Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : RazmiŠljanja trdnega neomajnega konservativca (1)


treznoglav
08.12.2011, 11:14
Volilni izid me je, tako kot večino, zelo presenetil in seveda zelo razočaral. Slovenija je izbrala PS ljubljanskega župana Z. Jankovića, balkansko obliko berlusconizma. Ne le, da imamo v državi veliko preveč novinarjev, politologov, sociologov, komunikologov v raznih agencijah ipd, tudi kvaliteta njihovega dela-napovedi je slaba. Namesto napovedanih 8-10% manj, je PS dosegla 2 % več od SDS, napaka je nedopustno (pre)velika; poprečno 11 %!
Sam nikoli nisem volil SDS, vedno tiste nekoliko bolj desne, nekoč SKD, potem NSi. Tokrat, prvič doslej, ti pomladniki ne moremo prav veliko očitati medijem. Bili so, skoraj uravnovešeni, kot še nikoli doslej. Tudi sindikalni voditelji so previdno molčali. In celo Turk je, kljub predhodnim napol grožnjam, vsaj zadnji mesec začuda enkrat zmogel držo predsednika vseh državljanov. RKC pa je, tako kot vedno, ostala zadržana in v svojih priporočilih posplošeno medla. Kot kaže je SDS in JJ pokopal prezgodnji predvolilni triumfalizem v Cankarjevem domu, in zakasnela objava lastnine na Twiterju, ki ga uporablja kvečjemu 30 % volilcev.
Pahor in vodilni iz SD so zmago PS sprejeli z očitnim nelagodjem in zadržanostjo. Sedaj se še obotavljajo, a bodo kljub temu neizbežno sodelovali v vladi ZJ. Vsakršno povezovanje z SDS, bi stranko razbilo in bi s Pahorjem ostali samo pravi socialdemokrati v evropskem pomenu, teh pa je v SD kvečjemu tretjina.
Težko si je predstavljati, da bi sredinski Virant, lahko odklonil vstop v vlado ZJ, že njegov vstop pa bi ZJ dal šibko, a zadostno večino 46 poslancev. Izkazuje pa se, da je Virant zares sredinski, in načelen, zato bo za ZJ trd pogajalec.
Sedaj se bo tudi pokazalo, koliko je SLS resnično stranka ti pomladi. Razen nekaj jasno opredeljenih, kot npr Primc iz Lj s svojo družinsko inciativo, je to ideološko brezbarvna stranka. SLS se je doslej že (pre)večkrat in (pre)poceni udinjala levičarskim vladam in jim rabila kot dokaz njihove navidezne zmernosti, itd. Dejansko pa je SLS v levih vladah bila za grešnega kozla, njeni voditelji medijsko sistematsko medijsko diskreditirani in po uporabi zavrženi, kot npr mlajši od bratov Podobnik.
V uteho in zadovoljstvo pa so naslednje spremembe in očiščenje političneg prostora, ki so jih prinesle volitve:
V DZ se je vrnila NSi, žal samo s 4 poslanci. Če bi Peterle zmogel požreti zamero in hotel vsaj malce aktivneje podpreti svojo matično stranko, bi NSi lahko dobila 5 ali 6 poslancev
Propad anarholiberalnih dvojčkov LDS in Zares. Po delovanju in programu je namreč pravi predstavnik evropskega liberalizma samo nova Virantova lista. Golobič, nekdaj izstopajoč s cinizmom in aroganco, je do tal poražen. Tudi Kresalova, Zalar in ideolog Štrajn s svojim hujskanjem so popolni poraženci. Obseg škode, ki jo je povzročila LDS pa se bo šele pokazal. Posledice naknadnih darovanj državljanstev bomo nosili vsi. Odškodninskih tožb je veliko, evropsko sodišče bo prisodilo velike odškodnine, obeta se plaz visokih zahtevkov.
Propad stranke enega človeka Jelinčičeve SNS, žal šele po 18 letih. Ni nobene škode, sama demagogija in klovnovstvo. S precejšnjo demagogijo bo SNS deloma nadomestil Erjavec s svojim Desus. Obe stranki, tako SNS, kot Desus je organizirala levica za krajo glasov najbolj ubogih in nevednih izmed sicer desno usmerjenih volilcev. Zavajanje je vrsto let uspevalo, a se je že dolgo tega Jelinčič, letos pa še Erjavec osamosvojil. Desus bo velika nadloga za vsakega mandatarja.
Prav bi bilo, da sedaj stranke ti pomladi ne ovirajo mandatarja. Naj čimprej sestavi vlado. Podpreti predlog za spremembo načina sestavljanja vlade. Da bo odslej brez jalovih dolgoveznih zasliševanj vsakega ministrskega kandidata posebej. Saj itak, ne glede na ugotovitve zaslišanj, glasovalni stroj večine vedno izvoli predlaganega. Omogočiti, da vlada prične delovati čimprej. Tudi če bo slaba, bomo to vsaj prej spoznali.
Še nikoli doslej v Sloveniji ni tako popolno veljal izrek: Ljudstvo, to je Slovenci oz državljani bodo imeli takšno novo vlado kakršno si zaslužijo!

yamamoto
08.12.2011, 12:18
Se boš pač moral sprijazniti. V Sloveniji živijo, razen klenih klerikalnih konservativcev, tudi napredni kleni državljani. ;)

Babi2
08.12.2011, 12:33
Volilni izid me je, tako kot večino, zelo presenetil in seveda zelo razočaral.

Khm - kako to misliš "večino" - večina je vendar dala glas za levo opcijo!:veryevil::d

Dalmatinec
08.12.2011, 19:59
Se boš pač moral sprijazniti. V Sloveniji živijo, razen klenih klerikalnih konservativcev, tudi napredni kleni državljani. ;):2thumbs:

LinkSyS
09.12.2011, 06:03
Se boš pač moral sprijazniti. V Sloveniji živijo, razen klenih klerikalnih konservativcev, tudi napredni kleni državljani. ;)
Ki volijo Jankovića? :hammer::hammer:

yamamoto
09.12.2011, 06:56
Nisem si mislil, da se bo celo tebi zdel najbolj napreden med kandidati. :angel:
Meni se namreč ne zdi najbolj napreden, zagotovo pa ne bo uničeval in razprodajal gospodarstva, tako kot ga je Janša. :)

kartako
09.12.2011, 08:07
Saj ni več kaj razprodajati. Kar je še ostalo tako rabijo,da opraviči obstoj nekih stolčkov in položajev. Gospodarstvo so pa razprodali gospodje,ki so imeli službo,da bi podjetja delovala.In to izpred osamosvojitve.Teza,da je vse razprodal Janša je za tiste,rojene po 90-em letu.Samo zavedni! Slovenec lahko reši kar se še da.Nobenih kšeftarjev. Saj se sedaj vidi okrog prodajanja lokalov v Ljubljani,črnih gradenj,mešetarjenja z zemljo itd.,kam peljejo taka pota. Preveč prozorno da se ne bi videlo.Trda roka slovenskega gospodarja paše na kmetijo.

mglds
09.12.2011, 16:06
Treba je vedeti da so povečini volili Jankovića tisti ki so pred tremi leti mimo užgal in to tisti ko so takrat volili za SD,LDS in Zaresn!! To se je pa treba mal zamislit ! In zakaj tak probrat ? Zato ker je narod razočaran in nekateri že zelo slabo živijo in največ je temu pripomogla zadnja vlada ! Janković jim je pa obljubil največ od vseh !!! Ugotavljam da nismo samo reveži ,ampak tut že naivni !!

treznoglav
09.12.2011, 17:53
Khm - kako to misliš "večino" - večina je vendar dala glas za levo opcijo!:veryevil::d
Večina, vklučno prav vse agencije za merjenje, in tudi Pahor so pač pričakovali zmago SDS.

nattka
09.12.2011, 21:20
mogoče ja pa narod sit spletkarskih politikantov in minimalne plače ...in si je izbral nekoga, na prvi pogled, drugačnega ...
a kogarkoli izmed ponujenih bi izbrali, bi bila ista žalostna slika...drek pa tako večstrankrstvo, če so pa že 20 let ena in ista imena v kotlu ...