Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Počasno odpiranje-nalaganje spletnih strani in dinamični-statični IP


boidar
27.11.2011, 12:59
Imam kar nekaj vprašanj in zato bom šel po točkah..
1 točka
-imam trio paket ADSL 10/1 dinamični IP
-spletne strani se odpirajo nalagajo katrastrofalno počasi domače in tuje preko naj si bo Chrome,firefox,opera
-igranje iger primer Call Of Duty katastrofalno saj sem v igri multiplay toliko počasen ,da me ostali vidijo veliko prej kot jas njih ,da dejansko sem prej mrtev kot bi me respamalo nazaj v igro ko me ubijejo????
-igre igram na serverjih -Hrvaška,Nemčija,Avstrija..v glavnem države okoli Slovenije..
-mislim ,da je vzrok v konekciji proti internetu in ne k meni saj mi očitno linija deluje zelo počasi..

2 točka /Zanima me razlika in to sledeča..
-dinamični IP in nastavitev stalne povezave pri Siolu preko ruterja pri siolu
-ruterja nimam doma ,pač pa samo modem in komunikator za TV
-povezujemo se preko treh računalnikov/jas,sin 20 let in hčerka 18 let /jas v glavnem surfam in Multiplay igre ,otroci šola ,študij

3točka/Ali je kakšen način ,da se mi povezava pohitri za ven v paketih PING-u izboljša kako???
-mogoče statični IP ,ali bi kaj pomagalo
-ali bi se preko statičnega IP-a ravno tako več računalnikov povezovalo preko istega IP-a??

P.S.
Zanima me tudi okoli optike,ker sedaj imamo varjabilno linijo ADSL,če je na OPTIKI tudi varjabilna linija ali je fiksna????

Ali je mogoče ,da bi SIOL kako naredil paket za zagrižene igralce iger preko spleta se pravi,da bi nemoteno lahko igrali Multiplay igre ,saj sedaj v ponudbi kar je bilo spremenjenega iz FIKSNE linije v Varjabilne ste onemogočili igranje iger prek spleta -interneta primer Call Of Duty in vrjamem da tudi ostalih iger..
Varjabilni internet nikakor ni primerna povezava za igranje iger na spletu..
Ti paketi 3 paketi kot so mi rekli v tehnični službi so v prvi vrsti kot privilegiji TV in se paket sestavlja samo na tem ,da dela TV OK , ostalo pa kot nujno zlo in mislim ,da je ravno zaradi sistema prenosa podatkov za TV toliko omejena sama linija interneta za uporabo...
Glede na vse našteto,čakam na zares strokoven odgovor tu,saj se odločam za priklop drugače ,če se neda narediti z vaše strani na TOTAL TV ,ker ga ima moj brat v neuporabi,ker ima vse preko treh satelitov in nima kam znjim ga bom uporabil jas in tu zmajnšal linijo na minimum ,ker je neumno nekaj plačevati,če smo samo jezni in živčni ko sedemo za računalnik in čakaš kdaj se bo kakšna spletna stran odprla...

rock
27.11.2011, 13:23
kaj reče www.speedtest.net (http://www.speedtest.net)
sam imama ping vedno okoli 45 do merilnega mesta v LJ,

dal
27.11.2011, 13:30
- statični in dinamični IP ne vplivata na ping
- optika ima bistveno boljši ping, hitrost ni variabilna, če jo imaš možnost dobiti jo vzemi
- profili s televizijo imajo višji ping
- poizkusi začasno izklopiti televizijo in vse ostale računalnike in preveri, če je ping boljši (mogoče se sin in hčerka izobražujeta tudi s pomočjo P2P vsebin)

boidar
27.11.2011, 13:54
kaj reče www.speedtest.net (http://www.speedtest.net)
sam imama ping vedno okoli 45 do merilnega mesta v LJ,
Hm test mi pravi takole

http://www.speedtest.net/result/1615400999.png (http://www.speedtest.net)
Na Trio paket ADSL 10/1MB/s
Samo moj računalnik na modem priključen in nič ne prenašam P2P ali kaj podobnega

080 Tehnična pomoč
27.11.2011, 13:58
Imam kar nekaj vprašanj in zato bom šel po točkah..
1 točka
-imam trio paket ADSL 10/1 dinamični IP
-spletne strani se odpirajo nalagajo katrastrofalno počasi domače in tuje preko naj si bo Chrome,firefox,opera
-igranje iger primer Call Of Duty katastrofalno saj sem v igri multiplay toliko počasen ,da me ostali vidijo veliko prej kot jas njih ,da dejansko sem prej mrtev kot bi me respamalo nazaj v igro ko me ubijejo????
-igre igram na serverjih -Hrvaška,Nemčija,Avstrija..v glavnem države okoli Slovenije..
-mislim ,da je vzrok v konekciji proti internetu in ne k meni saj mi očitno linija deluje zelo počasi..

2 točka /Zanima me razlika in to sledeča..
-dinamični IP in nastavitev stalne povezave pri Siolu preko ruterja pri siolu
-ruterja nimam doma ,pač pa samo modem in komunikator za TV
-povezujemo se preko treh računalnikov/jas,sin 20 let in hčerka 18 let /jas v glavnem surfam in Multiplay igre ,otroci šola ,študij

3točka/Ali je kakšen način ,da se mi povezava pohitri za ven v paketih PING-u izboljša kako???
-mogoče statični IP ,ali bi kaj pomagalo
-ali bi se preko statičnega IP-a ravno tako več računalnikov povezovalo preko istega IP-a??

P.S.
Zanima me tudi okoli optike,ker sedaj imamo varjabilno linijo ADSL,če je na OPTIKI tudi varjabilna linija ali je fiksna????

Ali je mogoče ,da bi SIOL kako naredil paket za zagrižene igralce iger preko spleta se pravi,da bi nemoteno lahko igrali Multiplay igre ,saj sedaj v ponudbi kar je bilo spremenjenega iz FIKSNE linije v Varjabilne ste onemogočili igranje iger prek spleta -interneta primer Call Of Duty in vrjamem da tudi ostalih iger..
Varjabilni internet nikakor ni primerna povezava za igranje iger na spletu..
Ti paketi 3 paketi kot so mi rekli v tehnični službi so v prvi vrsti kot privilegiji TV in se paket sestavlja samo na tem ,da dela TV OK , ostalo pa kot nujno zlo in mislim ,da je ravno zaradi sistema prenosa podatkov za TV toliko omejena sama linija interneta za uporabo...
Glede na vse našteto,čakam na zares strokoven odgovor tu,saj se odločam za priklop drugače ,če se neda narediti z vaše strani na TOTAL TV ,ker ga ima moj brat v neuporabi,ker ima vse preko treh satelitov in nima kam znjim ga bom uporabil jas in tu zmajnšal linijo na minimum ,ker je neumno nekaj plačevati,če smo samo jezni in živčni ko sedemo za računalnik in čakaš kdaj se bo kakšna spletna stran odprla...

Pozdravljeni,

kar se tiče hitrosti predlagam da nam posredujete uporabniško ime na ZS, da preverimo.

Vsa vprašanja so načeloma med sabo povezana, PING se poviša z razlogom, ker nastavimo profil za čimboljše delovanje storitve SiOL TV, sicer lahko poizkusimo nastaviti manj stabilen profil zaradi česar bi se odzivni časi znižali, vendar se na TVju poveža možnost napak.

Razlika med statičnim in dinamičnim IP naslovom ni v nobenem smislu povezana z hitrostjo ali odzivnim časom. Vendar v kolikor bi se vseeno odločili za statični IP, se lahko vzpostavi samo ena povezava (ruter ali modem kot ruter), koliko računalnikov stoji v vašem omrežju za nas ni pomembno vendar vsaka od teh naprav lahko vpliva na delovanj (hitrost/ping) na vašem računalniku.

Pri dinamičnem IP naslovu se povezava prekine vsakih 24ur, ko se zamenja IP naslov.

Variabilni profili, kateri so bili vklopljeni v sklopu akcije "Pohitrimo Slovenijo" so bili samo na tehnologijah ADSL in VDSL, na FTTH pa je ostalo enako.

Predlagam, da nam v primeru, dodatnih vprašanj okrog hitrosti pošljete vprašanje na ZS.

Lep pozdrav
Sašo

rock
27.11.2011, 13:59
Si ti z UMTS-a pa še to na zasedeni anteni ali ti zadaj na polno torrent špila z praktično neomejinim št. povezav?
Ob 2 mini HD TV imam ping 43-45.

boidar
27.11.2011, 14:06
Si ti z UMTS-a pa še to na zasedeni anteni ali ti zadaj na polno torrent špila z praktično neomejinim št. povezav?
Ob 2 mini HD TV imam ping 43-45.

Imam 1 TV Samo moj računalnik je priključen na 1 port modema od sina in hčerke sem ven potegnil iz modema
Nobene torenta nimam uključenega skratka NIČ..
Povezavo imam preko kabla ,modema ADSL ..Nimam antene ali kaj takega..
Solo moj računalnik na modem in to je to kar se zgoraj vidi..:dontknow::dontknow::dontknow:

080 Tehnična pomoč
27.11.2011, 14:16
Imam 1 TV Samo moj računalnik je priključen na 1 port modema od sina in hčerke sem ven potegnil iz modema
Nobene torenta nimam uključenega skratka NIČ..
Povezavo imam preko kabla ,modema ADSL ..Nimam antene ali kaj takega..
Solo moj računalnik na modem in to je to kar se zgoraj vidi..:dontknow::dontknow::dontknow:

Pozdravljeni,

lahko hitrost prenosa preverite še na strani http://hitrost.siol.net/ ali na http://ndt.arnes.si/

Lep pozdrav,
Sašo

rock
27.11.2011, 14:27
speedtest.net dela iz ADSL zadnjo dobro uro povsem korektno, vsaj od mene
sem se malo špilal ker mi polni ES HD nagaja kot sem napisal v drugi temi...

Sawyer
29.11.2011, 12:06
zanimiv siolov speed test. Uploada sploh ne računa? Download dosega 45Mbit. Naja. zgleda da rabite bol mocni server :)