Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : kako nastaviti modem, da bo deloval kot ruter?


Cojs
15.07.2011, 12:20
Pozdravljeni,

V hiši, kjer živim, imamo dve stanovanji. Zgoraj in spodaj uporabljamo SIOL TV, vendar samo zgoraj imamo internetno povezavo preko belega modema (ne vem imena), ki ima tudi antenco, in se ga baje lahko nastavi tudi, da deluje kot ruter.
V spodnjem stanovanju bi poleg SiolTV rad uporabljal tudi internet in sicer na ta način, da bi zgoraj modem nastavil tako, da bi deloval kot ruter, spodaj pa bi imel prenosnika z brezžično povezavo.

Se da to urediti in kako?

Hvala in lp,

Žiga

pal
15.07.2011, 15:36
Odpre brskalnik, vpišeš http://192.168.1.1
se prijaviš s
username : user
password: user

Poiščeš advanced nastavitve, internet, vpišeš svoje uporabniško ime in geslo za internet, če mogoče še ni, in greš pod opcijo Wireless in nastaviš Wireless.
Lahko ti pa verjetno tudi tehniki uštimajo, če se ne boš znašel.

P.S: Svojega uporabniškega imena ni pametno pisati v poste, tako da ga zbiriši.
Up. ime pošlješ samo tehnikom na PM.

080 Tehnična pomoč
15.07.2011, 18:10
V pomoč navodila: http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/internet/siol_internet/povezva_na_modemu/sinope_r2.aspx in http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/internet/brezzicna_povezljivost_wi_fi.aspx.

V primeru težav sporočite na ZS, pripišite opis težave in uporabniško ime.