Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Višje kazni v prometu


keops
30.06.2011, 05:19
Mislim, da je jasno, čemu so namenjene visoke denarne kazni za prometne prekrške...polnjenju proračuna.

Pozivam policiste, da prestopijo na stran ljudstva dokler je čas...

rock
30.06.2011, 11:33
Od jutri gledam le še na števec. Umaknite se prosim VSI s cest.
1 km pred semaforjem pa bom vozil največ 30, da me rumena ne preseneti.

Zakon je zrcalna podoba vlade. Do "cilja" (kakršen že je), po liniji najmanjšega odpora in čimveč koristi zase.

Vsemogočni
30.06.2011, 12:44
Ah, ne se sekirat, saj čez tri tedne bo spet vse po starem. Pri nas pišejo zakone, zato, da jih imamo, ne pa, da se izvajajo. Bi bilo preveč politikov oškodovanih, če bi predolgo veljali in se striktno izvajali.

Če bi pa resno mislili, bi pa izvajali že napisane zakone, ki so dobri. Ampak to je tako kot s proizvodi. Da mu lahko povečaš ceno, moraš saj za malenkost, spremeniti embalažo.

keops
01.07.2011, 08:22
Ah, ne se sekirat, saj čez tri tedne bo spet vse po starem. Pri nas pišejo zakone, zato, da jih imamo, ne pa, da se izvajajo.

Čez tri tedne, ob 3-4h zjutraj, bo kakšen kolesar pod okriljem noči dal eno vzgojno policaju, ki mu bo zaračunal 1200EUR+nočenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola...:2thumbs:

yamamoto
01.07.2011, 15:23
Spet metanje peska z lopato v oči slovenskim voznikom. :nonono:
Za delanje reda v prometu je treba imeti policaje na cestah, ne pa vedno novih in novih zakonov, ki jih nihče ne spoštuje, ker so neživljenjski. Če bi policaji, tožilci in sodniki to hoteli, jim je že stari zakon omogočal delanje reda.
Ker so policaji dobili nalogo, da se z radarjem postavijo za prenosni znak, ki je na široki, pregledni in ravni cesti omejeval hitrost na 40 km/h, ker so bila tam pred meseci neka dela na cesti, namesto, da bi se postavili ob križišče, skozi katerega so vozniki divjali s preveliko hitrostjo, skozi rdečo luč, z mobiteli v roki in pri tem skoraj nihče ni nakazal spremembe smeri, smo vsi dobili občutek, da nas nekdo zaj :censored: ebava. :(
Tudi pogoste novice o starih znancih policije, katerim so že dvajsetič zasegli avtomobil, nas niso mogle prepričati o resnosti sistema. :veryevil:
Pa še ena prej omenjena: Tisto famozna rumena luč, za katero mi zadnje čase ni več jasno kaj na semaforju sploh počne, saj ena sekunda gorenja ne povzorča drugega kot zmedo, bi lahko mirno izklopili. :dontknow:
Obstaja sicer možnost, da bi gorela vsaj toliko časa kot v resnih državah, da iz križišča zapelje tisti voznik, ki pri izklopu zelene ni imel dovolj časa, da bi pred semaforjem varno ustavil. Tako pa imamo velike možnosti, da v križišče zapeljemo pri zeleni, iz njega pa pri rdeči luči. In policaj, ki stoji za križiščem bo pač trdil tisto, kar najbolj ustreza državnemu proračunu. :veryevil:

kartako
05.07.2011, 20:34
Predlagam,(ko vedno vsi nekaj predlagajo):), da vozimo strogo po predpisih-ni važno kdaj pridemo v službo,kdaj bodo frišne žemljice,lepo disciplinirano.pa da vidimo.:rolling: Mislim, da se bodo najprej začeli usajati ravno tisti ki imajo polna usta hvale kaznovalne politike,ki je namenjena le polnjenju proračuna. :dEnkrat pred leti smo že nekaj računali kako bi lepo izgledal kaos v Ljubljani, kaj šele,da se vsi vprežejo....!:clown:

rock
05.07.2011, 20:55
V povprečju se vozi nekoliko počasneje. Pacientov je v pribljižno istem % v akciji. Nedajanje smernikov, neupoštevanje smernikov, vožnja krepko prek omejitve s prehitevanjem na slepo,... alko?

Je pa gotovo že kake 50% folka nardilo toliko prekrškov, da bi bilo brez izpita. Do konc meseca bomo praktično vsi na tem.
Predlagam, da vsi prostovoljno vrnemo izpite.

Slovenija čista dežela.

Kje so policaji? Pred časom sem jih na dnevnih relacijah videval kar nekajkrat. Sedaj nikjer nobenga. Čakajo, da se folk malček "sprosti"?
Predvsem uvozi v naselja bodo verjetno kmalu točke za polnjenje proračuna.

Dalmatinec
08.07.2011, 20:08
Kogar kazni do sedaj niso ustavile ali streznile, ga ne bodo tudi v bodoče. Poznam te vrste 'paciente' pa njihovo razmišljanje. Kazni so pa itak namenjene samo polnjenju proračuna. Policija se nastavlja vedno tam, kjer je največja bera, ne pa tam, kjer bi morali biti in skrbeti za varnost!:mad:

keops
09.07.2011, 14:07
... Kazni so pa itak namenjene samo polnjenju proračuna....

In zakaj je treba polniti proračun "dreamteam vlade" danes bolj kot včeraj?

Preberi današnje Slovenske novice, da ti bo jasno, kaj (ne) delata sodstvo in policija.
Nayebala bova tudi nadalje le "midva", taki 26 letniki v srebrnih BMW serije X že ne, pa je lahko najvišja kazen tudi "šus v čelo".

Babi2
09.07.2011, 19:44
Ampak nekaj mi pa res ni jasno - zakaj večina toliko jamra ob visokih kaznih in govori o tem, kako bo to povprečnega voznika hudo udarilo po žepu? Saj nihče nikogar ne sili, da dela prekrške. Vozite po predpisih, pa vas nobena višina kazni ne bo prizadela.

PS. Se pa strinjam s tistimi, ki menijo, da pri nas sprejemajo zakone, katerih izvajanje potem nihče ne preverja in tako izgubijo smisel (pa ne mislim samo na prometne prekrške).

keops
15.07.2011, 18:57
Koliko bi fasala Žižek in Golobič, če bi imela včerajšnjo debato, namesto popoldne v Kinodvoru, ob treh trideset zjutraj nekje na ulici, kot kolesarja?

PS Po moje od 500 do nočenja+upiranje uradnim organom (glej cenik MNZ)+točke.../osebo seveda.