Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Neznan računalnik na modem/routerju


makuc
30.05.2011, 22:52
Imam ADSL modem/router Ganymede822+ pri katerem so se pojavile težave. Odkril sem, da če router uporablja privzeti IP 192.168.1.1, na računalniku čez čas izgubim internet in to tako, da nimam niti web dostopa do nastavitev samega modema. Včasih "Repair" pomaga, včasih ne, najbolj pa pomaga, če za kratek čas izvlečem mrežni kabel. Napaka ni na strani računalnika, saj se to dogaja tudi z drugim računalnikom in to ne istočasno. Če je preko mreže promet, težav praviloma ni, če ga pa ni sledi nedelovanje.

Poleg tega je zanimivo dejstvo, da so na seznamu računalnikov, ki so priključeni na router, računalniki kar trije, fizično pa sta nanj priključena le dva. Prilagam sliko: rudnik2 in IBM sta domača, od kje se je vzel "dory" pa nimam pojma. Tudi če ga izbrišem iz seznama "PC names" ali spremenim IP routerja, mu router čez čas spet dodeli nov IP ?!? Težavo z nedelovanjem internetne povezave sem uspel rešiti (vsaj mislim) s spremembo IP routerja, a še vedno se prikrade tale "dory".

Ali ima kdo idejo, kaj je to, kako je to sploh možno in kako se to nevšečnost odpravi?

080 Tehnična pomoč
31.05.2011, 07:44
Posredujte uporabniško ime na ZS.

Lp Jaka

yawn
01.06.2011, 11:02
Komicno tole ja. Si imel default workgroup imenovano svoje omrezje? To se je v moji stari pisarni dogajalo z Ganymedijem. Zajahal sosedno firmo, ki so ocitno imeli isti workgroup in sem videl preko 30 pcjev v svojem omrezju in za posladek sem lahko se brskal po njihovih kistah :)

Najbolj smesno je to, da fizicne povezave s sosedi ni bilo, tako da so se Ganyi medsabo ocitno spentljali preko zic :)

makuc
01.06.2011, 12:11
Res imam domači workgroup, ki se imenuje HOME in res ni nevem kako izvirno ime, a to ni to. V iskanju rešitve poskušam ustvariti čimveč različnih kombinacij, tako da sem računalnik tudi startal z linux cd-ja, resetiral modem/router in "dory" se je po 5 minutah že pojavil na obisku.

Siolova tehnična pomoč mi je prijazno nadgradila ganymedov firmware, potrdila da res ne gre za računalnik, ki bi bil fizično priključen na modem, ter da gre verjetno samo (?!) za softversko napako. Sam zelo dvomim v to, saj me čudi tudi dejstvo, da mi internet čez čas neha delati, če ima router IP 192.168.1.1. Pravzaprav sem zaradi tega tudi začel brskati po modemu in našel dory-ja.

Dobro, bom preživel z IP 192.168.2.1 in tudi s pritepencem "dory" zaenkrat ni težav, a dobrega občutka mi to vseeno ne daje.