Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kaj je apostol Peter zavezal in razvezal


Vernik
23.04.2011, 20:03
Vsake toliko časa mi Bog položi na srce, da se oglasim na forum. Čeprav dandanes vse manj ljudi verjame v Boga, s tem Bog ni nič manj resničen in prisoten.

Želel bi se dotakniti svetopisemskih vrstic iz Mateja 16,18, kjer pravi: »Jaz pa ti povem: ›Ti si Petros (Pétros = kamenček) in na tej Petra (Petra = skala) bom sezidal svojo Cerkev in vrata podzemlja je ne bodo premagala. Dal ti bom ključe nebeškega kraljestva; in kar koli boš zavezal na zemlji, bo zavezano v nebesih; in kar koli boš razvezal na zemlji, bo razvezano v nebesih.«

Vsi poznamo razlago teh vrstic s strani RKC, ki pa je NAPAČNA. Apostol Peter ni nikoli bil mišljen kot skala (duhovna ali fizična) v Rimu - Vatikanu, na katero je sezidana velika Petrova bazilika kot center rimsko katoliške cerkve. Peter nikoli ni bil v Rimu. On nikoli ni ustanovil cerkve za pogane. On nikoli ni bil prvak prve krščanske cerkve, ki je zrasla iz poganstva. Celo nasprotno. Apostol Pavel je bil zadolžen za nas pogane. Saj je sam Jezus Kristus o njem dejal: »Pojdi, zakaj on je posoda, ki sem si jo izbral, da ponese moje Ime pred pogane in kralje in Izraelove sinove.« (Apd 9,15).
Mi temeljimo na Pavlu.Pavel je postavljen na stranski tir, čeprav je on naš duhovni oče. On nas je rodil. Zato pravi v 1. Kor. 4,14: »Tega vam ne pišem zato, da bi vas sramotil, marveč da bi vas kot svoje ljube otroke svaril. Čeprav bi namreč imeli deset tisoč vzgojiteljev v Kristusu, vendar nimate mnogo očetov. V Kristusu Jezusu sem vas namreč po evangeliju rodil jaz. Zato vas torej rotim, postanite moji posnemovalci.«

Na kaj je torej mislil Jezus, ko je izrekel zgornje besede Petru. Kaj in kdaj je Peter kaj zaklenil? O tem bi vam rad malce napisal.

Vernik
23.04.2011, 20:06
Tik pred temi Jezusovimi besedami ›Ti si Petros in na tej Petra bom sezidal svojo Cerkev …..,« je Jezus postavil vprašanje: »Kaj pravijo ljudje, kdo je Sin človekov?« Odgovarjali so različno, le apostol Peter je dal popoln odgovor: »Ti si Mesija, Sin živega Boga.«

To je bilo spoznanje, katerega mu je dal Bog. In na tem spoznanju je Bog zgradil svojo Cerkev, Ne na nekakšni zemeljski skali, ne na Kristusu kot Skali, temveč na spoznanju, kdo je Kristus. Spoznanje je SKALA. Peter je imel spoznanje o Kristusu tistega časa, zato ga je Jezus imenoval KAMENČEK. Za tisti trenutek je bilo to dovolj. Danes to ni več dovolj.
Ker je Božja Beseda živa, v človeku raste in tudi spoznanje o Jezusu Kristusu se veča. Resnični kristjan bi moral imeti danes večjo spoznanje o Bogu kot so ga imeli v tistem času vsi apostoli skupaj. Danes bi morali vsi pravi kristjani pisati nova apostolska dela. In zakaj jih ne? Ker jim je sposobnost spoznavanja živega Kristusa zadušila RELIGIJA. V tej religiji so vključene vse zemeljske cerkve. Prva je RKC in njej sledijo vse ostale protestantske in ločene cerkve. To je osupljiva resnica, ki jo razume malokdo.

Danes je zelo pogosto vprašanje: »Ali verjameš v Boga?«
» NE.«
» Ali hodiš k maši?«
»Da, včasih, običajno 3 x na leto.«
Vidite, to je mrtva tradicija, navada, religiozno obnašanje, ne verjeti v Boga in se kljub temu udeleževati bogoslužij. Le zakaj bi človek na ta način tratil čas?

Pravo spoznanje, ta SKALA je danes pomembna, saj mnogi več ne vedo, kdo je Kristus, ker ga denominacije prikazujejo napačno. Prikazujejo podobo preteklega Jezusa Kristusa, vendar je potrebno sprejeti živega Kristusa v sedanjem času. V svetu obstaja velika žeja po živi Božji Besedi in ljudje ne vedo, kako jo potešiti. Najprej bi morali uporabiti ključ, ki ga je uporabil tudi apostol Peter.

Vernik
23.04.2011, 20:10
Jezus je dejal: »…Dal ti bom ključe nebeškega kraljestva; in kar koli boš zavezal na zemlji, bo zavezano v nebesih; in kar koli boš razvezal na zemlji, bo razvezano v nebesih.«

Kdaj je Peter uporabil te ključe? Uporabil jih je samo enkrat. Zato je tudi navodilo v ednini: »…karkoli boš zavezal…«

Enkrat je zaklenil in odklenil in za vekomaj zavezal ter razvezal. Ta dogodek je opisan v Apostolskih delih. Začel je v 2. poglavju¸ 14. vrstica, takoj po prihodu Svetega Duha. Takrat je bil čas, da je zaklenil pot vsem nevernikom in odklenil pot vsem vernikom.
Iz tega teksta se lepo vidi, kako je njegovo SPOZNANJE, ta mali KAMENČEK že zrasel v veliko SKALO. Tudi ostali bratje verniki so dobili spoznanje. Dobili so spoznanje o Kristusu, kdo je bil in koga so pravzaprav umorili in na osnovi tega spoznanja se je rodila prva CERKEV. Takoj zatem, ko so ga ljudje vprašali: »Bratje, kaj naj storimo,« je apostol Peter OBRNIL KLJUČ V KLJUČAVNICI.

Za vekomaj je zaklenil, kar mu je Jezus Kristus predal: »»Spreobrnite se! Vsak izmed vas naj se dá v imenu Jezusa Kristusa krstiti v odpuščanje svojih grehov in prejeli boste dar Svetega Duha. Zakaj obljuba velja vam in vašim otrokom in vsem, ki so daleč, kolikor jih bo k sebi poklical Gospod, naš Bog.«

Torej, s temi besedami je zaklenil RESNICO. Odklenejo jo lahko verniki, neverniki pa ne.

Spreobrniti se. To je prvi korak v napredovanju h Kristusu. Spreobrnjenje je začetek verovanja. Vedeti morate, da vas v pekel ne bo odvedlo nemoralno obnašanje, preklinjanje, pijančevanje, kajenje in pohajkovanje po gostilnah, razgrajanje na športnih tekmah in podobno. NE. To so samo simtomi enega samega greha. Ta greh pa je NEVERA v Božjo Besedo. Ta nevera vas bo odvedla dlje kot si želite in vas držala dalj časa, kot boste lahko vzdržali. Odvedla vas bo direktno v pekel, ker ne boste pokriti s krvjo Jezusa Kristusa. Šele, ko boste opravili s temi stvarmi, se boste želeli krstiti v imenu GOSPODA JEZUSA KRISTUSA.

Dokler pa ne boste našli ključavnice, vam ključ prav nič ne koristi.

Vernik
11.05.2011, 14:24
Peter je imel torej duhovno razodetje, kdo je Gospod Jezus Kristus.

Če pogledamo čisto na začetek človeštva je isto razodetje imel tudi Abel. V tem je bila razlika med Kajnom in Abelom. Oba sta verjela v Boga in slišala sta mnogo o njem. Oba sta pripravila za Boga daritev na oltarju. Toda poglejte kakšna razlika je bila med njima. Abel je imel razodetje, kakšna žrtev je bila potrebna za greh. Potrebna je bila kri. Po veri je Abel prinesel Bogu boljšo žrtev kot Kajn. Oba mladeniča sta z rokami postavila oltar in pred njim molila. Oba sta častila istega Boga. Toda bodite pozorni. Ena žrtev je bila sprejeta, druga zavrnjena. Po razodetju je Abel videl, da prvi greh ni bil skrit v plodovih, sadju in jabolkih, ki bi nas pregnal iz raja. To je bila kri. Kri je bila omadeževana s spolnim odnosom. Eva in Adam bi morala napolniti zemljo z izrečeno BESEDO. Zato vidimo iz zapisa v 1. Mojzsovi knjigi, da je Bog živalim ukazal naj se plodijo (s spolnim odnosom: "Plodite se in množite..." 1.Mz1,22), Adamu pa je dejal naj se razmnožuje (z izgovorjeno Besedo: "Bodita rodovitna in množita se..."1.Mz1,28). Rezultat obeh dejanj bi bila napolnitev zemlje. In Abel je vedel za vse to in zato je ponudil kri. In Bog jo je sprejel.

Zato je morala biti vse do prihoda "jagnjeta" Jezusa Kristusa vsako leto darovana živalska kri. To je bil simbol in spomin na dejanje greha, v katero so bili vključeni satan, žival, Eva in nato še Adam. Adam pa je šel prostovoljno v greh, samo da je rešil Evo trenutne smrti. Prvi Adam, ki je bil Božji sin, je dal večno življenje, poslednji Adam Jezus Kristus, pravtako Božji sin, pa ga je pridobil nazaj. Popolni načrt!
Preberite si odlomek iz 1.Kor 15,45-47: "Tako je tudi pisano: Prvi človek Adam je postal živa duša, poslednji Adam pa oživljajoči duh. Toda ni najprej to, kar je duhovno, ampak to, kar je duševno, potem to, kar je duhovno. Prvi človek je iz prsti, zemeljski, drugi človek pa je Gospod iz nebes."

Kajnova daritev plodov ni bila sprejeta, ker ni mogla biti. Cvetje in sadje na oltarju nimajo kaj iskati. To ni bilo dovoljeno. Na oltarju ni lepote. Oltar je najbolj kruto mesto na zemlji. Rezultat Kajnove napačne daritve je bila lastna jeza in nato uboj.
Ker Bog tudi denominacijskih "lepih" žrtev ne sprejema, je rezultat isti. Jeza in nato ubijanje nedolžnih žrtev. Potrebno se je samo malce vrniti v zgodovino.

s@ma_j@ma
21.05.2011, 15:27
Vsi poznamo razlago teh vrstic s strani RKC, ki pa je NAPAČNA. Apostol Peter ni nikoli bil mišljen kot skala (duhovna ali fizična) v Rimu - Vatikanu, na katero je sezidana velika Petrova bazilika kot center rimsko katoliške cerkve. Peter nikoli ni bil v Rimu. On nikoli ni ustanovil cerkve za pogane. On nikoli ni bil prvak prve krščanske cerkve, ki je zrasla iz poganstva. Celo nasprotno. Apostol Pavel je bil zadolžen za nas pogane. Saj je sam Jezus Kristus o njem dejal: »Pojdi, zakaj on je posoda, ki sem si jo izbral, da ponese moje Ime pred pogane in kralje in Izraelove sinove.« (Apd 9,15).
Mi temeljimo na Pavlu.Pavel je postavljen na stranski tir, čeprav je on naš duhovni oče. On nas je rodil.
Pa se zavedaš človek kakšne laži pišeš ?
Ti misliš, da veš bolje, kot evangelisti, ki so večina od njih živeli v Jezusovih časih.
Bože mili, kako so nekateri prepotentni in "pametni, pametni".:shy:
Veš dragi "Vernik" - Bog je Ljubezen in ne opravljivec in lažnivec.

On nas je rodil.
Ja, najmanj, ja . Koliko pa si jih že ti rodil ???? :shy:

Vsemogočni
30.05.2011, 22:38
Površno si bral. Njemu položi vsake toliko časa v srce, mi moramo pa imeti v glavi!

No, ker nisem tega testa, nimam namena pisati mojih kometarjev, pač pustim, da ima vsak svoje prepričanje. Vendar me je prvi stavek na začetku, malce spodbudil, da le napišem en stavek, malce, v razmislek. Ampak z glavo! ne s peto, ker srce pošilja kri po celem telesu.

Vernik
31.05.2011, 12:04
Božja Beseda je samo za odrasle resne ljudi, ki nimajo čudaških nepovezanih pripomb brez pravega smisla.

Božja Beseda je za mnoge pretrda in jim ne gre v slast. Rajši poslušajo prirejeno besedo svojih cerkva in sledijo zmotnim naukom. Toda vedite, denominacije gredo svojo pot tja, kamor gre tudi satan: "V ognjeno jezero." To je dejstvo in to govori Božja Beseda.

Razodetje 19,20: "Toda zver je bila zajeta in z njo vred lažni prerok, ki je delal znamenja v njeni navzočnosti: z njimi je zapeljal tiste, ki so sprejeli žig zveri in molili njeno podobo. Oba sta bila živa vržena v ognjeno jezero, v katerem gori žveplo."

Ta ZVER je papeški Rim, ki je mešanica demonskega maziljenja treh živali: panterja, medveda in leva. Ta sila je podvrgla prvotno krščanstvo. Umirajoče rimsko cesarstvo se je združilo s krščanstvom na Nicejskem koncilu in takrat se je binkoštna Nevesta prodala in padla v greh. To je ista slika kot je storila Eva v Edenu. Eva je padla na prigovarjanje satana in tudi prva binkoštna cerkev je padla na prigovarjanje satana. Najprej se je torej zgodilo na telesnem nivoju, potem pa na duhovnem nivoju. Zato nosijo torej vsi katoličani priponko "RIMSKA", pa niti sami ne vedo zakaj. Toda sedaj je čas, da izvedo. To je poročni prstan, ki jih veže s politično rimsko silo. Kaj je nastalo iz tega? nastala je 4. zver, ki jo Daniel opisuje v svojem videnju:

Daniel 7,7-8: "Dalje sem gledal v svojih nočnih videnjih, in glej, četrta zver, grozotna in strašna in zelo močna. Imela je mogočne železne zobe. Žrla je in drobila, kar pa je ostalo, je pomendrala s svojimi nogami. Razlikovala se je od vseh zveri pred njo in je imela deset rogov. Opazoval sem rogove in glej, pognal je med temi drug, majhen rog. Trije od prejšnjih rogov so bili pred njim izdrti. In glej, na tem rogu so bile oči kakor človeške oči in usta, ki so govorila drzne reči."

To je torej strahovito močna sila, ki ne samo ubija, ampak vsevprek uničuje in mendra. Daniel dolgo ni prišel k sebi zaradi teh silovitih videnj. Poglejte si to isto silo v Razodetju 13, 1-4:

»Nato sem videl zver, ki je vstajala iz morja. Imela je deset rogov in sedem glav, na rogovih deset diademov in na svojih glavah bogokletno ime. Zver, ki sem jo videl, je bila podobna panterju: noge je imela kakor medved, gobec pa kakor lev. Zmaj ji je dal svojo moč, svoj prestol in veliko oblast. Ena od njenih glav je bila videti ranjena na smrt, a njena smrtna rana se je pozdravila. Vsa zemlja je šla polna začudenja za zverjo. Ljudje so molili zmaja, ker je dal oblast zvéri, molili so tudi zver in govorili: »Kdo je podoben zvéri in kdo se more bojevati z njo?«

Smrtno ranjena glava je bil politično rimsko cesarstvo. Konstantin jo je poročil s krščanstvom in smrtna rana se je zacelila. Nastalo je novo rimsko katoliško cesarstvo. Ali vidite? Ali sedaj vidite, zakaj Peter ni mogel zidati cerkve na rimski skali, tako kot to učijo? To je velika prevara, ki vas bo stala večnega življenja, če se ne spreobrnete.
Peter je gradil na Božjem duhovnem razodetju, kdo je Jezus Kristus. To pa je čisto nekaj drugega.

Mi, pravi kristjani pa slonimo na apostolu Pavlu, ker je on bil posoda za pogane. Peter ni bil nikoli v Rimu in nikoli ni dobil naloge za pogane. Preberite si Apostolska dela podrobno.
Naj še enkrat ponovim Pavlove besede iz 1. Kor. 4: »……V Kristusu Jezusu sem vas namreč po evangeliju rodil jaz. Zato vas torej rotim, postanite moji posnemovalci.«

s@ma_j@ma
31.05.2011, 13:30
Površno si bral. Njemu položi vsake toliko časa v srce, mi moramo pa imeti v glavi!

No, ker nisem tega testa, nimam namena pisati mojih kometarjev, pač pustim, da ima vsak svoje prepričanje. Vendar me je prvi stavek na začetku, malce spodbudil, da le napišem en stavek, malce, v razmislek. Ampak z glavo! ne s peto, ker srce pošilja kri po celem telesu.
Mi je všeč, da si prisluhnil in opozoril - vendar, ker praviš, da nisi "iz tega testa" ti ne zamerim, ker vem, da težko komentiraš - vidim pa, da imaš volja in tudi dober namen zato si malo mimo usekal.

Mogoče pa bi prebral recimo tole: http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/konec-sveta-21-maja-2011.html za čigar posledicami so danes mnogi postali reveži pa, da ne pozabimo - ni bilo to prvič pa najbrž tudi ni tole zadnji poizkus.
Pri moji pisani besedi pa ostajam, ker bi me moral pisoči konkretno prepričat pa tega ne zna, ker samo laži naklada pa čigar plod že so.
lp

Vernik
01.06.2011, 11:42
Vse, kar sem napisal, je ŽIVA BOŽJA BESEDA. To je živo Sveto pismo, ki ga imamo vsak dan na knjižni polici. Potrebno jo je samo vzeti v roke.

Ne smemo ostati na "svoji pisani besedi", ker nas bo gladko zavedla. Svojo besedo (z malo začetnico) imajo religije. One so vzele Božjo Besedo in jo križale s svojo razlago, v skladu s svojo dokktrino. Dobile so hibridizirano besedo, ki v sebi nima življenja.

Zato so morale pomanjkanje življenja nadomestiti z nečim drugim. Zato se ene zatekajo k posvetni lepoti bogoslužja, druge neposlušnim grozijo s peklom, zopet druge uprizarjajo teater, ubijajo, ipd....

Nekdo je pomembnega duhovnega moža vprašal: "Ali si tisti, ki ne poljubi in ne časti svete podobe (ikone), res zasluži smrt?"
Ta mu je odvrnil: "Ali ni to dovolj velik razlog?"

Tako je torej to šlo v zgodovini in v sedanjosti. Zato se ne pečajte z religijami, izidite iz njih.

s@ma_j@ma
01.06.2011, 14:28
Tako je torej to šlo v zgodovini in v sedanjosti.
Če bi resnično vedel, kaj se je v resnici dogajalo v zgodovini, tega stavka ne bi nikoli napisal.

Zato se ne pečajte z religijami, izidite iz njih.
Ne moreš ti in tudi nimaš ti pravice nikomur prati možgane, kajti vsak človek ima svobodno voljo - to mu je podelil Bog in svobodno in po svoji vesti se odloča, kaj bo veroval in, če sploh bo kaj veroval. To pravico mu zagotavlja celo naša USTAVA - ti pa bi hotel vsem vsiliti neke nebuloze, ki jih niti sam ne razumeš, ker nimaš potrebnega predznanja. Vsako stvar je potrebno tudi znati pravilno delati, razumeti, uporabljati...... ti pa si se, kot "izgleda" že rodil dovolj "pameten", da lahko vsem in vsakomur "soliš pamet".

Uf, kakšna predrznost in napuh, napuh - fuj !

Vernik
02.06.2011, 09:02
Popolnoma razumem ogorčenje rimsko-katoliškega vernika in razumem, da marsikomu ni všeč resnica, o kateri pišem. Ampak bolje, da slišite v tem zemeljskem življenju resnico o STRAŠNI religiji, kakor da bi bili pozneje na drugi strani presenečeni.

Kakorkoli, dejstvo je, da rimsko-katoliška cerkev temelji na predpostavki, da je Peter ta skala, na kateri je sezidana Kristusova cerkev. Tako bi naj bili vsi Petrovi nasledniki – papeži, Božji namestniki na zemlji. Seveda vsa ta zadeva temelji na laži. Ne preseneča dejstvo, da je Bog to izrecno prepovedal!
Saj pravi v Mateju 23,9: »Tudi na zemlji nikomur ne pravite ›oče‹, kajti eden je vaš Oče, ta, ki je v nebesih.«

Sveto pismo nikoli ni trdilo, da bo zgradilo DUHOVNO CERKEV na kakšnem človeku. Ne more je zgraditi niti na Kristusu, kakor trdijo nekatere protestantske cerkve. Kristus je del te duhovne Cerkve, On je namreč Glava cerkvi. Ne more torej On graditi sebe na sebi.
Resnica pa je, da je ta duhovna Cerkev zgrajena na enem močnem temelju. In ta je: BOŽJE RAZODETJE, KDO JE KRISTUS. To je ta kamen (Peter) in peklenska vrata je ne bodo premagala. Celotno Pismo govori o tem.

Apostol Peter nikoli ni bil v Rimu. To je bila torej ena izmed prvih laži, ki jih je plasiral satan. Seveda mogočnež takrat ni mogel biti veliki, če ni imel veliko zemlje. Kako pa je rimsko-katoliška cerkev prišla do ozemlja, pa zopet temelji na laži in prevari. Zagotovo ste slišali za Pipinovo darovnico, ki je papežu uradno podarila ozemlje, ki sploh ni bilo Pipinovo. Pipin je torej dal papežu kratko malo »sosedovo« zemljo. Šlo je torej za krajo.
Že iz zgodovine torej ugotavljamo, da je religija lažno pokrivalo, ki ga Bog ne sprejme. Le kako bi Bog sprejel laži, prevare, uboje, prešuštva, spletke, intrige, zahrbtnosti in tako dalje…

Res pa je, da je Bog DOPUSTIL, da se je čaša gnusob napolnila do vrha. Sedaj pa poziva svoje, da izidejo iz nje. Malce sem vam razkril velikega Babilona, o katererm pravi Razodetje 18,4-5: »Pojdi iz njega, ljudstvo moje, da ne boš soudeleženo pri njegovih grehih in da te ne prizadenejo njegove nadloge! Zakaj njegovi grehi so se nagrmadili do neba in Bog se je spomnil njegovih krivic.«

Faust
02.06.2011, 20:08
Forum je namenjen pogovoru med udeleženci, ne pa samogovorom.

Zaklepam.