Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : g.Svetlik odgovoren za ...


manc
06.06.2011, 01:01
Toliko denarja in časa je šlo za tole polomijado, pa gospod pravi, da ne bo odstopil. Ali demokracija pozna kakšen način, da se za nastalo škodo takšnim ljudem lahko sodi?:kisses:

yamamoto
06.06.2011, 10:39
Jaz pa mislim, da je minister Svetlik reformo kar dobro zastavil. Potrebne popravke, da bi jo izboljšali, pa bi lahko naredili v naslednjih letih :)
Največji krivec za njen propad je Predsednik vlade s svojim topoglavim trmoglavljenjem tam, kjer ne bi bilo treba. :nonono:
Nesporno dejstvo pa je, da bi moral to reformo začeti že Peterle takoj po osamosvojitvi, saj socialistični pokojninski sistem v kapitalizmu ne more delovati.
Sedaj pa ta isti Peterle pametnjači, da smo z njeno uvedbo prepozni. :clown:

pk
06.06.2011, 10:48
reforma je žrtvev predhodnega dogajanja. ljudje pač ne bodo nikoli pristali na rezanje že pridobljenih pravic, ko vidijo, koliko našega trudoma pridobljenega davkoplačevalskega denarja gre pomoči mnogo bolj razvitim državam, kjer njihovi državljani precej boljše živijo kot pri nas. torej je kriva naša cela vlada. ker tej gospodi sploh ne potegne, kako ga serjejo in nič ne kaže na to, da jim sploh kdaj bo, je skrajni čas, da najprej odstopijo in potem, da se jih toži za povrnitev stroškov vseh teh blesavih referendumov.

ebutaljib
06.06.2011, 12:03
Denarja je več kot dovolj, samo malo bolje ga je treba razdeliti. Če izračunaš koliko v 40 letih vplačaš v pokojninsko blagajno, potem vidiš, da bi po 40 letih moral imeti pokojnino večjo kot si imel plačo!!! Pa govorim samo o obrestih iz katerih se potem črpa pokojnina. Ko umreš, glavnica (čez 350.000 €) ostane državi, to je 3 in pol milijarde na leto, če na leto umre 10.000 upokojencev. Vse to pomeni, da že desetletja denar "izpuhteva" neznano kam in je zato sedaj seveda vreča prazna. Denarja ki s(m)o ga leta vplačevali ni več. Je izpuhtel. Sedaj bi pa oni reforme. Naj najprej pogledajo kam so izpuhtele vse te milijarde.

kartako
06.06.2011, 12:18
Peterle bi takrat že izpeljal zadeve,če ne bi vsi bivši diktirali kako in kaj.:veryevil:Tako pa imamo sedaj stanje (sranje),da bo potrebno kar zarezati pa zamere gor ali dol:d.Ker.če se ne bo delalo lahko reformiramo Mars,pa ne bo nič bolje.Delo, prodaja potem pa.Mislim, da kar preveč zahtevam od naših strokovnjakov.:clown:

Vsemogočni
06.06.2011, 22:16
Peterle je bil prvi, ki je denar iz pokojninske blagajne nesel čez lužo. Zato ne pisati, kaj bi Peterle, če mu drugi ne bi pustili!

kartako
07.06.2011, 13:01
Okrog tega, se pa da debelo debatirati.:rolling: Ker pa nekateri vztrajajo na muhah enodnevnicah pa tudi prav:d. Bolj zanimive so tiste vlade 60-12,4-leta, pa ne mislim Janše.:)