Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Se bo človeštvo zbudilo?


pozitiva1
22.12.2011, 13:07
"Predstavljaj si, da je vse kar veš, ne samo neresnica temveč spretno sestavljena laž. Poln neresnic o sebi, o zgodovini, o svetu okoli tebe."

http://www.filosofischekringlokeren.be/Marcel%20Messing.jpg

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek - intervju s slovenskimi podnapisi, ki se zdi na začetku malo zastrašujoč vendar je konec dosti lepši in ima pozitivno sporočilo.

Intervju z Marcelom Messingom, nizozemskim antropologom, ezoterikom, filozofom, poznavalcem religij in avtorjem mnogih knjig. Avtor spregovori o skritih silah ki stojijo za odrom svetovnega dogajanja, njihovem izvoru in njihovih načrtih za svetovno prevlado. Beseda teče tudi o času planetarne preobrazbe, ko še vedno lahko preprečimo veliko trpljenja, če se bomo le pravočasno prebudili. V zadnjem delu intervjuja avtor govori o duhovnem cilju človeka in o tem, kako se mu lahko približamo.

vir: Ali se bomo prebudili - video google
http://video.google.com/videoplay?docid=5897463004466037791

Sunshine 77
02.01.2012, 12:30
mislem da smo mi prvi,ki bi se morali odločiti skupno,da bomo spremenili svet. ampak nikoli ne bomo enotni. na žalost. bomo pa mi tisti krivci,ki ga bomo uničli.:(

pozitiva1
02.01.2012, 13:44
Zakaj tako pesimistično razmišljanje. Zakon privlačnosti deluje na podlagi naših misli in kaj z mislimi privlačimo. To so lahko podzavestne ali zavestne misli in pozitivne ali negativne misli.

Sunshine 77
02.01.2012, 13:48
poglej recimo......da je vsaka generacijabolj pokvarjena.komu je mar za naravo?komu je mar za onesnaževanje okolja?

pozitiva1
02.01.2012, 13:50
Meni je mar in nisem edini. Delež podobno mislečih bo naraščal.

Sunshine 77
02.01.2012, 13:52
upajmo.....:)

Maestro
21.01.2012, 19:02
Svet nikoli ni bil preprost. Tudi lep ne. Skozi cel obstoj človeštva so bili konflikti. Konflikt je v središču našega obstoja. Nekateri, celo pravijo, da je gonilo napredka.

Dokler bo veljal darvinizen, drugače ne more biti. Enostavno bo vedno potekal boj, kdo bo boljši. Pravila igre niso vklesana v kamen. Enkrat so bolj trdna, drugič manj. Vedno pa se kršijo. Vedno.

Tako se vedno rojevajo alianse, ki hočejo prevladati nad drugimi. Tem močnejši je nasprotnik, tem močnejše (in bipolarne) nastajajo. Teorija pravi, da konci obstaneta samo dva pola.

In nič drugače ni z interesnimi skupinami, so le združenja, ki se borijo za neko prevlado. Edini možnost, da se kaj spremeni, je, da se upre. V takšni ali drugačni obliki. Revolucija, Gandi, Marija Tereza. Vedno je upor možen. Res da stara budistična modrost pravi, da če dovolj dolgo časa čakaš ob reki, bo truplo tvojega sovražnika priplavalo po vodi.

Vendar vedno nimamo časa. Včasih je potrebno reagirate prej. Potrebna je odločnost za uspeh. Odgovornost do bližjih je včasih pomembnejša od potrpežljivosti.

Kdaj torej v boj? Vedno po malo, že zaradi spoštovanja. Kdaj zares? Po temeljitem premisleku, ali kot bi rekel Sun Tzu, ko si v veliki premoči.