Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : težave z oddaljenim namizjem (sinope 568)


momo
31.01.2011, 15:26
Pozdravljeni,
po branju vseh mogočih člankov in tem na forumu in drugje moja težava nikakor ni rešena.

Namreč, dostop do oddaljenega namizja kateregakoli računalnika od zunaj preprosto ne deluje (XP Pro). Deluje le znotraj lokalne mreže.

Najprej sem postopal tako, kot naj bi se to počelo: na SInope modemu sem poskušal ustvariti aplikacijo in jo ustrezno usmeriti na ustrezni IP računalnika na portu 3389, ki naj bi bil za remote desktop po defaultu določen.
Že tu sem naletel na težavo, omenjenega porta mi (ki kljub več preverjanjem predhodno ni bil zaseden ali odprt za kaj drugega), sinope enostavno ni hotel odpreti in stalno javlja napako.

Zato sem zadevo obšel. V registru vsakega računalnika spremenil port na katerem posluša pozive k oddaljenem namizju, in sem torej 3386 spremenil na: 4001, 4002 (to sem poskušal na dveh rač.), torej bi zdaj v teoriji lahko dostopal do kateregakoli izmed teh dveh računalnikov (le da bi IP številki dodal še številko porta, npr. IP naslov:4001), predhodno sem tudi ustrezno odprl in usmeril TCP porte na ustrezne računalnike - tudi v modemu samem, ki tokrat ni delal problemov (očitno javi napako le pri 3386).

Zadeva deluje (spet), s pripisom ustreznega porta, le znotraj omrežja. Od zunaj ni mogoče dostopati. Skoraj odveč je pristaviti, da so dovoljenja tudi v vsakem od računalnikov ustrezno nastavljena, omogočen je remote desktop dostop.
V SINOpe modemu so računalniki poimenovani in imajo stalne IP-je. (eden je na kablu, drugi na wireless).

Preden smo se priključili na Siol, je Lynksisov wireless router omogočal oddaljeni dostop brez problemov. Odkar je 'na sceni' Sinope, zadeva NE DELA.

Problem bi lahko bil naslenji (čeprav verjetno ni): ker je Sinope na taki lokaciji v hiši, da je wireless signal na večini računalnikov šibek, sem nanj preko kabla priklopil še Lynksis ruter, mu določil IP: 192.168.1.2 in ustrezno nastavil vse ostalo - ter na njem prižgal wireless.
Spletni dostop super deluje ker SINOpe itak gospodari mreži in določa IP-je, z Lynksisom, ki mu služi le kot infrastrukturna podpora, pa se ne tepe.

A vendar: Kot rečeno, oddaljeno namizje ne deluje in prav tako ni delovalo preden sem na mrežo priključil omenjeni Lynksis.

Kaj bi lahko bilo narobe?
(in ne, zunanji programi za oddaljeno namizje niso opcija, ker dostopam iz službe, tam je onemogočena inštalacija tovrstnih zadev, in tudi zagoni iz USB ključka)

Hvala,

Urban

WooWoo
31.01.2011, 19:59
tl;dr

Katera naprava se povezuje na internet modem sinope ali linksys? Če lahko je itak najbolš da se linksys ker te modemi so tak al tak slabi.

momo
01.02.2011, 14:23
Woo woo, na internet se seveda povezuje Sinope, ker je, kajpada, poleg funkcije modema/(wireless) routerja, tudi vozlišče za tv signal, telefon... Ne vidim, kako bi ga lahko nadomestil privatno kupljeni Lynksis - razen - ali pač je kakšna možnost, da Sinope vse funkcije (zapiranje, forwardiranje portov, določevanje IP številk itd.) prepusti nanj priklopljenemu zunanjemu routerju, torej opravlja le običajno funkcijo modema...?

WooWoo
02.02.2011, 00:02
Svetujem da si ogledaš dokumentacijo za modem katero lahko najdeš na siolovih straneh. Enako svetujem tudi za router.

lp

tom777
04.02.2011, 22:04
Naredi port forwarding, če ne dela (moralo bi), pa uporabi team viewer, se prebije čez vse firewalle.

knezzz
10.02.2011, 02:34
na routerju vzpostavi pppoe sejo in forwardiraj željene porte... to je vsa umetnost(hint: navodila od routerja)
tisto sejo ki pa je na modemu pa magari pusti, ker nebo moteča(razen če imaš statični IP)