Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Tujina


Maverick
22.02.2011, 21:05
Tujina zgleda ne dela...
Še komu?

boriZh
22.02.2011, 21:10
Tudi meni ne :nonono::nonono::nonono::nonono::nonono:


Tracing route to facebook.com [69.63.189.16]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms DD-WRT [192.168.1.223]
2 40 ms 44 ms 41 ms BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
3 41 ms 43 ms 45 ms 95.176.241.126
4 55 ms 44 ms 59 ms 95.176.253.9
5 64 ms 65 ms 65 ms win-b2-link.telia.net [213.248.102.177]
6 60 ms 60 ms 60 ms win-bb2-link.telia.net [80.91.253.129]
7 61 ms * * ffm-bb2-link.telia.net [80.91.246.28]
8 60 ms 61 ms * ffm-b6-link.telia.net [80.91.251.157]
9 * * * Request timed out.
10 * 170 ms * ae0.br02.fra1.tfbnw.net [204.15.23.219]
11 * * * Request timed out.
12 * * 171 ms ae19.bb01.iad2.tfbnw.net [74.119.78.182]
13 * 152 ms 152 ms ae1.dr01.ash2.tfbnw.net [74.119.76.77]
14 157 ms * * eth-17-24.csw01b.ash2.tfbnw.net [74.119.77.

15 170 ms * * www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]
16 * 160 ms * www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]
17 * 174 ms * www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]
18 * * * Request timed out.
19 167 ms * * www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]
20 * 155 ms * www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]
21 * 156 ms * www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]
22 * 160 ms 169 ms www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]

kljukec
22.02.2011, 21:14
Kolega na Telemachu pravi, da ima tudi težave??

boriZh
22.02.2011, 21:16
Telia očitno. Kdaj bo SiOL prestopil stran od Telie :nonono:

howrude1
22.02.2011, 21:17
tudi meni je mrknila tujina

Jest
22.02.2011, 21:19
Menda tudi preko T-2 ne deluje tujina ...

Maverick
22.02.2011, 21:20
Ne ne dela...

Samo dela pa SMTP (mail) pravijo...

boriZh
22.02.2011, 21:24
Je že delalo za 15 sekund, pa spet mrknilo :(

eXtasis
22.02.2011, 21:32
Se bo kdo od SiOL-a premakno še danes !!!!!! :mad::mad::mad::mad::mad:

cveto
22.02.2011, 21:33
Še moj rezultat za orientacijo:

Sledenje smeri do facebook.com [69.63.189.16]
prek največ 30 preskokov:

1 1 ms 1 ms 2 ms gateway.home [192.168.1.1]
2 41 ms 44 ms 41 ms BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
3 43 ms 43 ms 47 ms 95.176.241.124
4 43 ms 43 ms 44 ms 95.176.253.149
5 55 ms 57 ms 54 ms win-b2-link.telia.net [213.248.102.177]
6 60 ms 59 ms 59 ms prag-bb1-link.telia.net [80.91.245.232]
7 74 ms 74 ms 94 ms ffm-bb1-link.telia.net [80.91.246.136]
8 * 171 ms * ffm-b6-link.telia.net [80.91.251.153]
9 75 ms 73 ms * facebook-ic-137171-ffm-b6.c.telia.net [213.248.1
04.30]
10 164 ms 164 ms 167 ms xe-2-2-0.bb02.iad2.tfbnw.net [204.15.20.221]
11 182 ms 167 ms 167 ms ae6.dr01.ash2.tfbnw.net [74.119.78.79]
12 164 ms 165 ms 164 ms eth-17-24.csw01b.ash2.tfbnw.net [74.119.77.167]

13 161 ms 160 ms 162 ms www-11-01-ash2.facebook.com [69.63.189.16]

Sledenje končano.

l.p.

madmitch
22.02.2011, 21:42
Se bo kdo od SiOL-a premakno še danes !!!!!! :mad::mad::mad::mad::mad:

Kaj naj pa naredi, gre kable gret? A misliš, da na rit sedijo in čakajo? Gnjavijo, tako kot vsi ostali operaterji, ki so ostali brez povezave. Dej zakoplji se pod Pohorje in ne nergaj v tri krasne, histerik.

eXtasis
22.02.2011, 21:44
Glede na cene kake mejo bi moglo delat 200% ne pa de še 100% ne spravijo skupaj!!!

madmitch
22.02.2011, 21:46
Glede na cene kake mejo bi moglo delat 200% ne pa de še 100% ne spravijo skupaj!!!
Izvoli drugam, net ni obvezen.

eXtasis
22.02.2011, 21:46
kaj ti pa koristi drugje če gre vse prek telekoma?????

če bodo odšteli od položnice ta čas me ne moti

mattejci
22.02.2011, 21:50
kaj ti pa koristi drugje če gre vse prek telekoma?????

če bodo odšteli od položnice ta čas me ne moti

Kot da si odvisen od interneta, celi državi ne dela internet v tujino ti pa kriviš SiOL, svašta..

Maverick
22.02.2011, 21:52
Ni problem v telekomu...
Problem je Telia...
Bi pa telekom in ostala ISP druščina lahko imel 2 različna providerja...

madmitch
22.02.2011, 21:52
kaj ti pa koristi drugje če gre vse prek telekoma?????

če bodo odšteli od položnice ta čas me ne moti

Verjemi da bodo, če bo downtime presegel tistega, za katerega si se strinjal, ko si podpisal (ne pa tudi v celoti prebral) pogodbo. Ne, niti slučajno ne gre vse preko Telekoma, sploh pa ne povezave v tujino.

eXtasis
22.02.2011, 21:53
a ni telekom glavni distributer?

Jest
22.02.2011, 21:54
a ni telekom glavni distributer?


Za SiOL ja... za ostale pa ne ...

kljukec
22.02.2011, 21:56
Telekom AFAIK ima 2 različna ponudnika za povezavo v tujino (Telia in DT), samo pomoje, ker link ni fizično padel dol, ni prišlo do avtomatičnega preklopa prometa.

Maverick
22.02.2011, 22:01
Tuzdi možno ja :dontknow:

Sej bo, bodo že porihtal...

spidi
22.02.2011, 22:05
Tujina ne dela . Tudi tisti ki so na T2 pravijo da tujina ne dela.

madmitch
22.02.2011, 22:08
Tujina ne dela . Tudi tisti ki so na T2 pravijo da tujina ne dela.
Gadafi je kriv. :p

Rogue
22.02.2011, 22:10
Tujina ne dela. Kaj delate spet na SiOL-u?

Jest
22.02.2011, 22:18
T-2 d.o.o.
Vse uporabnike interneta obveščamo, da prihaja do večjih motenj zaradi težav na mednarodnem omrežju. Zahvaljujejmo se vam za vaše razumevanje.

Na SiOLu pa nic obvestila :(

080 Tehnična pomoč
22.02.2011, 22:22
Težava se je pojavila v tujini, pri mednarodnem ponudniku. Napako rešujejo.


LP, Marcel

Ninefingers
22.02.2011, 22:41
Evropa dela, vse ostalo pa mrk,....sicer pa hvala za obvestilo!

kljukec
22.02.2011, 22:42
Dela tudi youtube, zanimiv traceroute

Tracing route to youtube-ui.l.google.com [209.85.146.136]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms gateway.home [192.168.1.1]
2 9 ms 17 ms 22 ms bsn-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
3 11 ms 7 ms 7 ms 95.176.241.12
4 7 ms 19 ms 6 ms 95.176.253.3
5 15 ms 27 ms 17 ms 95.176.253.11
6 27 ms 32 ms 28 ms de-cix10.net.google.com [80.81.192.108]
...

Altair
22.02.2011, 22:47
Ja, ene pol strani ne dela. Windows 7 Service Pack 1 bo kriv. ;) Dobro, da sem pokukal na ta forum, ker na Telekom/Siol obvestilih seveda ni nic napisano.

fijo
22.02.2011, 22:48
Jao... jaz pa resetiral modem, router, dns cache, rečunalnike, ... :)

Rogue
22.02.2011, 22:59
Pospešeno se rešuje tole, vidim ...

Atreus
22.02.2011, 23:01
Mrtvo... pa boh ne daj, da bi Siol dal kam kako obvestilo, da naj se ne za***avamo z ruterji itd. ker je problem na njihovi strani.

Zakaj ima Siol neobstoječe obveščanje uporabnikov o takih in podobnih težavah? Zakaj ni vsaj ene strani, ki bi bila resnično ažurno posodabljana, kjer bi lahko vedno preverili stanje omrežja? Uporabniki lahko pridemo do sem in sami ugotavljamo, da tujina ni dosegljiva, cela ****** stolpnica Siolovcev, ki jih plačujemo, pa ko mutci, da ja ne bi kdo kaj zinil - saj mogoče uporabniki ne bojo opazili, pa naj se ko budale mečejo po ruterjih, modemih, dns-u, itd. cel večer, ha ha?

Resnično žalostno.

Diablo
22.02.2011, 23:24
dobro vedt, sem se že ustrašil da je spet kaj z mojim routerjem :(

DiF0r
22.02.2011, 23:38
Mrtvo... pa boh ne daj, da bi Siol dal kam kako obvestilo, da naj se ne za***avamo z ruterji itd. ker je problem na njihovi strani.

Zakaj ima Siol neobstoječe obveščanje uporabnikov o takih in podobnih težavah? Zakaj ni vsaj ene strani, ki bi bila resnično ažurno posodabljana, kjer bi lahko vedno preverili stanje omrežja? Uporabniki lahko pridemo do sem in sami ugotavljamo, da tujina ni dosegljiva, cela ****** stolpnica Siolovcev, ki jih plačujemo, pa ko mutci, da ja ne bi kdo kaj zinil - saj mogoče uporabniki ne bojo opazili, pa naj se ko budale mečejo po ruterjih, modemih, dns-u, itd. cel večer, ha ha?

Resnično žalostno.

Se strinjam, mogoče so upali na to, da nebo noben opazo lol

spasku
22.02.2011, 23:52
Mrtvo... pa boh ne daj, da bi Siol dal kam kako obvestilo, da naj se ne za***avamo z ruterji itd. ker je problem na njihovi strani.

Zakaj ima Siol neobstoječe obveščanje uporabnikov o takih in podobnih težavah? Zakaj ni vsaj ene strani, ki bi bila resnično ažurno posodabljana, kjer bi lahko vedno preverili stanje omrežja? Uporabniki lahko pridemo do sem in sami ugotavljamo, da tujina ni dosegljiva, cela ****** stolpnica Siolovcev, ki jih plačujemo, pa ko mutci, da ja ne bi kdo kaj zinil - saj mogoče uporabniki ne bojo opazili, pa naj se ko budale mečejo po ruterjih, modemih, dns-u, itd. cel večer, ha ha?

Resnično žalostno.

popolnoma se strinjam pol ure sem porabu da sem prišel do ugotovitve da je crknila tujino

Altair
23.02.2011, 09:04
Torej, od kdaj do kdaj je trajala kalvarija?

Maverick
23.02.2011, 09:33
Problem ni bil v Siolu.
Trajalo je pa od cirka včeraj 21:00 do polnoči nekje...

madmitch
23.02.2011, 13:20
Itak da je SiOL kriv, kdo pa drug.:nonono:

http://www.dnevnik.si/novice/znanost/1042426354

Rogue
24.02.2011, 20:55
Dobro da vem; drugič ko kaj ne bo delalo, bom najprej Dnevnik odprl, če tam mogoče kaj piše :)