Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Proteus 932 - Linksys WRT54GL


solja
11.11.2011, 20:08
Pozdravljeni!
Imam Proteus 932 - PLUS - VDSL2 CPE - Iskratel in nov Linksys WRT54GL pa mi ne uspe povezava. Če delam po navodilu s CD (Linksys) se mi ustavi pri nekakšnem testiranju. Povezava modem PC dela OK.
Nimam ideje kaj storiti, zato bom hvaležen za vsak nasvet.

Lep pozdrav

jonesy
11.11.2011, 20:16
Pozabi CD in se logiraj na vmesnik routerja (192.168.1.1), privzeti dostop je verjetno admin/admin in za tip povezave nastavi PPPoE, za username in password vpiši podatke od siola. Lahko vpišeš še siolove dnsje, če kaj ne bo delalo.

mnheia
12.11.2011, 19:59
Glede na moje izkušnje s tem modemom je verjetno najbolje da PPPoE povezavo vzpostavlja kar tvoj novi usmerjevalnik (router) Linksys WRT54GL (kot je predlagal že jonesy).

Za delovanje se pa moraš najprej prijaviti na modem (privzeti naslov je 192.168.1.1, uporabniško ime = user, geslo = user) kjer onemogočiš PPPoE povezovanje. Lahko tudi pokličeš na brezplačno telefonsko številko 080 1000 kjer ti bodo to pomagali narediti.

Potem povežeš modem in router. In sicer uporabi port 1 na modemu in ga poveži z WAN portom na routerju. Router še priključiš na elektriko in si skoraj končal. Priporočam da izvedeš tudi hard-reset routerja če si že pred tem kaj nastavljal.

Ko si naredil zgoraj navedene stvari se poveži na router (privzeti naslov je 192.168.1.1, uporabniško ime = admin, geslo = admin)

Nato lahko tip povezave (angl. connection type) nastaviš na PPPoE in vpišeš tvoje uporabniško ime ter geslo od SiOLa in stvar bi morala delovati (morda bo potreben še ponoven zagon routerja).

Če potrebuješ pomoč me lahko dodaš na msn pa bova poskusila kaj urediti preko oddaljenega namizja.

solja
12.11.2011, 22:22
Hvala za nasvete!
Že dela :)
Me pa še nekaj zanima. Ali lahko ta(isti) router izkoristim tudi za brezžično povezavo s Sagemom(TV)?
Hvala in lep pozdrav!

mnheia
13.11.2011, 00:53
Odlično! Mislim, da boš z novim usmerjevalnikom zadovoljen.

Odgovor na tvoje vprašanje pa je žal ne. Sagem ne omogoča brezžične povezave. Lahko pa bi ta usmerjevalnik uporabil za oddajanje interneta in televizije na računalnik.

Postopek je precej kompliciran in zahteva tudi nadgradnjo oz. zamenjavo sistema, ki poganja tvoj usmerjevalnik zato ti tega ne priporočam!