Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ping?


anzex1
28.06.2011, 23:05
Imam težave z visokim pingom do nemških strežnikov kaj je narobe?

080 Tehnična pomoč
29.06.2011, 07:13
Prosil bi, če posredujete konkretnejše podatke o visokem pingu:
- izpis ping in traceroute statistike do omenjenih strežnikov
- izpis ping in traceroute statistike do slovenskih strežnikov
Seveda ne pozabite preko ZS posredovati vaših podatkov, da lahko preverimo delovanje.

Lep pozdrav,
Matjaž

anzex1
29.06.2011, 09:48
sem posredoval

dejan04
24.07.2011, 23:21
Lepo pozdravljeni!!
Jaz določenih stvari ne zastopim več.Prej sem imel inter povezavo 10Mb/1Mb in bilo je ok približno dva tedna.Ping povečini dober na vseh serverjuih nato pa polom in posledično kickanje s serverjev.Na moje težave je bil odgovor s strani siola nihanje linije.vse prav vendar če linija niha ne moreš imeti ping slab 2 meseca.Zato sem naročil nov paket 15Mb/1Mb variabilni in glej ga zlomka,približno 1 mesec vse ok nato pa ista pesem tako da sedaj ne vem več ali sem jaz nor ali me hoče siol imeti za norca.KAKO SI NAJ POM AGAM??????????

080 Tehnična pomoč
25.07.2011, 07:36
Lepo pozdravljeni!!
Jaz določenih stvari ne zastopim več.Prej sem imel inter povezavo 10Mb/1Mb in bilo je ok približno dva tedna.Ping povečini dober na vseh serverjuih nato pa polom in posledično kickanje s serverjev.Na moje težave je bil odgovor s strani siola nihanje linije.vse prav vendar če linija niha ne moreš imeti ping slab 2 meseca.Zato sem naročil nov paket 15Mb/1Mb variabilni in glej ga zlomka,približno 1 mesec vse ok nato pa ista pesem tako da sedaj ne vem več ali sem jaz nor ali me hoče siol imeti za norca.KAKO SI NAJ POM AGAM??????????

Mi lahko prosim posredujete uporabniško ime in kontaktno številko na ZS z opisom napake.


Boštjan
Lp

Slayer
25.07.2011, 12:16
Verjetno je problem routinga v tujino.

Ze sam IP, ki ga trenutno uporablas lahko zelo vpliva na ping. O tem so dosti pisali na tem forumu.

Primer:
IP: 89.*
1 26 ms 31 ms 30 ms BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
2 31 ms 46 ms 31 ms 95.176.241.126
3 30 ms 46 ms 46 ms 95.176.253.9
4 46 ms 46 ms 46 ms win-b2-link.telia.net [213.248.102.177]
5 46 ms 46 ms 46 ms win-bb2-link.telia.net [80.91.253.129]
6 124 ms 62 ms 93 ms ffm-bb2-link.telia.net [213.155.133.54]
7 62 ms 62 ms 62 ms ffm-b2-link.telia.net [80.91.249.103]
8 62 ms 62 ms 61 ms ffm-b3-link.telia.net [80.91.246.127]
9 62 ms 62 ms 62 ms lambdanet-111166-ffm-b3.c.telia.net [213.248.68.206]
10 62 ms 62 ms 62 ms FRA-3-eth100.de.lambdanet.net [217.71.96.70]
11 62 ms 62 ms 62 ms Cyberport-BER.de.lambdanet.net [217.71.97.214]
12 62 ms 62 ms 62 ms quakelive-hosted-by.i3d.net [91.198.152.121]


IP: 109.*
1 25 ms 31 ms 31 ms BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
2 46 ms 31 ms 31 ms 95.176.241.126
3 30 ms 31 ms 30 ms 95.176.253.9
4 93 ms 46 ms 46 ms win-b2-link.telia.net [213.248.102.177]
5 46 ms 46 ms 46 ms win-bb2-link.telia.net [80.91.245.230]
6 46 ms 46 ms 46 ms ffm-bb2-link.telia.net [80.91.246.140]
7 46 ms 46 ms 46 ms ffm-b2-link.telia.net [80.91.252.174]
8 46 ms 46 ms 62 ms ffm-b3-link.telia.net [80.91.246.127]
9 46 ms 46 ms 46 ms lambdanet-ic-119014-ffm-b3.c.telia.net [213.248.102.246]
10 46 ms 46 ms 46 ms FRA-3-eth010.de.lambdanet.net [217.71.96.158]
11 46 ms 46 ms 46 ms Cyberport-BER.de.lambdanet.net [217.71.97.214]
12 46 ms 46 ms 46 ms quakelive-hosted-by.i3d.net [91.198.152.121]


62 proti 46 se kar zelo opazi :)


Ko je ze ravno topic o tem. Meni se zdi ping 31 ms do siol gatewaya "BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]" malo visok. En mesec nazaj, ko sem imel 2x vecjo sinhronizacijo modema kot pa paket na sistemu je bil ping samo 18 ms (ping v nemcijo pa 34 ms). Ni mi cisto jasno kaksno vlogo igra sinhronizacija z pingu.. mogoce kaksna povezava z bufferju na DSLAM-u?

dal
26.07.2011, 22:46
5 46 ms 46 ms 46 ms win-bb2-link.telia.net [80.91.245.230]
6 46 ms 46 ms 46 ms ffm-bb2-link.telia.net [80.91.246.140]
7 46 ms 46 ms 46 ms ffm-b2-link.telia.net [80.91.252.174]
Mislim, da te je nekdo potegnil za nos. :d

Ne more biti popolnoma enak ping do Dunaja in Frankfurta - tudi svetloba rabi nekaj časa, da naredi 600 kilometrov. :dontknow:

Slayer
27.07.2011, 01:42
Taksne vrednosti je pac izpisal traceroute tisti dan.. nevem zakaj.

Trenutno mi pa izpisuje z IP:89.*

1 * 26 ms 29 ms BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
2 30 ms 28 ms 30 ms 95.176.253.87
3 41 ms 40 ms 40 ms win-b2-link.telia.net [213.248.102.177]
4 40 ms 41 ms 40 ms win-bb2-link.telia.net [80.91.245.230]
5 54 ms 56 ms 53 ms ffm-bb2-link.telia.net [80.91.246.140]
6 58 ms 54 ms 70 ms ffm-b2-link.telia.net [80.91.252.174]
7 55 ms 56 ms 58 ms ffm-b3-link.telia.net [80.91.251.227]
8 109 ms 56 ms 60 ms lambdanet-111166-ffm-b3.c.telia.net [213.248.68.206]
9 65 ms 59 ms 58 ms FRA-3-eth100.de.lambdanet.net [217.71.96.70]
10 52 ms 52 ms 51 ms Cyberport-BER.de.lambdanet.net [217.71.97.214]
11 54 ms 55 ms 51 ms quakelive-hosted-by.i3d.net [91.198.152.121]


Drugace pa ja, tudi svetloba rabi nekaj casa za to pot.. celi 2 milisekundi :)

boriZh
01.08.2011, 23:59
Odkar sem pri drugem ponudniku, teh težav več ni, ping je pol manjši :dontknow::2thumbs: