21.01.2012, 12:09
Vic stoletja