Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : IP Tefonija + PATTON + žični ISDN telefoni?


GreenFish
02.03.2011, 20:36
Imam paket trojček na katerega bi rad priklopil dva žična ISDN telefona, ki ju imam že iz prejšnjih poslovnih prostorov. V mobitelov centru, sem dokupil vmesnik Patton na katerega pa ne znam priklopit žična ISDN telefona, saj ima samo en mrežni priključek in BRI priključek! Še morda potrebujem kakšen vmesnik oz. centralo, katerega pol priklopim na tale BRI priključek od pattona in nato na ta vmesnik oz. centralo žične ISDN aparate ali potrebujem samo kakšen razdelilec, ki ga vtaknem v BRI priključek na pattonu? Potreboval bi tako centralo oz. vmesnik, ki bi omogočal, da lahko klic prevežem iz enega žičnega ISDN aparata, na drugega! Zdaj, če ma to sploh kaj veze z prevezovanjem klicev med aparati ne vem, ker se ne spoznam najbolje na to... Slišal sem tudi, da še je potrebno tega pattona nastavit za ip telefonijo in me zanima, če mi to lahko pomagajo nastavit na siolovi tehnični pomoči?

Hvala in lep pozdrav!

madmitch
03.03.2011, 08:34
http://www.kupipoceni.si/isdn-razdelilec-1v2-p-4807.php

Meni se zdi, da bi moral že telefon omogočati prevezavo. Če ne, najdi kakšno poceni ISDN "centralo", lahko kakšnega rabljenega Fritz!Box al pa pokliči na Telos, oni majo te robe cel kup, tudi kaj poceni.

080 Tehnična pomoč
03.03.2011, 08:39
Patton ima samo en izhod, za dva telefona potrebujete razdelilnik. Na Pattonu se lahko potem konfigurirajo dve MSN številki, na katerih lahko delate tudi prevezave z ISDN telefonom.

Za konfiguracijo predlagam, da pokličete kar našo tehnično podporo na 080 1000.

Lep pozdrav,
Matjaž

madmitch
03.03.2011, 09:19
Matjaž, če da tak delilnik, kot sem ga zgoraj napopal, bi bilo dovolj, da bi Patton delal tudi prevezave in usmerjal MSN, če ima več številk?

GreenFish
03.03.2011, 14:16
Oba žična ISDN telefona sta na eni številki, se pravi, če nekdo pokliče na številko in dvignem na prvem telefonu, da lahko pol med klicem iz prvega telefona kar prevežem na drugega...

Patton ima samo en izhod, za dva telefona potrebujete razdelilnik.

Kateri razdelilnik? Kega kot ga je prilepil madmitch? Tega namreč že imam! Se pravi pol ne rabim dobene dodatne ISDN centrale? Še enkrat oba žična ISDN telefona bi bila na eni številki...

Hvala in lp!

rakovec1
03.03.2011, 14:17
Ta razdelilnik je o.k.

080 Tehnična pomoč
03.03.2011, 15:12
V primeru, da je samo 1 telefonska številka, se na obeh ISDN telefonih nastavi ista MSN (interna) številka. To pomeni, da ob dohodnih klicih zvonita oba hkrati, poleg tega so interne prevezave onemogočene.

Razdelilnik pa je načeloma ok.

Lep pozdrav,
Matjaž

GreenFish
03.03.2011, 17:23
To je povsem ok, da zvonita oba telefona hkrati, zanima me samo, če zdaj na prvem aparatu dvignem oz. prevzamem klic, če lahko pol prevežem ta klic iz prvega aparata na drugega, brez prez prekinitve klica?

Zanima me tudi, če je možno, da bi na modemu na portu TEL1 imel eno številko in na to na ta port TEL1 gor priklučen PATTON vmesnik na katerega bi bili priključeni ISDN telefoni in portu TEL2 samo fax z svojo telefonsko številko?

Se pravi:
Port TEL1: patton + razdelilec + dva isdn telefona z isto telefonsko številko!
Port TEL2: Samo analogni fax oz. multifunkcijska naprava z svojo telefonsko številko!

Hvala in lp!