Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prekinjanje povezave in CRC error


colaric4
02.01.2012, 16:59
Pozdravljeni!

Mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe glede moje domače povezave. In sicer imam Ganymede 822+ Modem in na njem imam priključene 4 računalnike. Porte imam vse na data. Se pa pojavi problem da ko se povežem z enim računalnikom se z drugimi ne morem. Včasih se povežem z dvemi pa se z dvemi ne morem in tako dalje. Na nekaterih računalnikih mi včasih tudi prekinja povezavo(se povežem nazaj in kasneje spetz nekaj minutnim razmikom).

Sedaj pa že nekaj časa berem nasvete in probleme po forumih toda ne vem kaj bi bilo narobe....na forumu sem zasledil da CRC errori niso vredu...in če pogledam v mojem routerju jih imam vedno nekaj. Kje je problem za to? Je lahko pri moji napeljavi po hiši? Ali je to prej problem v centrali?

Moj Router:


DSL Port: Status

Operational mode G.Dmt
State Showtime
Trained transmit bit rate 448 kbps
Trained receive bit rate 2464 kbps

Upstream power 12.1 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 2
Local line attenuation 13.0 dB
Local signal-to-noise margin 29.5 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 1
Remote line attenuation 7.5 dB
Remote signal-to-noise margin 28 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0


To je po resetu routerja...pred resetom je bilo bistveno več errorov in tudi kar precej teh...Local Interleaved channel FEC error count .

Pa še glede povezave....tukaj piše 2464 kbps, se pravi da naj bi bil povezan z malo več kot dva mega(ali pač?) moja maksimalna hitrost pa je le 150, mogoče 160kb/s...seveda so drugi računalniki ugasnjeni ob izvajanju testov.

Kakšen nasvet mogoče? Kaj naj še pregledam, probam?

080 Tehnična pomoč
02.01.2012, 17:20
Pri diagnostiki naročniške linije najbolj pogosto uporabljamo podatek o CRC napakah ("dejanske" napake), FEC napake so namreč večinoma tiste, ki jih je tehnologija uspela odpraviti (več o njih na http://en.wikipedia.org/wiki/Forward_error_correction ).

Glede na to da so mejne vrednosti vaše linije ("margin-i") visoki (28 in 29) to pomeni, da je trenutna hitrost sinhronizacije stabilna in - glede na napisano - napak zaradi nje ni pričakovati.

Število hkratnih povezav pa je področje, ki bi pri vas potrebovalo drugačen pristop, saj na "dinamičnem IP-ju" omogočamo do dve hkratni povezavi.

Kar pa ni težava - tudi Ganymede lahko opravlja funkcijo ruterja, usmerjevalnika. Predlagam, da na njega ("Internet" v njegovem meniju) nastavite vaše uporabiško ime in geslo, ga povežete, nato pa s posameznih računalnikov odstranite povezave - v internet se bo povezoval Ganymede, računalniki pa bodo imeli dostop preko njega!

Boštjan

colaric4
02.01.2012, 18:27
Sedaj sem nastavil da se ganymede pač sam poveže in dela vse ok na vseh računalnikih....sumim da se mi nekdo doma(več uporabnikov) potem poveže na internet(iz računalnika - klicno) in potem to zmede modem. Se pravi ta problem je pri meni.

Sedaj me pa še zanima glede tega:

Trained transmit bit rate 448 kbps
Trained receive bit rate 2464 kbps

Če ta dva podatka v routerju dejansko pomenita s kakšno hitrostjo je povezan ali pač? Ker hitrost je dosti nižja v primerjavi s tem.

krepki
02.01.2012, 18:39
Na vsakem računalniku odstrani klicni dostop

080 Tehnična pomoč
02.01.2012, 18:40
Hitrost linije lahko preverite preko spletne strani: http://ndt.arnes.si/.
Prosimo vas, da med opravljanjem testa izklopite programe (torent, antivirusna zaščita,
požarni zid) in izključite naprave (dodatni računalnik, zunanji
usmerjevalnik), ki bi lahko vplivale na rezultat testa.

V primeru, da ste s testom zaznali težave na povezavi ali izmerili bistveno nižjo hitrost od
naročene, v sporočilo skopirajte rezultate testa in podrobnosti, ki jih dobite s klikoma na
gumba Statistics" in "More Details..." na ZS. Dodajte tudi uporabniško ime.


Lepo pozdravljeni
Boštjan