Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : O domnevnih uspehih Pahorjeve vlade


treznoglav
25.09.2011, 22:18
Ob tesni volilni zmagi, tudi s pomočjo konstrukta o Patriji, so vsi levici naklonjeni mediji vzhičeno pisali o ti “sanjski” vladi, ki, da je “kompetentna”. (po slovensko sicer kompetentna pomeni samo pristojna, to pa je itak vsaka vlada!)
Kasnejša praksa je pokazala, da je vlada delovala zares, kot v sanjah. Mediji je zadnje leto niso mogli več hvaliti in so jo celo napadali. Vendar prevladujoči levičarski mediji priznavajo Pahorjevi vladi dva uspeha in sicer sporazum o razmejitveni arbitraži in podaritev državljanstva ti izbrisanim.
Arbitražni sporazum je slab, saj bi od Hrvatske lahko iztržili veliko več, podobno, kot je Italija od nas. Poleg tega je tu še vrsta odprtih nedorečenih zadev. Arbitražni sporazum tako ni nikakršen uspeh slovenske vlade, kvečjemu neuspeh.
Podaritev državljanstva ljudem, ki ga takrat, ko je bil čas za to niso hoteli, bo državo še mnogo stala. S tem naknadnim darom je Pahorjeva vlada priznala, da se jim je takrat zgodila krivica. Sklicevanje dosednje vlade na to, da nobeden pritožnik še nima pravnomočno prisojene odškodnine je formalistično zavajanje. Sodni mlini meljejo počasi. a končna sodna instance je na ravni EU v Strassbourgu. Tamkajšnji pravni formalisti jim bodo na podlagi naknadne podaritve državljanstva prisodili ogromne odškodnine. Torej ureditev državljanstva ti (samo)izbrisanim ni nikakršen uspeh temveč velik neuspeh in ogromno finančno breme.
Pahorjeva vlada torej ni imela nikakršnega resničnega uspeha, saj slabše vlade skoraj ne more biti! Vladne stranke si na volitvah zaslužijo kazen-popoln volilni poraz.